Savute Elephant Camp (FC)

Savute Elephant Camp (FC)2017-07-10T15:13:10+01:00

Adres
Savute Channel, Chobe National Park, Botswana

Ligging
Het Savute Elephant Camp aan de oever van het uitgedroogde Savute kanaal in het Chobe National Park De vliegtijd vanaf Maun met een klein vliegtuig bedraagt ca. 50 min. Het camp ligt op slechts enkele meters van een waterdrinkplaats waar regelmatig wild komt om de dorst te lessen. Dankzij de schitterende ligging, uitstekende sfeer en goede safari’s zult u een onvergetelijke safari meemaken. Savute Elephant Camp is lid van Orient Express.

Kamers
Het Savute Elephant Camp beschikt over twaalf zeer ruime en met riet bedekte ensuite tenten op verhoogde plateaus, die u een comfortabel verblijf bieden. De tenten zijn ingericht met natuurlijke, Afrikaanse materialen en beschikken over grote bedden met muskietennetten, badkamer met dubbele wastafel, douche/wc en haardroger. Minibar, ventilator, elektrische verlichting, airco, kluisje en telefoon.

Op uw privé veranda kunt u, onder het genot van een drankje, genieten van het uitzicht op de drinkplaats en de geluiden van de bush. Tevens beschikken alle tenten over een buitendouche, dichterbij de natuur is bijna onmogelijk. Vanuit het tentenkamp heeft u een spectaculair uitzicht over de grote kuddes olifanten die hier in hun natuurlijke omgeving wonen.

Faciliteiten
In het rietgedekte hoofdgebouw treft u een eetgedeelte, comfortabele zithoek en bar, een kleine winkel en een boekenhoek. Daaronder vindt u het panoramadek, een kampvuur, een boma en een zwembad. Direct voor het hoofdgebouw is een drinkplaats die door groot en klein wild regelmatig wordt bezocht. Savute staat bekend om de grote populaties olifanten, hyena’s en leeuwen. Leeuwenroedels met meer dan 40 leeuwen zijn hier geen zeldzaamheid. Safari’s in terreinwagen worden ’s ochtends en ’s middags georganiseerd.

De activiteiten bij Savute Elephant Camp bestaan uit gamedrives in de vroege ochtend en late middag. Deze staan altijd onder begeleiding van een ervaren ranger, die u graag meer verteld over deze schitterende omgeving met zijn mooie flora en fauna. Aangezien het kamp zich in het Chobe National Park van Botswana bevindt, zijn avondgamedrives en wandelingen niet mogelijk. De uitstekende ligging, waarbij u door het vele wild eigenlijk het kamp niet eens hoeft te verlaten, compenseert dit ‘ongemak’ ruimschoots.

Inclusief
Overnachting, volpension, lokale drankjes, alle safari-activiteiten, wasservice (geen ondergoed), ‘flying-doctors’ verzekering en Engelssprekende leiding.

Exclusief
Transfers en vluchten tussen de kampen, parkentreegelden, buitenlands gedistilleerde drankjes, fooien en visumkosten.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in deze regio aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie