×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Sabuk Lodge (FC+)

De Sabuk lodge ligt hoog op een klif, 150 meter boven de Ewaso Nyiro rivier. De lodge biedt een prachtig uitzicht over het Laikipia plateau, richting Mount Kenya en het noorden van de Karissia Hills en de Mathews Ranges. Sabuk ligt goed verscholen in de rotsen. Wanneer u hier op de veranda zit, heeft u uitzicht over de snel stromende rivier met grazende olifanten in de verte. Het hoofdgebouw van de lodge is door Simon Sabuk - steen voor steen en met zijn eigen handen - gebouwd als huis voor zijn familie. Het gebied om de lodge is zo uitgestrekt, dat u zelfs op een safari van enkele weken geen hek of prikkeldraad tegenkomt. De Sabuk Lodge is bereikbaar per reguliere vlucht (Wilson Airport - Loisaba airstrip), vanwaar de gasten worden opgehaald.

Adres

Laikipia District, Kenya

Kamers

De lodge heeft 6 fraai gedecoreerde cottages, elk met ensuite faciliteiten, een privé verandah en een prachtig diep stenen bad waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over het plateau. De gebouwen - van steen en met riet gedekt - en inrichting zijn zoveel mogelijk gemaakt van lokale materialen.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw van Sabuk Lodge bestaat uit een royale lounge, een eetgedeelte, bibliotheek en een bar. Voor de kinderen is er gedacht aan spellen. Er is een wasserij service aanwezig. De lodge activiteiten zijn ondermeer safari’s per of paard, wandelsafari’s onder begeleiding van een Masai gids en gamedrives. De gasten worden ontvangen door Verity en haar team van Mukogodo Maasai, Samburu en Turkana. De gids Verity heeft meer dan 20 jaar ervaring in heel Kenia. De Sabuk Lodge is een kleinschalige en zeer exclusief safarilodge, maar is ook een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. De lodge maakt voor verlichting gebruik van zonne-energie. De Sabuk Lodge is gesloten in vanaf Pasen tot en met Mei.

Locatie van Sabuk Lodge (FC+)