Reisonderdelen in Botswana

//Reisonderdelen in Botswana
Reisonderdelen in Botswana2017-07-07T12:24:48+01:00

Botswana kan het hele jaar door bezocht worden. Het is een land waar u voor de natuur heen gaat. Bij de natuurgebieden – zoals Chobe National Park en de Okavango Delta – vindt u een groot aanbod van safarikampen, sommige behoren zelfs tot de beste ter Wereld. De safarikampen zijn soms zeer luxe en bieden aangenaam comfort voor iedere portemonnee. Wildobservaties zijn mogelijk in diverse prijsklassen. De grote doorgaande wegen zijn redelijk goed, de mensen behulpzaam, gastvrij en kindvriendelijk. Door de indrukwekkende en afwisselende landschappen is Botswana een uitstekende safari bestemming voor individuele reizigers en natuurliefhebbers. De reisonderdelen in Botswana bestaan uit accommodaties, huurauto’s en campers, campings en rondreizen.

Accommodaties
Het aanbod aan accommodatie in Botswana varieert van eenvoudige hotels en guesthouses tot luxe hotels, safarikampen en privélodges in wildreservaten van verschillende prijsklassen. Vanwege ons volume kunnen we u scherpe kamerprijzen bieden. Om een juiste keuze uit het grote aanbod aan safarikampen en game-lodges te maken, adviseren we u vrijblijvend een offerte te laten maken. Voor een optimale safari-belevenis bent u immers niet alleen op zoek naar een overnachtingsplek, maar vooral naar een aangenaam verblijf waar u rond de tijd dat u daar bent wilde dieren kunt spotten. Hier kunnen we veel over vertellen.

Huurauto’s en Campers
In Botswana wordt links gereden. Het land beschikt over een uitgebreid wegennetwerk met een aantal verharde wegen. Voor het huren van een auto of camper heeft u – naast een geldig Europees rijbewijs – ook een internationaal rijbewijs nodig. Alhoewel avontuurlijke en ervaren 4wd-chauffeurs een autorondreis (selfdrive) in Botswana een leuke uitdaging zullen vinden, is autohuur of camperhuur voor veel van onze klanten een te groot avontuur.

Op sommige afgelegen plaatsen (zoals langs de weg van Maun naar chobe NP) kan de onverharde doorgaande weg echt heel slecht worden. Afhankelijk van de regen, het vrachtverkeer en wanneer de weg onderhouden is – kunnen de wielsporen zo diep uitslijpen en vol water staan, dat er haast geen doorkomen aan is.

Reisonderdelen in Botswana

Wat klanten zeggen (t99)

Als u op de verharde hoofdwegen blijft en alleen de onverharde toegangswegen berijdt naar natuurparken of een accommodatie, dan kan doorgaans het gehele jaar naar Botswana worden gereisd. Tankstations vindt u vooral in de steden en bij belangrijke kruisingen. Benzine en diesel is doorgaans goedkoper dan in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat naarmate u in meer afgelegen gebieden komt de brandstofprijzen hoger liggen.

Campings
Botswana beschikt slechts over een gering aantal campings – die vaak zeer beperkte faciliteiten hebben. U kunt er dus het beste vanuit gaan dat u zelfbehulpzaam moet zijn. De beste kampeermogelijkheden zijn vaak bij hotels en lodges (voor zover ze dat toestaan). Onderweg komt u veel Zuid-Afrikaners tegen die met hun 4wd terreinwagen en “bakkie” dwars door de Kalahari rijden en voldoende brandstof, reserveonderdelen, eten en water bij zich hebben. Maar houdt er rekening mee dat dat vaak met een huurauto of huurcamper veel moeilijker te doen is.

Rondreizen, Individueel of in een groep
Onder de reisonderdelen in Botswana vallen ook rondreizen. Wij hebben voor u een aantal rondreizen samengesteld, die qua tijdverdeling en route een optimale indruk geven van de gebieden waar doorheen gereisd worden. U vindt in ons uitgebreide programma een keuze aan individuele rondreizen en kleinschalige groepstours, Bij veel van deze rondreizen reist u per 4wd terreinwagen door afgelegen natuurgebieden. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het materiaal, waar we uiteraard rekening mee houden.

In algemene zin bieden we u in Botswana de volgende reisonderdelen in Botswana aan.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie