×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Gorilla in Bwindi Impenetrable Forest

Gorilla in Bwindi Impenetrable Forest | Fascinerende wereld van de apen

Gorilla National Park

Gorilla National Park | Fascinerende wereld van de apen

Restaurant van Wildwaters Lodge met uitzicht op de Nijl

Restaurant van Wildwaters Lodge met uitzicht op de Nijl | Fascinerende wereld van de apen

Fascinerende wereld van de apen

Route; fascinerende wereld van de apen

In één oogopslag

  • 8 of 10 dagen begeleide privérondreis
  • Van/naar Entebbe/Kampala
  • 2 gorilla trekkings
  • Min. 2, max. 6 personen
  • Vanaf; € 3.663 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

 

8 dagen zoektocht naar de wereld van de apen in een prachtig landschap van/naar Kampala

Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de primaten en kunt u genieten van de groene vegetatie in een buitengewoon mooi landschap. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Entebbe - Kampala.

Aankomst in Entebbe en aansluitend transfer naar uw hotel in Kampala. De middag is ter vrije besteding om te acclimatiseren. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u optioneel een excursie naar het Victoriameer of een stadstour maken.

Overnachting Lake Victoria Serena Resort.

Dag 2: Kampala - Kibale Forest (volpension).

U verlaat Kampala en rijdt u naar Fort Portal. Hier stopt u voor de lunch. Daarna gaat de reis verder naar het Kibale Forest NP. ’s Middags bezoekt u een vanilleplantage, gaat u met een gids vogels observeren of gaat u wandelen rond de droomachtige kratermeren in de regio. Vervolgens rijdt u naar de lodge voor het diner.

2 overnachtingen Kyaninga Lodge of Ndali Lodge. 

Dag 3: Kibale Forest (volpension).

Tijdens een optionele chimpansee tracking treedt u in de voetsporen van de primaten en kunt behalve chimpansees misschien ook de acrobatische toeren van de franjeapen (ook wel colobusapen genoemd) en grijswang mangabeys aanschouwen. In de namiddag verkent u de Bigodi wetlands met hun grote biodiversiteit.

Dag 4: Kibale Forest – Bwindi Impenetrable Forest (volpension).

De reis voert u door het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth NP, door het gebied van de Ishasha, dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen. Bij Buhoma bereikt u het gorillagebied.

3 overnachtingen Buhoma Lodge. 

Dag 5: Bwindi Impenetrable Forest (volpension).

Vandaag volgt weer een hoogtepunt: Gorilla Trekking! De permit is niet inbegrepen. Voordat u aan dit avontuur begint, krijgt u van een ervaren lokale gids eerst uitleg over het juiste gedrag in het regenwoud en in de nabijheid van de gorilla’s. Daarna begint uw wandeling door het regenwoud, op zoek naar de fascinerende mensapen. Zodra deze gevonden zijn, vergeet u op slag alle moeite die u zich getroost heeft om ze te vinden. Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring.

Dag 6: Bwindi Impenetrable Forest (volpension).

U kunt vandaag optioneel een bezoek brengen aan een andere gorillafamilie. Alternatief kunt u er ook voor kiezen om hier een vrije dag te hebben in de lodge of een excursie maken naar de omliggende dorpen en meren (bij reservering te vermelden).

Dag 7: Bwindi Impenetrable Forest – Kampala (ontbijt/lunch).

Vandaag keert u terug door het bergachtige gebied van Kigezi en de voormalige grondgebied van het Koninkrijk Ankola naar Kampala.

Overnachting Lake Victoria Serena Resort.

Dag 8: Kampala (ontbijt).

Tijd ter vrije besteding tot u terug wordt gebracht naar de luchthaven van Entebbe. Individuele terug- of doorreis. Wie nog enkele dagen wil doorbrengen aan de legendarische Nijl, kan via Jinja enkele km noordwaarts naar het volgende avontuur reizen. U gaat per boot naar een privé eiland in de Nijl.

2 overnachtingen Lemala Wildwaters Lodge.

Dag 9: Kalagala Island (volpension).

De Lemala Wildwaters Lodge is adembenemend: deze lodge ligt in een een dichtbegroeid regenwoud op eigen privé eiland in de machtige Nijl. De 10 ruime kamers bieden privé-uitzicht op de Nijl en de stroomversnellingen. Elke kamer heeft tentwanden, een houten vloer, traditioneel strodak, een eigen terras en een vrijstaand ligbad. Houten looppaden brengen u door het regenwoud van uw kamer naar het restaurant en de bar. In duizenden jaren tijd heeft de Nijl in het roze graniet een natuurlijk zwembad uitgesneden. Geniet van het comfort terwijl de watervallen naar beneden storten en de vogels fluiten. U heeft de (optionele) keuze uit kajak- en rafting-tours op de Nijl, bungee jumping en excursies te paard of quadbike.

Dag 10: Kalagala Island - Entebbe (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven in Entebbe.

Code

54573

Inclusief

Vermelde transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, rondreis in safarivoertuig, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde activiteiten, entreegelden nationale parken.

Exclusief

Internationale vluchten, visumkosten, Gorilla Permits & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, fooien en optionele activiteiten.

Aantal deelnemers

Min. 2 personen, max. 6 personen.

Optionele toeslag

Gorilla Permit p.p. en per trekking: USD 600 (niet terugbetaalbaar).

Chimpansee Permit p.p. en per trekking: USD 150 (niet terugbetaalbaar).

Opmerking

Bagagebeperking: 15 kg p.p. in een zachte reistas.

Verlenging enkel mogelijk in combinatie met de safari.

Reisdata

Dagelijks

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.

8 dagen

01.04.19 - 25.05.19: 3.663 Euro 26.05.19 - 25.06.19: 3.759 Euro 26.06.19 - 30.09.19: 3.952 Euro 01.10.19 - 31.10.19: 3.759 Euro 01.11.19 - 25.11.19: 3.663 Euro 26.11.19 - 15.12.19: 3.952 Euro

10 dagen

01.04.19 - 25.05.19: 4.938 Euro 26.05.19 - 25.06.19: 5.034 Euro 26.06.19 - 30.09.19: 5.228 Euro 01.10.19 - 31.10.19: 5.034 Euro 01.11.19 - 25.11.19: 4.938 Euro 26.11.19 - 15.12.19: 5.228 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid