Binnenlandse vluchten in Botswana

///Binnenlandse vluchten in Botswana
Binnenlandse vluchten in Botswana2017-07-07T12:33:32+01:00

U kunt niet rechtstreeks van Amsterdam naar Botswana vliegen. Meestal wordt er eerst naar Johannesburg en daarna naar Gaborone of Maun gevlogen. Er zijn regelmatige regionale vluchten tussen Botswana en Zuid Afrika en Namibië. Ook zijn er regelmatig binnenlandse vluchten in Botswana.

Gaborone Airport
De luchthaven van Gaborone (Sir Seretse Khama International Airport) ligt 14 kilometer te noorden van de stad – aan de uitvalsweg naar Francistown. De luchthaven is vernoemd naar Sir Seretse Khama, de eerste president in Botswana. De overheid van Botswana heeft een bedrag van 61 miljoen dollar uitgetrokken voor verdere ontwikkeling van de luchthaven, zodat de luchthaven meer verkeer en grotere vliegtuigen kan bedienen. Gaborone Airport is een moderne luchthaven vanwaaruit u zowel naar Johannesburg (Zuid-Afrika) als binnen Botswana naar Maun, Nata en Kasane kunt vliegen. Bij de aankomsthal is er een taxistandplaats en een huurkantoor van Avis Rent-a-Car.

Binnenlandse vluchten in Botswana worden vaak aangeboden door Air Botswana.

Air Botswana
Air Botswana voert vluchten uit tussen Gabarone, Ghanzi, Francistown, Kasane en Maun. Daarnaast zijn er directe vluchten vanuit Johannesburg naar Maun en Kasane.

Binnenlandse vluchten in Botswana

In de Okavango en in de noordelijke wildreservaten liggen lodges en camps die uitsluitend met kleinere, particuliere vliegtuigen te bereiken zijn. Botswana kent dan ook een uitgebreid particulier netwerk met dergelijke vluchten vanuit Maun, maar ook tussen accommodaties onderling.

Bagage op binnenlandse vluchten
Bij alle vliegsafari’s en vluchten met propellervliegtuigjes is maximaal 20 kg (inclusief handbagage en fototas) per persoon toegestaan. Uitsluitend lichte reistassen worden in deze kleine vliegtuigjes toegelaten (geen grote harde koffers).

Voor meer informatie over binnenlandse vluchten in Botswana, ga naar:

We maken graag vrijblijvend een offerte voor u op maat.

Uiteraard kunt u in Botswana een binnenlandse vlucht ook combineren met hotels, resorts, safarilodges, rondreizen, en autohuur of camperhuur uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie