Chobe N.P. en de Okavango Delta Intensief

Chobe N.P. en de Okavango Delta Intensief2018-12-16T08:10:22+01:00
  • 8 dagen fly-in safari van Kasane naar Maun
  • Dagelijks vertrek, min. 2 pers.
  • Volpension, inclusief safari’s en lokale drankjes
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • Vanaf; € 3.253 p.p. (exclusief vluchten)
Vraag een offerte aan!

8-daagse fly-in safari met ‘Under one Botswana sky’ van Victoria Falls naar Maun

Grandioze landschappen staan in het middelpunt van deze safarireis. De afstanden tussen de lodges worden afgelegd met een klein vliegtuig. Op deze manier bent u snel en comfortabel op uw bestemming en vermijdt u de gebrekkige zandwegen. Robuuste safarivoertuigen en -boten met ervaren rangers en bootsmannen staan voor u klaar, zodat u het wild en de natuur in Chobe en de Okavango Delta van dichtbij kunt beleven.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Victoria Falls – Kasane (diner).
Bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls wordt u opgewacht en volgt een transfer naar de Chobe Safari Lodge of de Chobe Bush Lodge in Kasane. Het terrein van de Chobe Safari Lodge ligt direct aan de machtige Chobe rivier. De Chobe Bush Lodge ligt ca. 150 m van de rivier met een prachtig uitzicht op de bush. In de namiddag maakt u een boottocht, waarbij u het eerste wild aan de oevers van de rivier kunt zien. Juist in het begin van de avond komen hier veel dieren hun dorst lessen.
3 overnachtingen Chobe Safari Lodge of Chobe Bush Lodge.

Dag 2: Chobe NP (volpension).
’s Ochtends brengt u een bezoek (ca. 2 u.) aan een traditioneel dorp. Uw lunch nuttigt u in uw lodge en in de namiddag neemt u deel aan een safari (ca. 3 u.) langs de rivier. Het park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels, die in de morgen en avond naar de rivier trekken. Hier spot u ook vele andere dieren.

Dag 3: Kasane – Victoria Falls – Kasane (volpension).
U onderneemt vandaag een begeleide dagexcursie naar de wereldberoemde watervallen, de Victoria Falls. De donderende watervallen storten neer in de 100 m diepe kloof. Een verbluffend schouwspel! Tijdens uw wandeling komt u voorbij het Livingstone standbeeld, u gaat verder langs de watervallen en door het regenwoud, het biedt u prachtige uitzichten op de Main en Rainbow Falls. Tegen de middag geniet u van de lunch. Hierna heeft u nog ruim de tijd om de grote handwerkmarkt te bezoeken, alvorens in de namiddag terug naar uw lodge te gaan.

Dag 4: Chobe NP – Moremi Crossing (volpension).
Na een gemoedelijk ontbijt vliegt u halverwege de ochtend met een klein toestel over het Savute gebied en de eerste uitlopers van de Okavango Delta naar het kamp Moremi Crossing. Het kamp ligt op de zuidpunt van Chief’s Island. De activiteiten bestaan uit kano- en boottochten, bush wandelingen met picknick, wandelingen op Chief’s Island met wildobservatie en wildkamperen op een eiland onder begeleiding van een ervaren gids.
2 overnachtingen Camp Moremi Crossing.
Dag 5: Moremi Crossing (volpension).
Deze hele dag maakt u indrukwekkende bootsafari’s.

Dag 6: Moremi Crossing – Pom Pom Camp (volpension).
Een korte vlucht brengt u in ca. 15 min. naar het Pom Pom Camp. Dit camp ligt in het zuidelijke deel van de delta aan de Xudum rivier en staat bekend als een van de mooiste plekjes van de delta. U heeft hier de keus uit dag- en avondsafari’s en kano- en boottochten door de kanalen tussen de wildrijke savannes.
2 overnachtingen Pom Pom Camp.

Dag 7: Pom Pom Camp (volpension).
De Okavango Delta ligt de hele dag aan uw voeten. U mag zelf kiezen welke activiteiten u gaat ondernemen.

Dag 8: Pom Pom Camp – Maun (ontbijt).
’s Ochtends vliegt u per klein toestel van het Pom Pom Camp naar Maun (vliegtijd ca. 20 min.).

kaartje vliegsafari Chobe National Park en de Okavango Delta Intensief

Code
35441

Inclusief
Vluchten van Kasane tot aan Maun, transfers, 7 overnachtingen in hoogwaardige accommodaties, vermelde activiteiten (meestal 2 per dag), vermelde maaltijden, lokale drankjes en wasservice (geen ondergoed) in Pom Pom en Moremi Crossing, entreegelden nationale parken en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes (bijv. buitenlands gedistilleerde drankjes) en fooien.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Kinderen
Welkom vanaf 6 jaar.
In Moremi Crossing en Pom Pom moeten kinderen tussen 6-11 jaar samen met de ouders in een apart geboekt privévoertuig. Prijzen op aanvraag.
Kinderen tussen 6-11 jaar mogen alleen mee op bootsafari’s. Deelnemen aan mokoro- en wandelsafari’s pas vanaf 12 jaar.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
Bagagebeperking: max. 20 kg bagage in een zachte koffer of reistas, inclusief foto-uitrusting en handbagage (bijvoorbeeld een rugzakje).

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 30.11.18: 3.811 Euro
01.12.18 – 23.03.19: 3.253 Euro
24.03.19 – 22.06.19: 3.949 Euro
23.06.19 – 31.10.19: 4.600 Euro
01.11.19 – 30.11.19: 3.949 Euro
01.12.19 – 31.03.20: 3.414 Euro

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie