Wildside Botswana2018-11-16T11:03:49+01:00
  • 14 dagen kampeersafari van Johannesburg naar Livingstone
  • Safari in kleine groep van max. 12 pers.
  • Meehelpen in de keuken & bij tentopbouw is gewenst
  • Min. 4, max. 12 personen
  • Vanaf; € 1.890 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone

Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij. Een avontuurlijke reis voor jongeren en zij die zich nog jong voelen. Een safari voor natuurliefhebbers die hun ervaringen graag delen met gelijkgestemde medereizigers.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg – Khama (lunch/diner).
Om 06.30 u. vertrek vanuit Johannesburg naar Khama in de Kalahari. Bezoek aan de Khama Rhino Sanctuary, een beschermd gebied voor de witte neushoorn.
11 overnachtingen op een camping.

Dag 2: Khama – Maun (ontbijt/lunch).
Reis door de uitgestrekte Kalahari naar Maun.

Dag 3: Maun – Okavango Delta (volpension).
Tocht in een mokoro (kano) met een lokale gids over de rivierarmen en lagunes van de wondere wereld van de Okavango Delta.
Camping op een eiland.

Dag 4: Okavango Delta (volpension).
Vanaf het kamp maakt u wandelsafari’s, mokoro tochten en kunt u het wild- en vogelleven observeren.

Dag 5: Okavango Delta – Maun (ontbijt/lunch).
’s Middags keert u terug naar Maun. Optioneel kunt u een rondvlucht maken over de Okavango Delta (ca. USD 120). De rondvlucht dient vooraf te worden gereserveerd. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid dineren in een restaurant.

Dag 6: Maun – Moremi (volpension).
Na afbouw van het kamp rijdt u met een safariwagen naar het Moremi wildreservaat. Het reservaat kenmerkt zich door bijzonder mooie landschappen en is een van de wildrijkste gebieden van Botswana. ’s Middags en de volgende dag gaat u op safari en kunt u fantastische wildobservaties verwachten. Grassteppes, overstromingsgebieden, bossen, lagunes en veel waterpartijen staan garant voor een veelzijdige natuur met diverse wildsoorten. Met een beetje geluk ziet u de koedoe, impala, zebra en het wrattenzwijn. Mogelijks ziet u ook de wilde hond, olifant, nijlpaard, buffel en leeuw.

Dag 7: Moremi (volpension).
U maakt safari’s in het Moremi wildreservaat.

Dag 8: Moremi – Savuti (volpension).
Vandaag maakt u een safari naar de savannes van het uitgedroogde Savute kanaal. Dit gebied staat bekend om zijn grote leeuwen- en hyenapopulatie. Ook komen er veel olifanten voor. Het kamp wordt opgezet in de nabijheid van een door de wilde dieren drukbezochte drinkplaats. Ochtend- en middagsafari’s.

Dag 9: Savuti (volpension).
Safari’s in de voor- en namiddag.

Dag 10: Savuti – Chobe rivier (volpension).
U reist gedeeltelijk op zandwegen door het Chobe NP richting de Chobe rivier. Aan de oever van het overstromingsgebied worden veelvuldig wilde dieren gesignaleerd. Bij zonsondergang trekken grote kuddes olifanten, buffels en ander wild naar de rivier.

Dag 11: Chobe rivier – Kasane (ontbijt/lunch).
In de vroege middag maakt u een safari in het Chobe NP. In de late middag maakt u een boottocht en kunt u genieten van de vele nijlpaarden, krokodillen en vogelsoorten. Olifanten, waterbokken en lechwe antilopen vindt u vaak aan de oever. De boottocht eindigt bij zonsondergang.

Dag 12: Kasane – Livingstone (ontbijt).
U vaart met de veerpont bij Kazungula over de Zambezi naar Zambia. Mogelijkheid om de Victoria Falls van de Zambiaanse kant te bezoeken.
2 overnachtingen Victoria Falls Waterfront Lodge

Dag 13: Livingstone (ontbijt).
Dag ter vrije besteding. U kunt gaan wildwaterraften, een tocht maken op de rug van een olifant of een rondvlucht maken boven de Victoria Falls (optioneel).

Dag 14: Livingstone (ontbijt).
Na het ontbijt eindigt uw avontuurlijke safari.

Rondreis - wildside Botswana

Code
262

Inclusief
Rondreis van Johannesburg naar Livingstone, 13 overnachtingen op een camping, vermelde maaltijden, entreegelden wildreservaten/nationale parken, Engels-/Duitstalige gids/chauffeur.

Exclusief
Vluchten, visumkosten, optionele excursies, drankjes, fooien, reisverzekeringen, persoonlijke uitgaven, huur slaapzak en kussen. Huur van een slaapzak EUR 14 p.p. (vooraf te boeken).

Verplichte Toeslag
Contant te voldoen aan de reisleiding bij aanvang van de reis: USD 300.

Aantal deelnemers
Min. 4, max. 12 pers.

Vertrekdata

2019: meerdere keren per maand

Opmerking
Bagagebeperking: max. 12 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage (bijv. een kleine rugzak) inclusief.
De reis wordt ook aangeboden op basis van eenvoudige chalet accommodaties. Prijzen en meer informatie op aanvraag.

Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.01.19 – 31.12.19: 1.890 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende fly-in safari’s aan in Botswana:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie