×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Hiken door het regenwoud met een lokale gids

Hiken door het regenwoud met een lokale gids | Masoala Trekking

Rode Vari, Madoala National Park

Rode Vari, Madoala National Park | Masoala Trekking

Wandelen langs watervallen

Wandelen langs watervallen | Masoala Trekking

Masoala Trekking

8 dagen tour naar het Masoala regenwoud

De Masoala trekking tour voert u in het beroemde Masoala NP door dichtbegroeide primaire en secundaire regenwouden. Op weg passeert u langs dorpen met vanille-, koffie- en kruidnagelplantages en drie maal slaat u uw tent op aan een droomstrand om daar te overnachten. Deze reis is een absolute must voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken.

 

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maroantsetra.

Bij aankomst in Maroantsetra, wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting Coco Beach.

Dag 2: Maroantsetra - Farankaraina (volpension).

Per boot reist u de rivier af naar Andranofotsky. Aan wal maakt u een wandeling van ca. 6 u. in het woud van Farankaraina om de fauna en flora te ontdekken. U heeft uitzicht op de baai van Antongil en de mogelijkheid om te zwemmen in zee. U kunt ook ’s nachts gaan wandelen, om de aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te zoeken.

3 overnachtingen in een tent.

Dag 3: Farankaraina - Lanovahana (volpension).

Vandaag staat een wandeling van ca. 8 u. op het programma. Van Farankaraina naar Navana gaat de wandeling langs dichtbegroeid primair regenwoud. In Navana worden vanille en kruidnagel verbouwd. Later doorkruist u af en toe kleine vissersdorpen, en liggen vanille- en koffieplantages op uw pad, alsook graven van het Betsimisaraka volk.

Dag 4: Lanovahana - Ambanizana (volpension).

Wandeling van ca. 7 u. U trekt in de voormiddag van Lanovahana naar Nandrahana door een prachtig primair woud. Tussen Nandrahana en Ambanizana ziet u secundaire wouden, vanilleplantages, rijstvelden, kruidnagels en lycheebomen. U doorkruist ook dorpen die kruidnagel en vanille verwerken.

Dag 5: Ambanizana - Masoala (volpension).

De tocht gaat vandaag naar de kern van het beroemde Masoala NP en duurt ca. 7 u. Op het eerste deel van de wandeling passeert u langs adembenemende stranden en secundaire wouden. Later wandelt u naar het primaire regenwoud langs rivieren die van de bergen naar de zee stromen. De lunch is een picknick bij een onderzoeksstation.

2 overnachtingen ecolodge Chez Arol.

Dag 6: Masoala (volpension).

Vandaag verkent u het primaire Masoala regenwoud te voet. Bewonder de dieren, reusachtige bomen en majestueuze varens en keer voor de lunch terug naar de lodge. ’s Middags kunt u snorkelen of zwemmen. Direct voor de lodge ligt er namelijk een adembenemend strand en een beschermd koraalrif waar honderden vissen rondzwemmen. Na zonsondergang kunt u geheimzinnige nachtdieren spotten, zoals bladstaartgekko’s of dwerg- en muislemuren.

Dag 7: Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra (ontbijt/lunch).

Boottocht naar het eiland Nosy Mangabe, dat volledig als natuurreservaat dient. Hier picknickt u ’s middags. Na de lunch maakt u een kleine botanische wandeling voor u per korte boottransfer terugkeert naar Maroantsetra.

Overnachting Coco Beach.

Dag 8: Maroantsetra (ontbijt).

Vandaag neemt u afscheid van de prachtige natuur. Transfer naar de luchthaven.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Ecolodge Chez Arol

Accommodations

Ecolodge Chez Arol

Wanneer u verblijft in deze eco lodge beleeft u de gevarieerde flora en fauna plus de inheemse diersoorten die hier leven.


Lees meerOfferte aanvragen

Inclusief

Transfers in Maroantsetra, overnachtingen in eenvoudige lodges en tent, vermelde maaltijden & excursies, entreegeld voor de nationale parken en reservaten incl. lokale Engelstalige gids, tijdens trekking en op Nosy Mangabe campingkosten en -uitrusting (tent, matras, slaapzak en hoofdkussen) alsook volpension en 1 fles water 1,5 l/dag, kruier tijdens trekkings (draagt ook de bagage van de reizigers tot 15 kg; kan op aanvraag geannuleerd worden), boottransfer Maroantsetra - Andranofotsy / Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra.

Exclusief

Alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien.

Aantal deelnemers

Min. 2 pers.

Opmerking

Prijzen voor alleenreizenden op aanvragen. Boottransfers zijn meestal ’s morgens. Deze reis is niet geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen.

Vanaf prijs per pers. o.b.v. 2pers.

01.11.18 - 31.10.19: 1.241 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid