Sabuk Lodge (FC+)

Sabuk Lodge (FC+)2017-07-11T21:20:24+01:00

De Sabuk lodge ligt hoog op een klif, 150 meter boven de Ewaso Nyiro rivier. De lodge biedt een prachtig uitzicht over het Laikipia plateau, richting Mount Kenya en het noorden van de Karissia Hills en de Mathews Ranges. Sabuk ligt goed verscholen in de rotsen. Wanneer u hier op de veranda zit, heeft u uitzicht over de snel stromende rivier met grazende olifanten in de verte. Het hoofdgebouw van de lodge is door Simon Sabuk – steen voor steen en met zijn eigen handen – gebouwd als huis voor zijn familie. Het gebied om de lodge is zo uitgestrekt, dat u zelfs op een safari van enkele weken geen hek of prikkeldraad tegenkomt. De Sabuk Lodge is bereikbaar per reguliere vlucht (Wilson Airport – Loisaba airstrip), vanwaar de gasten worden opgehaald.

Adres
Laikipia District, Kenya

Kamers
De lodge heeft 6 fraai gedecoreerde cottages, elk met ensuite faciliteiten, een privé verandah en een prachtig diep stenen bad waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over het plateau. De gebouwen – van steen en met riet gedekt – en inrichting zijn zoveel mogelijk gemaakt van lokale materialen.

Faciliteiten
Het hoofdgebouw van Sabuk Lodge bestaat uit een royale lounge, een eetgedeelte, bibliotheek en een bar. Voor de kinderen is er gedacht aan spellen. Er is een wasserij service aanwezig. De lodge activiteiten zijn ondermeer safari’s per of paard, wandelsafari’s onder begeleiding van een Masai gids en gamedrives. De gasten worden ontvangen door Verity en haar team van Mukogodo Maasai, Samburu en Turkana. De gids Verity heeft meer dan 20 jaar ervaring in heel Kenia. De Sabuk Lodge is een kleinschalige en zeer exclusief safarilodge, maar is ook een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. De lodge maakt voor verlichting gebruik van zonne-energie. De Sabuk Lodge is gesloten in vanaf Pasen tot en met Mei.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan