The Ark (MC)2017-07-11T20:51:54+01:00

De Ark Lodge ligt op 16 km van het vliegveld of Mweiga en een uur rijden van de Nyeri airstrip of 2 uur rijden van het Nanyuki vliegveld. De Aberdare Country Club – gelegen op circa 40 minuten rijden – kan het vervoer regelen naar De Ark.

Adres
PO Box 499, Aberdare National Park, Kenia

Kamers
De Ark beschikt over 60 kamers, elk met een eigen badkamer met douche. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden uitzicht op de drinkplaats of op het bos. Een buzzer systeem werkt in elke kamer om u te waarschuwen wanneer er iets heel bijzonders te zien, zoals een luipaard, die meestal sluipt naar de verlichte drinkplaats in het holst van de nacht. Het is natuurlijk aan u om op te staan!

Faciliteiten
Hoogtepunt van een verblijf in de Ark is het kijken Vanuit de lounges en vanaf het dek naar het constante komen en gaan van dieren bij de drinkplaats en zoutpan. Olifanten houden van het natuurlijke zout likken, en graven dit op hun knieën en met hun slagtanden op uit de grond. Vervolgens likken ze de zoute aarde. Dit spectakel kan uren voortgaan, alvorens ze uiteindelijk hun dorst gaan lessen bij de drinkplaats. Ook tal van andere dieren te bezoeken de drinkplaats en zoutpan, waardoor het de hele dag en nacht een komen en gaan is van wilde dieren. Er zijn dekstoelen en dekens beschikbaar. De Ark heeft de volgende indeling:

  • ‘A’ DECK Lounge – Het ‘A’ Deck is een fraai gedecoreerde glazen lounge – met 10 zitplaatsen – met uitzicht op de drinkplaats. Vanuit een bankstel kunt u het schouwspel in alle comfort bekijken.
  • ‘B’ DECK Balcony – Het ‘B’ Deck is een open balkon – met plaats voor 60 personen – net boven de verlichte zoutpan en de drinkplaats. Het balkon biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving en de wilde dieren.
  • ‘C’ DECK Enclave – Het ‘C’ Deck is een grote salon voor 30 personen die een spectaculair uitzicht biedt over de drinkplaats. Om 4 uur ’s middags wordt hier thee geserveerd.
  • BALCONY – Het openlucht balkon – grenzend aan de lounge – biedt gasten vanuit een schuine hoek uitzicht over de drinkplaats en op de open vlakte voor het bos vanwaaruit dieren vaak aankomen of vertrekken. Er staan stoelen langs de balustrade.
  • ‘D’ Deck (“photographers hide”) – Vanuit de lounge kunt u de ‘bunker’ bereiken op de begane grond, vanwaaruit u de dieren van dichtbij kunt zien. De bunker heeft een open venster, waar u oog in oog staat met de met de wilde dieren. Capaciteit is 8 personen.
  • Glas Enclave – Deze glazen lounge op de begane grond biedt plaats aan 20 personen, die vanuit hier een spectaculair uitzicht hebben op het spectakel bij de drinkplaats.
  • De Catwalk – De catwalk is het wandeldek en dé plek om vogels te observeren. Elke avond om 5 uur worden hier vogels gevoed.

Dinner en ontbijt worden geserveerd ‘aan boord’ van de Ark in de grote eetzaal. De bar en lounge blijft de hele nacht open voor thee en koffie. De Ark beschikt voorts over een souvenirwinkel en is toegankelijk voor gehandicapten.

Kinderen
Kinderen onder de leeftijd van 7 jaar zijn niet toegestaan in De Ark, tenzij op speciale ‘Children’s Nights’.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan