×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Impala, Kenia

Impala | Vakantie Kenia

Mount Kenya National Park

200 km ten noorden van Nairobi ligt Mount Kenya, één van de hoogste bergen van Afrika. De berg ligt op de evenaar; een vreemd gezicht - sneeuw op de evenaar. De hoogste berg van Kenia (5199 m) vormt met zijn besneeuwde toppen een schril contrast met de droge graslanden rondom de berg.

De legende gaat dat de Kikuyu God ’Ngai’ op de top van deze berg woonde. Mount Kenya geldt als ’s werelds meest perfecte model van een equatoriale berg. De Twin Peaks Batian en Nelion stijgen uit boven Mount Kenya Nationaal Park. Het onderste gedeelte wordt gevormd door Mount Kenya Forest Reserve en bevat het grootste aantal soorten inheemse bomen van Kenia.

Op de berg treft u diverse soorten vegetatie aan. In de hoge valleien gedijen gigantische aantalen spectaculaire bergplanten – zelfs enkele grote mutaties van hun alpine neven. Nog een stapje hoger, net onder de gletsjers en sneeuw, domineert heide delen van het landschap. Het wild dat op de hogere delen leeft omvat de rock hyrax, endemische molratten en soms de eland en de zebra.

Op de lager gelegen hellingen wandelt u door tropisch regenwoud, waar het mogelijk is wild te observeren. Bamboe-jungle maakt langzaam plaats voor heidevegetatie. Beneden variëren de dieren van het witstaart mangoest en de colobus apen tot de zwarte neushoorn en de leeuw.

De plantenwereld vertoont de karakteristieke verdeling in vegetatiezones, van bergwouden tot alpiene vegetatie met reuzenkruiskruiden en lobelia’s. De hoger gelegen bergmeren weerspiegelen de grillige en gekartelde toppen.

Geniet van de variatie aan bos- en heidevogels - endemisch groene ibis, zeldzame Abessijns ransuil, Hartlaub’s Toerako’s en een verscheidenheid aan prachtige sunbirds, om er maar een paar te noemen.

De derde hoogste piek van Mount Kenya, Lenana (4985 m) kan door wandelaars met een goede conditie bedwongen worden tijdens het droge seizoen, van januari tot begin maart en juli tot begin oktober.

Niet alleen het bereiken van de top van deze berg is bijzonder; de wildernisgebieden waar u doorheen wandelt, maken de beklimming alleen al meer dan de moeite waard.Mount Kenya is de op één na hoogste piek in Afrika en staat ten onrechte enigszins in de schaduw van de grotere berg Kilimanjaro in het buurland Tanzania. De Kilimanjaro wordt door velen beklommen via de verschillende niet-technische trekkingroutes en is hierdoor bekender en populairder.

Mount Kenya biedt nog meer; een schat aan uitstekende en veelzijdige mogelijkheden voor beklimmingen en hikings op zowel rots, sneeuw en ijs en wordt vaak gezien als een grotere uitdaging dan de zogenaamde Kilimanjaro klim.

Bereikbaarheid

Mount Kenya ligt op ongeveer 200 km ten noorden van Nairobi en is gemakkelijk via een verharde weg met uw huurauto of een transfer te bereiken.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.