×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Savute Elephant Camp (FC)

Adres

Savute Channel, Chobe National Park, Botswana

Ligging

Het Savute Elephant Camp aan de oever van het uitgedroogde Savute kanaal in het Chobe National Park De vliegtijd vanaf Maun met een klein vliegtuig bedraagt ca. 50 min. Het camp ligt op slechts enkele meters van een waterdrinkplaats waar regelmatig wild komt om de dorst te lessen. Dankzij de schitterende ligging, uitstekende sfeer en goede safari’s zult u een onvergetelijke safari meemaken. Savute Elephant Camp is lid van Orient Express.

Kamers

Het Savute Elephant Camp beschikt over twaalf zeer ruime en met riet bedekte ensuite tenten op verhoogde plateaus, die u een comfortabel verblijf bieden. De tenten zijn ingericht met natuurlijke, Afrikaanse materialen en beschikken over grote bedden met muskietennetten, badkamer met dubbele wastafel, douche/wc en haardroger. Minibar, ventilator, elektrische verlichting, airco, kluisje en telefoon.

Op uw privé veranda kunt u, onder het genot van een drankje, genieten van het uitzicht op de drinkplaats en de geluiden van de bush. Tevens beschikken alle tenten over een buitendouche, dichterbij de natuur is bijna onmogelijk. Vanuit het tentenkamp heeft u een spectaculair uitzicht over de grote kuddes olifanten die hier in hun natuurlijke omgeving wonen.

Faciliteiten

In het rietgedekte hoofdgebouw treft u een eetgedeelte, comfortabele zithoek en bar, een kleine winkel en een boekenhoek. Daaronder vindt u het panoramadek, een kampvuur, een boma en een zwembad. Direct voor het hoofdgebouw is een drinkplaats die door groot en klein wild regelmatig wordt bezocht. Savute staat bekend om de grote populaties olifanten, hyena’s en leeuwen. Leeuwenroedels met meer dan 40 leeuwen zijn hier geen zeldzaamheid. Safari’s in terreinwagen worden ’s ochtends en ’s middags georganiseerd.

De activiteiten bij Savute Elephant Camp bestaan uit gamedrives in de vroege ochtend en late middag. Deze staan altijd onder begeleiding van een ervaren ranger, die u graag meer verteld over deze schitterende omgeving met zijn mooie flora en fauna. Aangezien het kamp zich in het Chobe National Park van Botswana bevindt, zijn avondgamedrives en wandelingen niet mogelijk. De uitstekende ligging, waarbij u door het vele wild eigenlijk het kamp niet eens hoeft te verlaten, compenseert dit ‘ongemak’ ruimschoots.

Inclusief

Overnachting, volpension, lokale drankjes, alle safari-activiteiten, wasservice (geen ondergoed), ‘flying-doctors’ verzekering en Engelssprekende leiding.

Exclusief

Transfers en vluchten tussen de kampen, parkentreegelden, buitenlands gedistilleerde drankjes, fooien en visumkosten.

Locatie van Savute Elephant Camp (FC)