×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Leeuwen, Kenia

Leeuwen | Vakantie Kenia

Aberdare National Park

Het Aberdares National Park ligt in de hooglanden van Noordelijk Kenia. Er heerst een aangenaam klimaat en het gebied is zeer vruchtbaar. In het noordelijk deel ligt de hoogste top, de 3999 m hoge Ol Doinyo Lasatima. Op de flanken van deze berg ligt een landschap van graspollen met boomheide, afgewisseld met ijskoude beken en watervallen. De fauna van de Aberdares is rijk en gevarieerd. Op de glooiende oostelijke hellingen van Aberdares leven olifanten, buffels, neushoorns, elandantilopen, waterbokken, bosbokken, rietbokken, diverse soorten duikers, leeuwen en hyena’s. Naast safari’s kunt u hier ook prachtige wandelingen maken.

Het gebergte in het Aberdare National Park heeft sinds kort een andere naam, namelijk Nyandarua, maar de oude naam blijft toch stand houden. Het park is gelegen in de Aberdare Mountains, en is een uniek ecosysteem in Kenia. Deze bergenketen is volgens de traditionele Kikuyu cultuur één van de thuishavens van de god Ngai. De bergen en spitsen (die tot maar liefst 4000 meter hoogte gaan) zorgen in Aberdare voor prachtige V-vormige valleien met rivieren waardoor het water zich soms langs prachtige watervallen door het land sleept. Tussen de toppen van twee hoge bergen ligt een gebied van hoogvenen, een licht hellend landschap met gras en stukken boomheide. Mist en regelmatige koude periodes zijn een verbazingwekkend fenomeen in een Afrikaans land als Kenia, en worden vaak niet verwacht. De flora en fauna van Aberdare zijn rijk en gevarieerd, met ijskoude meertjes rijk aan forellen en glooiende hellingen waar onder andere olifanten hun thuis hebben.

Het spotten van “game” (wilde dieren) is zeer de moeite waard: leeuwen, luipaarden, bavianen, zwarte en witte Colobus apen en Sykes zijn volop aanwezig. Bijzondere waarnemingen zijn ook die van de Golden Cat. Voor vogelaars biedt het park een unieke gelegenheid door de ongelooflijke variatie aan vogels. Er zijn meer dan 250 soorten genoteerd, waaronder Jackson’s Francolin, sperwer, Afrikaanse havik, arenden, sunbirds en plovers.

Olifanten, Afrikaanse Buffels en het reuzen-boszwijn struinen in de droge maanden door de bamboezone en regenwoud. Zodra de eerste regens zich aandoen trekken ze naar de hoogvenen op het plateau en naar de lagere delen van Treetops Salient. De bossen zijn aan één kant helemaal met een hekwerk omgeven voor de bescherming van de lokale boeren tegen de dierlijke razzia’s en aan de andere kant tegen de stropers en houthakkers.

Hiermee is direct een neushoorn- en bosheiligdom gecreëerd. In Aberdare vind u dan ook Kenia’s bedreigde inheemse zwarte neushoorn. De Rhino Ark Trust fondsenwerving organiseert evenementen om het geld voor het onderhoud en bouw van dit hek te financieren.Een ander dier dat in Aberdare National Park voorkomt en helaas niet meer in veel andere plaatsen is de Bongo. Dit is een antiloop soort die meestal ’s nachts actief is, maar heel soms ook overdag te zien is. De dieren leven meestal in paren of families en in de periode na het kalven kunnen de groepen uitgroeien tot wel 35 dieren. Het spotten van de bongo’s is een moeilijke taak, omdat deze antilopen meestal diep in het bos vertoeven, vooral tijdens de uren met zonlicht. Wanneer u met wat geluk een Bongo kunt spotten zult u als eerste de witte strepen op de heldere bruine vacht opvallen.

Bereikbaarheid

Vanuit Nairobi kunt u in 2 uur over verharde wegen naar het stadje Nyeri rijden, waar vandaan u via gravelwegen gemakkelijk de ingangen van het park kunt bereiken. Er mag niet met een eigen auto naar de 2 accommodaties in het park worden gereden (regel van de accommodaties zelf). U wordt dan ook naar een hotel in Nyeri gebracht en hiervandaan vertrekt u met een bus of jeep van de lodge naar uw accommodatie in het park zelf.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.