Khutse Game Reserve

///Khutse Game Reserve
Khutse Game Reserve2017-07-10T14:02:52+01:00

Het 2.500 km² grote Khutse Game Reserve ligt in het gebied van de Bakwena stam en werd in 1971 gesticht. Vanwege het gebrek aan oppervlaktewater heeft het gebied een fragiele vegetatie van droge Kalahari bossavanne. Er woonden altijd maar weinig mensen in het gebied. De uitgestrekte zoutpan vormt een belangrijke territorium voor herbivoren die grazen op de pannen, het mineraalwater drinken in het regenseizoen en het zout oplikken in het droge seizoen. Deze herbivoren trekken op hun beurt weer roofdieren aan, zoals leeuwen, cheetah’s en luipaarden.

Op enkele plekken in het reservaten zijn waterbronnen geslagen om de wilde dieren het gehele jaar door te laten blijven in het gebied. Hoewel bezoekers in dit gebied geen grote concentraties wilde dieren moeten verwachten, kunnen giraffen, gemsbokken, rode hartebeesten, elanden, kudu’s, wildebeesten, springbokken, steenbokken, grijze duikers, leeuwen, luipaarden, cheetah’s, bruine hyena’s, zwart gerugde jakhalzen en wilde dieren in Khutse worden waargenomen. Een grote variëteit aan vogels – van de struisvogels en de kori buizerd tot aan de kleinere soorten – maakt het gebied geliefd bij vogelliefhebbers.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie