×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Oeganda, de parel van Afrika

12 dagen rondreis door Oeganda met gorilla trekking

Over de reis

Diepe, heldere bergmeren, uitgestrekte savanne, donderende watervallen, dichtbegroeide oerwouden, chimpansees en berggorilla’s. Aan de rivieren en kanalen aanschouwt u vanop een boot buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden.

In een oogopslag

  • 12 dagen privérondreis
  • van/naar Entebbe met overnachting in lodges
  • dagelijks vanaf 2 pers.
Vanaf € 4.629 p.p.

Dag 1: Entebbe.

Aankomst op de luchthaven en transfer naar Kampala.

Overnachting: Overnachting Premier Best Western.

Dag 2: Kampala - Murchison Falls NP (volpension).

’s Morgens gaat u richting Murchison Falls NP. Onderweg maakt u een tussenstop in Ziwa Rhino Sanctuary, alleen hier heeft u in Oeganda de bijzondere gelegenheid om (onder begeleiding) neushoorns van dichtbij te ontmoeten.

Overnachting: 2 overnachtingen Bakers Lodge.

Dag 3: Murchison Falls NP (volpension).

U gaat op safari in het noordelijke deel van het Murchison Fall NP, waar u een grote kans heeft om o.a. giraffen, leeuwen, olifanten en schoenbekooievaars te spotten. U maakt een ontspannen boottocht op de Nijl en langs de oevers spot u o.a. nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Een korte wandeling brengt u langs de razende Nijl tot op weinige meters van de imposante watervallen.

Dag 4 - 5: Murchison Falls NP - Kibale Forest NP (2x volpension).

Via Fort Portal en talrijke theeplantages rijdt u naar Kibale Forest NP. Hier gaat u de volgende ochtend op zoek naar de actieve chimpansees. De zekerheid dat u de apen zult horen krijsen en zult zien maakt de wat lastige wandeling door de dichtbegroeide jungle heel wat draaglijker. Bovendien onderneemt u een begeleide wandeling in de Bigodi moerassen.

Overnachting: 2 overnachtingen Primate Lodge Kibale.

Dag 6 - 7: Kibale Forest NP - Queen Elizabeth NP (2x volpension).

Panoramarit langs de uitlopers van het Rwenzori gebergte, ook gekend als ´Mountains of the Moon´. De heuvelachtige, vruchtbare omgeving is rijk aan idyllische meren. U overnacht in het Queen Elizabeth NP en gaat de volgende dag op safari naar leeuwen, olifanten of zelfs luipaarden. Tijdens een boottocht (2 u.) op het Kazinga kanaal ziet u langs de oevers talrijke nijlpaarden, olifanten, buffels en watervogels.

Overnachting: 2 overnachtingen Katara Lodge.

Dag 8: Queen Elizabeth NP (volpension).

In de Ishasha sector vertoeven de beroemde boomklimmende leeuwen. Met een beetje geluk kunt u ze ontdekken in een van de vijgenbomen.

Overnachting: Overnachting Ishasha Wilderness Lodge.

Dag 9 - 10: Queen Elizabeth NP - Bwindi NP (2x volpension).

In Bwindi beleeft u het hoogtepunt van uw reis: de gorilla trekking. De directe ontmoeting met de zachte reuzen zal een diepe indruk op u achterlaten. De wandeling naar de gorilla’s gaat gedeeltelijk door dichtbegroeide jungle en kan daarom erg lastig zijn. Wanneer u de gorillagroep bereikt, heeft u een uur de tijd om de dieren te aanschouwen en fotograferen.

Overnachting: 2 overnachtingen Mahogany Springs.

Dag 11: Bwindi NP - Lake Mburo NP (volpension).

Op bergpistes komt u vandaag langs veel kleine afgelegen dorpen, rijdt u voorbij groene heuvels en kuddes van de indrukwekkende ankole longhorn runderen om uiteindelijk te arriveren in Lake Mburo NP. Tijdens een bootsafari ziet u zebra’s, krokodillen en talrijke vogelsoorten. Optioneel kunt u vanavond deelnemen aan een nachtsafari (vooraf reserveren).

Overnachting: Overnachting Mihingo Lodge.

Dag 12: Lake Mburo NP - Entebbe (volpension).

U begint de dag met een spannende wandelsafari samen met een ervaren ranger. Observeer vanop kleine afstand impala’s, giraffen en buffels. Na het ontbijt rijdt u terug naar Entebbe, maar stop onderweg zeker nog voor een foto op de evenaar! In de late namiddag bereikt u Entebbe.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Code

96243

Inclusief

vervoer in 4x4 safarivoertuig, Engelstalige privégids/chauffeur, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, 2 l water p.p.p.d. tijdens de safari, entreegelden nationale parken, vermelde activiteiten.

Exclusief

vluchten, Gorilla & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), visumkosten, overige maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies.

Opmerking

De Gorilla en Chimpansee Permits moeten bij boeking worden besteld en kunt u niet wijzigen of annuleren.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid