Chobe National Park

Chobe National Park2017-07-10T14:10:35+01:00

Het Chobe National Park – genaamd naar de Chobe rivier die de natuurlijke grens vormt met Namibië – herbergt een enorme hoeveelheid aan gevarieerd wildlife, waaronder Afrika’s grootste olifantenpopulatie! Het park is een beschermd natuurgebied van 11.700 km². Het Chobe National Park is dan ook een uitermate bijzondere plek om kuddes van soms wel honderden olifanten voorbij te zien komen.

De Chobe River, een natuurlijke grens met Namibie, vormt niet alleen voor olifanten een welkome drinkplaats. Zebra’s, giraffes, buffels, leeuwen en hyena’s behoren ook tot de vaste bezoekers. Daarnaast telt het park zo’n 450 soorten vogels. De natuur wisselt van bosrijke gebieden tot het oer-Afrikaanse savannelandschap.

Chobe bestaat uit vier hoofdgebieden: de Chobe River, de centrale vlaktes rond Nogatsaa, het Linyanti moerasland en de bekende Savuti regio met de Mababe Depression.

U kunt Chobe National Park bereiken vanuit het plaatsje Kasane, dat een klein vliegveldje heeft. Ook kunt u Chobe National Park via Kasana overland bereiken vanuit Namibië, Zambia of Zimbabwe.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie