×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Leroo La Tau lodge

Leroo La Tau lodge | Autoreis Botswana

4x4 safari Kalahari

4x4 safari Kalahari | Autoreis Botswana

Leroo La Tau Lodge

Leroo La Tau Lodge | Autoreis Botswana

Per 4x4 door de veelzijdige Kalahari

10 dagen rondreis per 4x4 van/naar Maun door de Kalahari

Over de reis

Bij deze 4x4 selfdrive staan Botswana’s unieke landschappen in het middelpunt, zoals de zoutpannen en de Kalahari. De ritten langs stoffige zandwegen zijn ideaal voor 4x4-liefhebbers. De overnachtingen in lodges en camps boeken wij vooraf voor u, want die zijn anders moeilijk te vinden, vooral in nationale parken. Daarenboven krijgt u zonder voorafgaande boeking in Botswana geen permit tot de nationale parken.

In een oogopslag

  • 10 dagen 4x4 autorondreis
  • van/naar Maun
  • hoogtepunten: Makgadikgadi & Central Kalahari
Vanaf € 3.428 p.p.

Dag 1: Maun (diner).

Na aankomst in Maun haalt u uw huurwagen van Bushlore op aan de luchthaven en krijgt u een korte instructie over het voertuig. Aansluitend gaat u uw permits voor de nationale parken halen (of ten laatste de volgende ochtend) en uw proviand inslaan. U rijdt 19 km verder naar de Thamalakane River Lodge.

Overnachting: Overnachting Thamalakane River Lodge, Babbler Chalet.

Dag 2: Maun - Makgadikgadi NP (halfpension).

Rit naar Leroo La Tau richting Makgadikgadi NP (ca. 2 u.). Het park wordt gekenmerkt door grasvlaktes met de Boteti rivier en de gelijknamige zoutpannen. Tijdens het droge seizoen wordt het nationale park bevolkt door zo’n 30.000 gnoes en zebra’s, die op hun beurt ook veel roofdieren lokken. In de namiddag gaat u op een begeleide safari om de streek te verkennen.

Overnachting: 2 overnachtingen Leroo La Tau Lodge.

Dag 3: Makgadikgadi NP (volpension).

U heeft de keuze tussen 2 activiteiten. Er worden dag- en nachtsafari’s aangeboden, evenals bushwandelingen en een bezoek aan een school in het Khumaga dorp.

Dag 4: Makgadikgadi NP - Gweta (halfpension).

’s Morgens maakt u een rustige rit naar Gweta, richting uw accommodatie Planet Baobab (ca. 2,5 u.). U kunt zich in de namiddag verfrissen in het grootste zwembad in de Kalahari. ’s Avonds kunt u relaxen in de Shabeen bar waar Afrikaanse gerechten worden geserveerd.

Overnachting: 2 overnachtingen Planet Baobab.

Dag 5: Gweta (halfpension).

Vandaag kunt u ervoor kiezen om de regio op eigen houtje te verkennen of ter plaatse een excursie naar de majestueuze Makgadikgadi zoutpannen te boeken, bijv. met een quadbike en overnachting onder de blote sterrenhemel.

Dag 6: Gweta - Central Kalahari GR (halfpension).

Een lange rit van ca. 7 u. staat op het programma. U doorkruist de Kalahari op zanderige wegen. Tijdens een begeleide safari beleeft u ’s avonds laat de fascinerende wereld van de dieren die ’s nachts actief zijn.

Overnachting: 3 overnachtingen Deception Valley Lodge.

Dag 7: Central Kalahari GR (volpension).

Begeleid door San Bosjesmannen maakt u een wandeling om het leven van de jager-voedselverzamelaars uit een ver verleden te leren kennen. U leert bij over hun jacht- en overlevingstechnieken. In de namiddag safari in een open terreinwagen.

Dag 8: Central Kalahari GR (volpension).

Opnieuw een dag om de unieke Kalahari te beleven. U kunt tegen toeslag een dagexcursie maken naar het Central Kalahari GR.

Dag 9: Central Kalahari GR - Maun (ontbijt).

Na een onvergetelijke reis rijdt u terug naar Maun (ca. 4 u.), waar u een laatste keer overnacht.

Overnachting: Overnachting Thamalakane River Lodge.

Dag 10: Maun (ontbijt).

In de voormiddag levert u uw huurwagen in op de luchthaven van Maun.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Thamalakane River Lodge (MC)

Accommodations

Thamalakane River Lodge (MC)

19 km ten oosten van Maun ligt de Thamalakane River Lodge (MC). De lodge bestaat uit een hoofdgebouw en 18 stenen chalets. Er worden hier...


Lees meerOfferte aanvragen
Leroo La Tau (FC)

Accommodations

Leroo La Tau (FC)

Leroo La Tau (FC) heeft 12 chalets die ieder voorzien zijn van eigen badkamer en zicht op de Boteti rivier. De lodge is gelegen in het Makgadikgadi...


Lees meerOfferte aanvragen
Deception Valley Lodge (MC+)

Accommodations

Deception Valley Lodge (MC+)

Aan de noordelijke grens van Central Kalahari National Park ligt Deception Valley Lodge (MC+). De accommodatie beschikt over 8 ruime chalets die ieder...


Lees meerOfferte aanvragen

Code

99275

Inclusief

Bushlore Double Cab 4x4 met standaard verzekering (met eigen risico volgens de huurvoorwaarden zie pag. 27-31), vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde safari-activiteiten.

Exclusief

vluchten, brandstof en aanvullende verzekeringen voor de wagen, grensoverschrijdingskosten ZAR 800, leverings- en ophaalkosten Maun ZAR 6.550 (vooraf te betalen met creditcard), alle entreegelden van nationale parken voor personen en voertuigen, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien, optionele excursies.

Opmerking

Reizen in de periode van december tot eind april is omwille van de regentijd niet aan te raden. De mogelijkheid dat u vast komt te zitten is in deze periode relatief hoog.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid