Riviercruise op de Okavango

Riviercruise op de Okavango2017-07-23T17:50:24+01:00
  • 4 dagen riviercruise van/naar Maun
  • Dagelijks vertrek
  • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • Vanaf; € 1.202 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

4 dagen onderweg met de ‘Kabbo’ huisboot op de Panhandle van de Okavango

Na een reis van 1.200 km vanuit het noorden, voegt de Okavango rivier zich bij Mohembo, de grens van Namibië naar Botswana, in een langwerpige bekken. Dit bekken wordt vanwege zijn vorm ´Panhandle´ genoemd – de geassocieerde ´pan´ is de Okavango delta. Ongeveer 95 km meandert de rivier naar het zuiden, door uiterwaarden van 10-15 km breedte.

De soms diepe en snelstromende wateren worden omzoomd door moerassen, met riet bedekte rivieroevers, zijkanalen en een smalle galerij bossen. Het waterpeil bereikt na de regentijd in april en mei haar hoogtepunt. Zelfs tijdens lange droge perioden heeft de Okavango Panhandle het hele jaar door water.

Vanaf de rivier gezien is het landschap indrukwekkend. Mogelijke activiteiten zijn vaartochten met een sloep, vogels observeren en vissen – de wateren zijn een paradijs voor grote brasem en tijgervis.

De huisboot “Kabbo”
Het woord “Kabbo” uit de taal van de San Bosjesmannen betekent “droom” of “droom van een verhaal”, een verhaal dat de wind verderbrengt. Aan boord van de “Kabbo” wordt u uitgenodigd om te dromen in het prachtige landschap. De “zwemmende” lodge heeft twee dekken. Op het benedendek zijn acht dubbele hutten elk met eigen douche, wastafel en toilet. Het grote raam aan de rivier-zijde kan worden geopend. Op het bovendek zijn de overdekte eetruimte en een hoek bar en het zonnedek. Bemanning: kapitein, kok, matroos. Elektrisch licht.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: individuele aankomst in Maun – Shakawe (diner).
In Maun wordt u bij de luchthaven of bij uw hotel opgehaald. Bij het boeken van een overnachting in Maun zijn wij u graag van dienst. Transfer met een minibus met airco over de verharde weg langs de westelijke delta naar het noorden naar de Panhandle tot Shakawe (rijtijd ca. 4 u.). Van Shakawe korte rit naar de rivier en motorboottocht naar de woonboot Kabbo. Cruise stroomafwaarts tot de ankerplaats voor de nacht.

In plaats van de transfer per auto kan tegen een toeslag een vlucht met een klein vliegtuig van Maun of Kasane naar Shakawe geboekt worden (vliegtijd ca. 1 u.).
3 overnachtingen in een hut op de Kabbo woonboot.

Dag 2: op de Okavango (volpension).
Na een uitgebreid ontbijt aan boord ontdekt u met de sloep enkele van de vele kleine kanaaltjes. De oever biedt goede gelegenheid om vogels te spotten. Lunch aan boord. In de middag vaart de Kabbo verder stroomafwaarts. Geniet van het voorbijtrekkende paradijselijke landschap vanaf het dek. In de late namiddag gooit de Kabbo het anker uit. Er is gelegenheid om te gaan vissen.

Dag 3: excursie Tsodilo Hills (volpension).
Vroeg in de ochtend na het ontbijt transfer per boot naar de westelijke oever van de rivier. Daarna ca. 1,5 à 2 u. rijden (50 km) naar de beroemde Tsodilo Hills, de ´heilige berg´ van de San Bosjesmannen en tevens UNESCO Werelderfgoed vanwege de unieke rotstekeningen. Meer dan 4.000 rotstekeningen uit diverse eeuwen werden geteld in het ´Louvre van de Woestijn´. U brengt een bezoek aan de tekeningen. Geniet van de fascinerende sfeer van magie, mysterie en avontuur. Lunch. In de namiddag terugreis naar de rivier. In de late namiddag aankomst op het schip.

Dag 4: Okavango – Maun (ontbijt).
Tijdens het ontbijt vaart de Kabbo stroomopwaarts. Boottransfer naar de wal. Terugkeer van Shakawe per minibus naar Maun, aankomst in de vroege namiddag.

kaart riviercruise op de okavango

Code
35429

Inclusief
Auto-/boottransfers van/naar Maun naar de boot en v.v., 3 overnachtingen volgens programma, vermelde maaltijden, thee en koffie, entreegelden nationale parken, activiteiten met de sloep, excursie Tsodilo Hills, visuitrusting en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief
Internationale vluchten, drankjes, fooien, verlies of beschadiging van de visuitrusting en overige activiteiten.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
Vlucht Maun / Kasane naar Shakawe (en v.v.). Prijs op aanvraag.
Bagagebeperking max. 20 kg in zachte reistassen incl. foto-uitrusting.

In plaats van de transfer per auto kan tegen een toeslag een vlucht met een klein vliegtuig van Shakawe naar Maun of Kasane geboekt worden (vliegtijd ca. 1 u.).

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.04.15 – 31.10.15: 1.202 Euro

Andere cruises die we aanbieden in Botswana zijn:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie