Samburu National Park

Samburu National Park2017-07-11T23:02:50+01:00

Wanneer u afdaalt van de hoogvlakte bij Mount Kenya naar het gebied van de Samburu stammen wordt het landschap steeds droger en woester. In dit gebied liggen drie aaneengesloten wildreservaten namelijk Samburu, Shaba en Buffalo Springs. De reservaten liggen allen net boven de evenaar. Een afgelegen wildernis in halfwoestijngebied met een unieke flora en fauna. Door dit gebied kronkelt de Ewaso Nyiro rivier, die aan beide oevers begroeid is met acacia’s, palmbomen en tamarinden, verzamelplaats van grote aantallen wilde dieren.

Het Samburu wildreservaat beschikt, samen met het Masai Mara Game Reserve, over de grootste concentraties wild. De Grevy’s zebra, reticulated giraffe en gerenoek komen in Kenia alleen in het noorden voor, evenals de Beisa oryx en de Somalische struisvogel.

Shimba Hills National Reserve
Vlak bij de kust ligt Shimba Hills reservaat, waar u de zeldzame sabelantilope kunt waarnemen. U vindt hier één van de laatste stukken tropisch regenwoud in Kenia met zeldzame bomen en orchideeën.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij het Samburu National Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan