Off-road safari: Botswana avontuur

Off-road safari: Botswana avontuur2018-11-21T15:49:21+01:00
  • 10 dagen 4×4 autorondreis
  • van Maun naar Kasane
  • hoogtepunten: Moremi GR, Savuti NP, Chobe NP
  • Vanaf; € 1.182 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

10 dagen rondreis per 4×4 van Maun naar Kasane

Deze 4×4 selfdrive door de beroemde parken van Botswana is voor individuele reizigers een uitdaging en buitengewone ervaring. Centraal staat het unieke wildparadijs van Botswana. U rijdt per 4×4 over hoofdzakelijk zandwegen, het diepe mulle zand is een uitdaging voor ´off-road´ liefhebbers. De accommodaties in lodges en camps hebben wij vooraf gereserveerd. De lodges hebben vaak maar een paar kamers en zonder voorafgaande reservering kunt u er niet terecht. Voor Botswana geldt dat u zonder reservering van accommodatie/camping geen toegang tot de nationale parken krijgt.
De reis bevat een 4×4 van Bushlore, onze betrouwbare autoverhuurpartner.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun (diner).
Na aankomst op de luchthaven van Maun, haalt u uw 4×4 huurwagen van Bushlore op. Na een aantal instructies over het voertuig, rijdt u richting Maun om uw permits voor de nationale parken op te halen (de betaling gebeurt ter plaatse) en om uw proviand en water in te slaan. Aansluitend maakt u een rit van 19 km naar Thamalakane River Lodge, van waaruit u van een prachtig zicht op de voorbij stromende rivier geniet.
Overnachting Thamalakane River Lodge, Babbler Chalet.

Dag 2: Maun – Moremi GR (volpension).
In de ochtend gaat uw 4×4 reis van start. U trekt over stoffige wegen naar het Moremi wildreservaat, eens het park bereikt gaat u op zoek om de talrijke wilde dieren te spotten. Tegen de middag komt u aan in het Camp Xakanaxa (reistijd ca. 6 u.). In de late namiddag neemt u deel aan een begeleide activiteit.
2 overnachtingen Third Bridge / Camp Xakanaxa.

Dag 3: Moremi GR (volpension).
Vandaag neemt u deel aan de aangeboden activiteiten. U heeft de keuze tussen bootof safaritochten. Beide keuzes zijn boeiend!

Dag 4: Moremi GR – Khwai regio (volpension).
U rijdt verder met uw eigen 4×4 naar de Khwai regio richting Khwai Guest House, niet ver van het Khwai dorp gelegen (reistijd ca. 4 u.). Onderweg rijdt u door vele steppe en savanne landschappen waardoor talrijke rivieren stromen. Deze combinatie trekt een speciiek dierenrijk aan. In de namiddag neemt u deel aan een begeleide safari.
2 overnachtingen Khwai Camping.

Dag 5: Khwai regio (volpension).
Verken tijdens begeleide activiteiten zoals safari´s of mokorotochten de Khwai regio.

Dag 6: Khwai regio – Savuti kanaal (volpension).
Op erg zanderige wegen reist u verder in noordelijke richting naar het Savuti kanaal. Het zuidelijke deel van het Chobe NP staat bekend om zijn imposante olifantenstieren en leeuwen roedels. Afhankelijk van de aankomsttijd maakt u ´s avonds nog een begeleide safari.
2 overnachtingen Savute Camping.

Dag 7: Savuti kanaal (volpension).
Vandaag neemt u deel aan een begeleide safari en verkent u de Savuti regio.

Dag 8: Savuti kanaal – Chobe NP – Kasane (halfpension).
De rit voert u verder over zanderige wegen naar het noordelijke deel van het Chobe NP.
2 overnachtingen Chobe Safari Lodge

Dag 9: Kasane (halfpension).
Maak vandaag op eigen gelegenheid een uitstap in het Chobe NP of boek een boottocht op de Chobe rivier, ter plaatse in de Chobe Safari Lodge.

Dag 10: Kasane (ontbijt).
Vandaag levert u uw huurwagen tegen de middag in Kasane in.

Route; Off-road safari: Botswana avontuur

Code
133360

Inclusief
Bushlore Double Cab 4×4 met kampeeruitrusting en standaard verzekering met eigen risico volgens de huurvoorwaarden (zie pag. 27-31 voor huurvoorwaarden), vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, vermelde safari-activiteiten.

Exclusief
vluchten, brandstof en aanvullende verzekeringen voor 4×4, Bushlore grensoverschrijdingskosten ZAR 600, leveringskosten naar Maun ZAR 7.600 (vooraf te betalen met creditcard), alle entreegelden van nationale parken, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, optionele excursies.

Reisdata
Dagelijks

Aantal deelnemers
Min. 2 personen.

Opmerking
Reizen in de periode tussen december en eind april is in verband met de regentijd niet aan te raden. De mogelijkheid dat u vast komt te zitten is in deze periode relatief hoog. Enkele camps zijn op bepaalde data gesloten (bijv. Camp xakanaxa, Savute Safari Lodge tussen (01.02.18/1901.03.18/ 19).In deze gevallen bieden wij u een alternatief aan. De mogelijkheid bestaat een voorprogramma van 23 dagen per propellervliegtuig naar Leroo La Tau Lodge te boeken of uw reis te verlengen in Kasane op de woonboot Chobe Princess.

Vanaf prijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
11.11.2018 – 30.11.2018 1.182
01.05.2019 – 16.06.2019 1.182
17.06.2019 – 31.10.2019 1.377

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie