Chitabe Lediba Camp (FC)

Chitabe Lediba Camp (FC)2017-07-10T15:28:10+01:00

Adres
Chitabe Area, Okavango Delta, Botswana

Ligging
Chitabe Lediba wordt door de wildernis Safaris geëxploiteerd, net als het nabij gelegen Chitabe Camp. Chitabe (uitgesproken chi-taah-bijen) bevindt zich in een 28,000-hectare natuureservaat, gebouwd op één van de mooiste eilanden in de Okavango Delta. Chitabe wordt aan drie zijden door het Moremi Game Reserve omgeven, met het Gomoti-kanaal in het oosten en de Santantadibe-rivier in het westen. De verscheidenheid aan leefgebieden, waaronder rivieren, moerasland, droge mopane bossen, savanne en periodiek onderlopende vlaktes. U kunt het Chitabe gebied alleen bereiken met een vliegtuigje.

Accommodatie
Alhoewel Chitabe Lediba Camp ligt op hetzelfde eiland als Chitabe Camp, opereren de twee safarikampen als geheel afzonderlijke entiteiten, elk met een eigen medewerkers, managers en hulp lijnen. Maar Chitabe Lediba en Chitabe Camp beschikken over dezelfde luxe safaritenten.

Het Chitabe Lediba Camp bestaat uit vijf ruime en luxe safaritenten, die beschikken over een ruime veranda en een badkamer met spoeltoilet, douche en wasbak met warm en koud stromend water. Elke safaritent heeft ook een extra buiten douche. De tenten zijn verder voorzien van vloertapijten, comfortabele bedden, bureau, fauteuils en garderobe kast.

Chitable Lediba biedt ook twee gezinstenten, waarbij de extra achtertent voorzien is van twee ¾ bedden, nachtkastjes, garderobe kasten, stoelen, enzovoort. Bij de gezinstenten ligt de badkamer in het midden tussen de voor- en achtertent. Aan de voorzijde van de gezinstenten liggen grote veranda’s met een 6-zits eettafel en stoelen, plus parasols voor ‘private dining’.

Faciliteiten
Het Chitabe Lediba Camp is operationeel sinds 1997 en heeft een uitstekende reputatie, met name bij gasten die geïnteresseerd zijn in luipaarden en gasten die houden van kleinere intieme safarikampen. Het safarikamp beschikt over een restaurant, lounge, bar en zwembad.

Activiteiten
Beide kampen op Chitabe bieden gasten ‘game drives’ in 4 x 4 voertuigen gedurende de ochtend en de namiddag, begeleidt door een ervaren gids. U kunt echter ook ‘night drives’ en wandelsafari’s maken.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in deze regio aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie