Botswana baobabs2018-11-16T10:57:11+01:00
  • 9 dagen rondreis in kleine groep, min. 4, max. 8 personen
  • Van Maun naar de Victoria Falls
  • Middenklasse accommodaties
  • Vanaf; € 3.290 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

9 dagen safarirondreis in kleine groepen van Maun naar de Victoria Falls met Sunway safari

Maak op deze safari in kleine groep kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de fascinerende dierenwereld van heel dichtbij. Deze reis is speciaal samengesteld voor wie Botswana budgetvriendelijk wil ontdekken in middenklasse accommodaties. Een safari voor natuurliefhebbers die hun ervaringen graag delen met gelijkgestemde medereizigers.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maun – Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat (lunch/diner).
Als u op tijd aankomt, kunt u in de voormiddag een helikoptervlucht over de Okavango Delta maken (niet inbegrepen, USD 150 p.p.). Om 14 uur ontmoeting op de luchthaven van Maun. Na een korte briefing neemt u een vlucht naar Khwai airstrip (vliegtijd ca. 20 min.). Het Moremi wildreservaat geldt niet enkel als één van de mooiste landschappelijke diergebieden, maar ook als één van de wildrijkste dierengebieden in Botswana. In de namiddag en de volgende dag gaat u op safari en kunt u fantastische wildobservaties verwachten. Grassteppes, overstromingsgebieden, bossen, lagunes en veel waterpartijen staan garant voor een veelzijdige natuur met diverse wildsoorten. Met een beetje geluk ziet u meerdere keren koedoes, impala’s, zebra’s en wrattenzwijnen. Mogelijks ziet u ook olifanten, nijlpaarden, buffels, wilde honden en leeuwen.
3 overnachtingen Elephant Pool Lodge o.g.

Dag 2 – 3: Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat (volpension).
U maakt verschillende safaritochten in het Moremi wildreservaat.

Dag 4: Moremi wildreservaat / Khwai wildreservaat – Savuti (volpension).
Vandaag maakt u een safari naar de savannes van het uitgedroogde Savuti kanaal. Dit gebied staat bekend om zijn grote leeuwen- en hyenapopulatie. Ook komen er veel olifantenstieren voor. Het kamp wordt opgezet in de nabijheid van een door de wilde dieren drukbezochte drinkplaats. De safaritenten zijn voorzien van een chemisch toilet en er is ook een douche tent met emmerdouche.
2 overnachtingen mobiel tentenkamp.

Route; Botswana Baobabs

Code
274

Inclusief
Rondreis vanaf Maun naar Victoria Falls, vluchtje Maun – Khwai in propeller vliegtuig, overnachting, vermelde maaltijden, wildreservaat, entreegelden nationale parken, Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief
Vluchten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes, fooien, niet vermelde activiteiten, visumkosten.

Reisdata

2019: 27.01. / 24.03.* / 21.04. ** / 05.05.* / 02.06 / 07.07.* / 28.07.** / 11.08.* / 01.09.** / 15.09.** / 06.10 / 20.10.* /03.11 / 24.11.

Aantal deelnemers
Min. 4 (tenzij anders vermeld), max. 8 personen.

Opmerking
Bagagebeperking per persoon: 12 kg in een zachte reistas. Ook fototas en handbagage (bijv. kleine rugzak).

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.01.19 – 31.12.19: 3.290 Euro

Dag 5: Savuti (volpension).
De hele dag maakt u safari’s in de Savuti regio.

Dag 6: Savuti – Chobe NP / Kasane (volpension).
U reist via de zandwegen van het Chobe NP richting de Chobe rivier. Aan de oever van het overstromingsgebied worden altijd veel wilde dieren gesignaleerd. Bij zonsondergang trekken grote kuddes olifanten en buffels naar de rivier om hun dorst te lessen.
2 overnachtingen Chobe Safari Lodge.

Dag 7: Chobe NP (volpension).
In de vroege morgen maakt u opnieuw een safari in het Chobe NP. In de late middag maakt u een boottocht op de Chobe rivier en kunt u genieten van de vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten. Olifanten, waterbokken en lechwe antilopen vindt u vaak aan de oever. Met wat geluk kunt u de olifanten van Botswana naar Namibië zien zwemmen. De boottocht eindigt bij zonsondergang.

Dag 8: Chobe NP – Victoria Falls (ontbijt).
U verlaat Botswana en steekt de grens naar Zimbabwe over. U maakt een tocht met een lokale gids naar de Victoria Falls en geniet van dit prachtige natuurspektakel (entree inbegrepen).
Overnachting Bayete Guest Lodge.

Dag 9: Victoria Falls (ontbijt).
Na het ontbijt eindigt uw avontuurlijke reis door Botswana.

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie