×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Loisaba Lodge (FC)

De Loisaba Lodge ligt op het Laikipia Plateau, nabij Mount Kenya in Kenia. De lodge ligt op een werkende ranch, maar het grootste deel van het land van de ranch bestaat uit ongerepte natuur waar het wild vrijelijk rondloopt. Het hoofdgebouw van de Lodge ligt op een heuvel en kijkt uit op het zuiden, richting Mount Kenya. Behalve over de uitgestrekte wildernis, kijkt u hier uit op een waterplaats waar veel wild komt drinken.

Adres

Northern Laikipia, PO Box 1348, Nanyuki, Kenia

Kamers

De Loisaba Lodge bestaat uit zeven kamers in het hoofdgebouw, zes "Star Beds" in de bush en twee villa’s - Loisaba Cottage en The House - die beide zelfvoorzienend zijn. Elke kamer is voorzien van een badkamer en privédek met een schitterend uitzicht. Al het meubilair is handgemaakt van lokale materialen.

De "Star Beds" bestaan elk uit een verhoogd houten plateau, dat deels is overdekt. Een handgemaakt bed op enorme wielen kunt u van onder het afdak de open lucht in rollen. Zo slaapt u onder de sterrenhemel met enkel een klamboe tussen uzelf en de natuur. Elk "Star Bed" beschikt over een eigen ensuite badkamer. Drie "Star Beds" - bevinden zich op een rots ten oosten van het hoofdgebouw en kijken uit op een waterplaats. Drie andere "Star Beds" liggen op acht kilometer afstand van het hoofdgebouw, aan de rand van de Ewaso N’giro rivier. De "Star Beds" zijn allemaal zodanig gesitueerd dat u volledige privacy geniet. Wanneer u in een van de Star Beds verblijft, wordt het diner klaargemaakt in een ‘bushkeuken’ - een uitgebreide barbecue.

De beide villa’s liggen midden in de natuur en zijn geheel zelfvoorzienend. Elke villa beschikt over eigen personeel dat u van alle gemakken kan voorzien. Ook beschikt zowel The House als Loisaba Cottage over een eigen zwembad en tuin. Uiteraard kunt u tevens gebruik maken van alle faciliteiten van het hoofdgebouw. De architectuur en inrichting zijn bijzonder fraai; de villa’s zijn opgebouwd uit materialen die afkomstig van de ranch zelf, zoals natuursteen, hout en palmbladeren. Aardekleuren, hoge daken en grote ramen zorgen voor een luchtig en tevens warm interieur.

Één van de villa’s - The House - ligt aan de rand van een rotsformatie, vanaf de veranda heeft u een fenomenaal uitzicht. Het woongedeelte bestaat uit een lounge, een eetkamer en een bar. Daar omheen liggen twee slaapkamers met ensuite badkamer.

De andere villa - Loisaba Cottage - ligt in een mooi aangelegde tuin, op negen kilometer afstand van het hoofdgebouw. Er zijn vier slaapkamers: drie met ensuite badkamer en een met een grote badkamer die u bereikt via een trap die buiten langs het huis loopt. Er is ruimte voor acht tot tien personen.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw van de Loisaba Lodge beschikt over een sfeervolle lounge met grote sofa’s en open haarden. Ook vindt u hier een bar en het eetgedeelte, waar u de maaltijden geserveerd krijgt. Bij het zwembad bevindt zich een tweede bar. Ontbijten, lunchen of dineren in de bush behoort tot de mogelijkheden. In het souvenirwinkeltje kunt u lokale producten kopen.

In het hoofdgebouw bevindt zich tevens de spa, waar u zich in de watten kunt laten leggen met massages, schoonheidsbehandelingen en andere therapieën. Ook bevindt zich hier een romantisch bubbelbad in de buitenlucht. Vanaf de massagetafel en vanuit het bubbelbad kijkt u uit over de Afrikaanse bush. Voor een beetje beweging kunt u terecht op de tennisbaan, de jeu-de-boules baan of de cricketbaan, waarna u afkoelt in het zwembad.

De Loisaba Lodge biedt een scala aan mogelijkheden om de unieke natuur op de ranch te ontdekken. U kunt dit doen te voet, te paard of op een kameel, onder begeleiding van een krijger van de Samburu of Masaï die de natuur tot in de kleinste details kent. U kunt zowel overdag als ’s avonds safaritochten maken met een 4x4-voertuig. Ook kunt u in het natte seizoen raften over de Ewaso N’giro rivier en mountainbiken door de omgeving. Loisaba Lodge beschikt over een verborgen hut waar u dieren kunt spotten. Zeker voor het waarnemen van zeldzame nachtdieren is dit een ideale locatie. U kunt mee op pad met een van de rangers die een avondlijke controletocht maakt door het reservaat. Ook kunt u een lokale stam bezoeken om zo een kijkje te nemen in het leven van dit natuurvolk. Bij het hoofdgebouw kunt u tennissen, jeu-de-boulen en cricket spelen.

Vanaf de Loisaba Lodge kunt u helikopter-excursies maken, zoals een vlucht over de schitterende ranch en Mount Kenya. U kunt een vis-excursie maken, naar de zandduinen van het begin van de woestijn vliegen of ontbijten bovenop een machtige rotsformatie in de buurt.

Locatie van Loisaba Lodge (FC)