Fascinerend Botswana

Fascinerend Botswana2018-11-15T15:39:02+01:00
  • 12-daagse rondreis van/naar Livingstone
  • Kleine safarigroep van max. 12 personen
  • Hoogtepunten: Victoria Falls, Zambezi regio, Chobe NP, Okavango Delta, Kwai rivier
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • Vanaf; € 2.977 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

 

12-daagse rondreis in een kleine groep inclusief Caprivi

Tijdens deze safari beleeft u de diverse en ongerepte gebieden van Botswana op een uiterst comfortabele wijze. Ontdek het gebied van de Chobe rivier met de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Een uitstap naar de Kwando rivier in de Caprivi van Namibië laat u een uniek dierenparadijs in Afrika zien. In het Khwai gebied, grenzend aan het Moremi wildreservaat, kunt u met een beetje geluk de wilde dieren van Afrika van dichtbij bewonderen. Deze gevarieerde safari zal u verbazen – de wildernis van Afrika met goed comfort!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Livingstone – Zambezi gebied, Namibië (halfpension). .
Om 09.00 u. krijgt u in de Maramba Lodge een briefing over de komende safari. Daarna vertrekt u naar de grenspost Ngoma en rijdt u Namibië in. Via Katimo Mulilo in het Zambezi gebied rijdt u verder naar Camp Kwando aan de Kwando rivier. Deze rivier vormt een permanente waterbron, een paradijs voor alle dieren en vogels in dit afgelegen gebied.
2 overnachtingen Camp Kwando.

Dag 2: Zambezi gebied, Namibië (halfpension).
Na een vroeg ontbijt maakt u een safari in het nabijgelegen Mudumu NP en gaat u op zoek naar wilde dieren. ’s Middags maakt u een boottocht op de Kwando rivier.

Dag 3: Zambezi gebied  – Nxamaseri (volpension met picknicklunch).
’s Ochtends vroeg rijdt u naar de Popa watervallen, waar u een wandeling langs de stroomversnelling in de Okavango rivier maakt, voordat deze in de Okavango delta uitmondt. Daarna gaat u op safari in het Mahango reservaat, dat bekend staat om zijn sabel, roan en red lechwe antilopen. Vervolgens gaat de rit verder naar Botswana. De Nxamaseri Lodge ligt direct aan de ´panhandle´ van de Okavango delta.
2 overnachtingen Nxamaseri Lodge o.g.

Dag 4: Nxamaseri – Okavango delta (volpension met picknicklunch).
De hele dag brengt u door in de Okavango delta. Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht met een motorboot door de papyrus kanalen naar een aanlegsteiger voor de mokoro’s. Vervolgens verkent u de fraaie waterwegen verder per mokoro, een traditionele kano, door uw ´punter´ en zijn (vaar)boom vooruitgeduwd. Laat in de middag keert u terug naar de lodge.

Dag 5: NOkavango Delta – Maun (halfpension).
Rit terug naar Maun. U heeft de mogelijkheid om per vliegtuig over de Okavango delta te vliegen (ca. EUR 150 p.p., ter plaatse te betalen, min. 3 personen en ca. 45 min. vliegen). U heeft van boven een geweldig uitzicht op de enorme watervlakte en de kuddes dieren die hier rondtrekken. Terug in Maun heeft u de tijd om bijvoorbeeld souvenirs te kopen.
Overnachting in een lodge bij Maun.

Dag 6: Khwai / Moremi wildreservaat (volpension).
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het Moremi wildreservaat / Khwai, dat bekend staat als een van de beste reservaten om wild te spotten. Tegen lunchtijd arriveert u in uw guesthouse, waar u verblijft in een chalet met heerlijke bedden, een douche en een eigen toilet. In de namiddag gaat u op safari in het Moremi wildreservaat.
2 overnachtingen Khwai guesthouse o.g.

Rondreis, Fascinerend Botswana

Code
45996

Inclusief
Rondreis van/naar Livingstone per minibus en 4×4 safarivoertuig, overnachtingen, vermelde safari’s en boottochten, entreegelden nationale parken en wildreservaten, vermelde maaltijden en Engelstalige reisbegeleiding, informatiemateriaal.

Exclusief
Vluchten, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, entreegeld Victoria watervallen, fooien.

Aantal deelnemers
Min. 4 pers, max. 12 pers.

Reisdata
2018: 08.11. / 06.12.

2019: 28.02. / 04.04. / 09.05. / 06.06.* / 11.07. / 25.07.* / 08.08. / 29.08.* / 12.09. / 26.09.*/ 10.10. / 24.10.* / 07.11. / 05.12.

* Engels- en Duitstalige reisbegeleiding

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 18.12.18: 2.977 Euro
28.02.19 – 17.06.19: 3.210 Euro
11.07.19 – 04.11.19: 3.524 Euro
07.11.19 – 16.12.19: 3.210 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Dag 7: Khwai / Moremi wildreservaat (volpension).
Deze dag staat in het teken van safari’s in de wildrijke parklandschap van de concessie. Met een beetje geluk kunt u vandaag olifanten, buffels, giraffen, lechwe antilopen, koedoes en leeuwen observeren.

Dag 8: Khwai / Moremi wildreservaat – Nata (halfpension).
Vroeg vertrek naar Maun en verder naar de Nata Lodge. Onderweg kunt u uiteraard nog steeds uitkijken naar het vele wild. U rijdt langs de Makgadigadi Pans, waar het landschap verandert in een steppe met enorme zoutpannen.
Overnachting Nata Lodge o.g.

Dag 9: Nata – Chobe NP, Kasane (halfpension).
Na het ontbijt rijdt u via het Nata Bird Sanctuary naar Kasane en het Chobe NP. Het Chobe NP staat bekend om zijn grote populatie olifanten. De Chobe rivier, die de levensader van dit gebied vormt, trekt enorm veel zoogdieren aan en dus ook roofdieren zoals leeuwen en luipaarden.
2 overnachtingen The Old House o.g.

Dag 10: Chobe NP (halfpension).
’s Morgens gaat u in een safarivoertuig op safari in het Chobe NP en in de namiddag maakt u een boottocht over de rivier, waardoor u het wild ook eens vanaf het water kunt observeren.

Dag 11: Chobe NP – Victoria Falls (ontbijt).
U steekt de grens met Zimbabwe over en rijdt naar Victoria Falls. In de middag brengt u een bezoek aan de beroemde Victoria watervallen en aan een handwerkmarkt.
Overnachting Phezulu Lodge o.g.

Dag 12: Victoria Falls (ontbijt).
Na het ontbijt eindigt uw avontuurlijke safarireis om 8 uur.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie