Hoogtepunten van Noord-Botswana

Hoogtepunten van Noord-Botswana2018-11-16T11:13:57+01:00
  • 10 dagen kampeerreis van Kasane naar Maun of v.v.
  • Safari in kleine groepen van max. 9 pers.
  • U helpt NIET mee bij tentopbouw / eten bereiden
  • Vanaf; € 2.709 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

10 daagse safari in kleine groepen van Kasana naar Maun

De accommodaties zijn telkens comfortabele tenten midden in de natuur, waar u soms meerdere nachten verblijft. Kampeerbedden, warme douches, ruime tenten, uitstekende maaltijden, een zorgzame safari crew en competente gidsen laten niks aan de wensen over. Beleef de safari droom van Botswana en geniet van een onvervalste ´natuur deluxe´!

Hieronder ziet u het reisprogramma van de groepsreis hoogtepunten van Noord-Botswana:
Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kasane – Savuti (lunch/diner).
Om 09.00 u. ontmoet u de reisgroep in Kasane en geeft de safarigids een inleiding. Uw safari gaat van start met een boottocht op de Chobe rivier. Daarna gaat u op safari door prachtige teak wouden naar de Savuti Regio. Voor de volgende 3 nachten wordt een mobiel tentenkamp opgebouwd. U overnacht midden in de natuur, in ruime semipermanente safaritenten met bedden, beddengoed en een privébadkamer.
9 overnachtingen op een camping.

Dag 2 – 3: Savuti (volpension).
Er staan u 2 volledige dagen ter beschikking voor safari’s in de Savuti Regio. Of u onderneemt een begeleide bushwandeling. Het gebied is deel van het Chobe NP en staat bekend om zijn uitgelezen safarimogelijkheden. In tegenstelling tot het grootste deel van Botswana is Savuti geen vlakte. Vulkanische rotsen rijzen op uit het zand van de Kalahari, steken uit boven de savanne en vormen een apart leefgebied voor een aantal kleinere wilde dieren, vogels en planten.

Dag 4: Savuti – Khwai River (volpension).
Van de nogal droge Savuti landschappen reist u vandaag zuidwaarts naar de Khwai River. Er valt vandaag tijdens de safari heel wat te beleven: u doorkruist verschillende leefgebieden waar zowel leeuwen als cheeta’s thuis zijn.

Dag 5 – 6: Khwai River (volpension).
De Khwai River vormt de grens tussen het Moremi wildreservaat en de ´Khwai Community Area´. Overdag verkent u tijdens safari’s de riviervlaktes van Khwai. Tijdens een wandeling en per mokoro, een traditionele kano, kunt u de omliggende wildernis verkennen. De ligging van het camp zorgt ervoor dat nachtsafari’s ook mogelijk zijn. Als u na zonsondergang op stap gaat met een zaklamp, kunt u met een beetje geluk nachtactieve dieren spotten.

Dag 7: Khwai – Moremi wildreservaat (volpension).
De Khwai River is het meest oostelijk gelegen deel van het Manuchira kanaal dat tot de Okavango Delta behoort. De route van vandaag duurt ca. 3 à 4 u. en volgt de weg van het water, ofwel direct aan de rivier, ofwel in rivierparken, in de mopane bush of in de wouden, die van de Khwai een van de prachtigste regio’s in de Okavango Delta maken. ’s Morgens komt u langs de indrukwekkende Hippo Pools van Dombo. Tijdens een stop kunt u nijlpaarden observeren en fotograferen terwijl ze door de rivier drijven.

Dag 8 – 9: Moremi wildreservaat (volpension).
De Moremi regio ligt aan de oostelijke rand van de Okavango Delta en herbergt een enorme diversiteit aan zoogdier- en vogelsoorten. U verkent tijdens safari’s de wouden van Xakanaxas, mopane wouden en mopane bush, alsook de regio San-ta-Wani met unieke, haast vergankelijke watervlaktes, grote riviervlaktes en kameeldoornbomen.

Dag 10: Moremi wildreservaat – Maun (ontbijt).
Na een ochtendsafari vliegt u naar Maun. Tussen december en maart wordt u naar Maun gereden. Bij aankomst eindigt uw safari.

Route kampeerreis; Hoogtepunten van Noord-Botswana

Code
85596

Inclusief
Rondreis met 4×4 safarivoertuig (Toyota Landcruiser, max. 7 zitplaatsen), vlucht Xakanaxa – Maun met een klein propellervliegtuig (tussen december en maart rit in een safarivoertuig) overnachting, vermelde maaltijden & safari-activiteiten, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
Min. 2, max. 9 personen.

Reisdata
2018/2019 meerdere keren per maand

* omgekeerd traject Maun – Kasane
** Duitstalige reisbegeleiding

Opmerking
Neem een zaklamp en reservebatterijen mee.
Bagagebeperking: max. 20 kg in zachte reistassen. (max. 1 reistas per persoon) incl. handbagage en foto-uitrusting.

Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.01.19 – 31.03.19: 2.709 Euro
01.04.19 – 30.06.19: 3.882 Euro
01.07.19 – 31.10.19: 4.439 Euro
01.11.19 – 30.11.19: 3.882 Euro
01.12.19 – 24.12.19: 2.709 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie