Chobe River2017-07-10T14:27:25+01:00

De Chobe rivier ontspringt als de Kwando rivier in de hooglanden van Angola. Vervolgens stroomt hij in zuidelijke richting door de Caprivi strook (Namibië) naar het moeras van de Linyanti rivier. De Lynianti rivier stroomt vervolgens verder in oostelijke richting en gaat hier over in de Chobe rivier. Deze rivier vormt hier de grens tussen Botswana en Namibië. Alleen in tijden van hoge waterstand (in de regentijd) bereikt het water de Zambezi rivier.

De Chobe rivier wordt omringd door een dichtbegroeid boslandschap met slechts hier en daar overstroomde oevers. Het noordelijk gedeelte wordt beschouwd als één van zuidelijk Afrika’s beste gebieden voor korte safari’s, vanwege de vele olifanten, buffels en watervogels die zich hier in het droge seizoen ophouden.

Één van de meest interessantste delen van het Chobe National Park ligt aan de rivier – het zgn. Riverfront. Dit is een 50 km lang gebied langs de Chobe rivier westelijk van Kasane. Hier komen olifanten in grote getale drinken tijdens de droge maanden (jun-oct). Ook leeuwen, luipaarden en cheeta’s vertonen zich hier regelmatig. Eén dag met een riviersafari over de Chobe en een gamedrive langs de Chobe levert gegarandeerd een bijzonder tafereel op.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie