Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi

Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi2018-11-22T11:58:28+01:00
  • 10- dagen 4×4 autorondreis met vooraf geboekte accommodaties
  • Van/naar Maun
  • Hoogtepunten: Makgadikgadi NP, Central Kalahari GR
  • Vanaf; € 3.637 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

10 dagen selfdrive Kalahari & Makgadikgadi van/naar Maun door de Kalahari

Bij deze 4×4 selfdrive staan Botswana’s unieke landschappen in het middelpunt, zoals de zoutpannen en de Kalahari. De ritten langs stoffige zandwegen zijn ideaal voor 4×4-liefhebbers. De overnachtingen in lodges en camps boeken wij vooraf voor u, want overnachting is anders moeilijk te vinden, vooral in nationale parken. Daarenboven krijgt u zonder voorafgaande boeking in Botswana geen permit tot de nationale parken.
De reis zelf gebeurt per 4×4 van Bushlore Africa, onze betrouwbare autoverhuurpartner.
In de prijs zijn gedeeltelijk maaltijden en activiteiten zoals safari’s, panoramaritten onder leiding van ervaren en plaatselijke begeleiders en rangers inbegrepen.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun (diner).
Na aankomst in Maun, haalt u uw huurwagen op aan de luchthaven van Maun en krijgt u een korte instructie over het voertuig. Aansluitend gaat u uw permits voor de nationale parken halen en uw proviand inslaan en rijdt u verder naar de Thamalakane River Lodge.
Overnachting Thamalakane River Lodge, Babbler Chalet.

Dag 2: Maun – Makgadikgadi NP (halfpension).
Rit naar Leroo La Tau richting Makgadikgadi NP (ca. 2 u.). Afhankelijk van de aankomsttijd nuttigt u uw lunch in uw lodge. In de namiddag gaat u op een begeleide safari op zoek naar wild en verkent u de streek.
2 overnachtingen Leroo La Tau Lodge (incl. lokale drankjes).

Dag 3: Makgadikgadi NP (volpension).
U heeft de keuze tussen 2 activiteiten. Er worden safari-activiteiten en wandelingen georganiseerd, waarbij u de bush vanuit een ander perspectief ervaart. U kunt ook een bezoek brengen aan een school in het Khumaga dorp om het typische dorpsleven te ervaren.

Dag 4: Makgadikgadi NP – Gweta (ontbijt).
In de morgen maakt u een rustige rit, voor een stuk over een goede asfaltweg naar Gweta, richting uw accommodatie Planet Baobab (ca. 2,5 u.). U kunt zich in de namiddag verfrissen in het grootste zwembad in de Kalahari of één van de excursies boeken. ´s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de traditionele Shabeen bar met Afrikaanse gerechten.
2 overnachtingen Planet Baobab.

Dag 5: Gweta (ontbijt).
Vandaag kunt u ervoor kiezen om de regio op eigen houtje te verkennen of ter plaatse een excursie naar de majestueuze Makgadikgadi zoutpannen boeken, bijv. met een quadbike en overnachting onder de blote sterrenhemel.

Dag 6: Gweta – Central Kalahari GR (halfpension).
Een lange rit van ca. 7 u. staat op het programma. U doorkruist op zanderige wegen de Kalahari en krijgt een prachtig zicht over de fascinerende regio.
3 overnachtingen Deception Valley Lodge (incl. lokale drankjes).

Dag 7: Central Kalahari GR (volpension)
Als u wilt, kunt u ter plaatse een dagexcursie naar Central Kalahari GR boeken.

Dag 8: Central Kalahari GR (volpension).
In de namiddag toont een ervaren San gids de overlevingskunst van de San bosjesmannen. U krijgt een goed inzicht in deze vreemde cultuur.

Dag 9: Central Kalahari GR – Maun (ontbijt).
Na een onvergetelijke reis, rijdt u terug naar Maun (ca. 4 u.). U overnacht nog eenmaal in de Thamlakane River Lodge.
Overnachting Thamalakane River Lodge.

Dag 10: Maun (ontbijt).
In de voormiddag levert u uw huurwagen in op de luchthaven van Maun.

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Kaart Rondreis: Selfdrive Kalahari en Makgadikgadi

Code
99275

Inclusief
Bushlore Double Cab 4×4 met standaard verzekering (met eigen risico volgens de huurvoorwaarden zie pag. 26-27), vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, vermelde safari-activiteiten.

Exclusief
Vluchten, brandstof en aanvullende verzekeringen voor 4×4 van Bushlore, grensoverschrijdingskosten ZAR 600, leverings- en ophaalkosten Maun ZAR 6900 (vooraf te betalen met credit card), alle entreegelden van nationale parken voor personen en voertuigen, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, optionele excursies.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking

Reizen in de periode van december tot eind april is in verband met de regentijd niet aan te raden. De mogelijkheid dat u vast komt te zitten is in deze periode relatief hoog.

Enkele camps zijn op bepaalde data gesloten (bijv. Leroo La Tau Lodge tussen 01.02.1801.03.18 en 01.02.1901.03.19). In deze gevallen bieden wij u een alternatief aan. U heeft de mogelijkheid om een 23 daagse uitstap per klein vliegtuig naar het Camp xakanaxa als vooraf naprogramma te boeken.)

Vanaf prijs per persoon in euro(o.b.v. 2 pers.)
25.04.2019 – 16.06.2019 3.637
17.06.2019 – 31.10.2019 4.519
01.11.2019 – 10.11.2019 3.802
11.11.2019 – 30.11.2019 3.597

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie