Mount Kenya National Park

///Mount Kenya National Park
Mount Kenya National Park2017-07-11T22:38:40+01:00

200 km ten noorden van Nairobi ligt Mount Kenya, één van de hoogste bergen van Afrika. De berg ligt op de evenaar; een vreemd gezicht – sneeuw op de evenaar. De hoogste berg van Kenia (5199 m) vormt met zijn besneeuwde toppen een schril contrast met de droge graslanden rondom de berg.

De legende gaat dat de Kikuyu God ‘Ngai’ op de top van deze berg woonde. Mount Kenya geldt als ’s werelds meest perfecte model van een equatoriale berg. De Twin Peaks Batian en Nelion stijgen uit boven Mount Kenya Nationaal Park. Het onderste gedeelte wordt gevormd door Mount Kenya Forest Reserve en bevat het grootste aantal soorten inheemse bomen van Kenia.

Op de berg treft u diverse soorten vegetatie aan. In de hoge valleien gedijen gigantische aantalen spectaculaire bergplanten – zelfs enkele grote mutaties van hun alpine neven. Nog een stapje hoger, net onder de gletsjers en sneeuw, domineert heide delen van het landschap. Het wild dat op de hogere delen leeft omvat de rock hyrax, endemische molratten en soms de eland en de zebra.

Op de lager gelegen hellingen wandelt u door tropisch regenwoud, waar het mogelijk is wild te observeren. Bamboe-jungle maakt langzaam plaats voor heidevegetatie. Beneden variëren de dieren van het witstaart mangoest en de colobus apen tot de zwarte neushoorn en de leeuw.

De plantenwereld vertoont de karakteristieke verdeling in vegetatiezones, van bergwouden tot alpiene vegetatie met reuzenkruiskruiden en lobelia’s. De hoger gelegen bergmeren weerspiegelen de grillige en gekartelde toppen.

Geniet van de variatie aan bos- en heidevogels – endemisch groene ibis, zeldzame Abessijns ransuil, Hartlaub’s Toerako’s en een verscheidenheid aan prachtige sunbirds, om er maar een paar te noemen.

De derde hoogste piek van Mount Kenya, Lenana (4985 m) kan door wandelaars met een goede conditie bedwongen worden tijdens het droge seizoen, van januari tot begin maart en juli tot begin oktober.

Niet alleen het bereiken van de top van deze berg is bijzonder; de wildernisgebieden waar u doorheen wandelt, maken de beklimming alleen al meer dan de moeite waard.

Wat klanten zeggen (t105)

Mount Kenya is de op één na hoogste piek in Afrika en staat ten onrechte enigszins in de schaduw van de grotere berg Kilimanjaro in het buurland Tanzania. De Kilimanjaro wordt door velen beklommen via de verschillende niet-technische trekkingroutes en is hierdoor bekender en populairder.

Mount Kenya biedt nog meer; een schat aan uitstekende en veelzijdige mogelijkheden voor beklimmingen en hikings op zowel rots, sneeuw en ijs en wordt vaak gezien als een grotere uitdaging dan de zogenaamde Kilimanjaro klim.

Bereikbaarheid
Mount Kenya ligt op ongeveer 200 km ten noorden van Nairobi en is gemakkelijk via een verharde weg met uw huurauto of een transfer te bereiken.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij het Mount Kenya National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan