Joy’s Camp (MC+)

Joy’s Camp (MC+)2017-07-11T23:13:20+01:00

Adres
Samburu Ecosystem, Shaba National Reserve, Kenia

Ligging
Joy’s Camp is een elegante oase in het droge Samburu land. Het kamp is gebouwd op de plaats waar Joy Adamson tot haar dood, midden jaren ’80, met haar dieren leefde en waar zij de luipaard Penny terug in de natuur zette. Hier schreef zij ook haar laatste boek “Queen of Shaba”.

Joy’s Camp is gelegen in het Shaba National Reserve, dat zijn naam te danken heeft aan een kegel van vulkanisch gesteente. De natuur is hier droog, met afwisselend heuvels en vlaktes, moeras en savannegras. Het park is het leefgebied van de Samburu, een nomadenvolk, die met hun kuddes rondtrekken. Het park is een van Kenia’s meest onbedorven wildparken, met een onaangetaste natuur met dito vergezichten. De belangrijkste attractie in dit park is de rivier Ewaso Nyiro, die zijn oorsprong vindt in Mount Kenia en uitmondt in Lorien Swamp in het oosten van Kenia. Het meeste wild wordt doorgaans langs de rivier gezien, zoals olifant, nijlpaard, krokodil, buffel, leeuw, jachtluipaard, gevlekte hyena en met wat geluk de wilde hond. Met zijn vier waterbronnen is Shaba beter bewaterd dan de naburige reservaten Samburu en Buffalo Springs.

Accommodatie
Het stijlvolle safarikamp bestaat uit 10 ruime tenten, gebouwd op een verhoging. Vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels en op een waterbron, waar veel dieren komen drinken. Elke ruime tent wordt gekenmerkt door tijdloos design, gecombineerd met prachtige lokale decoratiematerialen en somalische bedoeïenkleden, wat een chique, stijlvolle uitstraling geeft. Op de privé veranda kunt u heerlijk tot rust komen, een boek lezen of het wild in uw “voortuin” aanschouwen. De 80 m2 grote tenten zijn voorzien van een en-suite badkamer met douche, wastafel en toilet.

Faciliteiten
Joy’s Camp beschikt over een lounge, bar, restaurant, souvenirshop , wasserij service en 24 uurs roomservice. In de uren dat het wild niet actief is, kunt u verkoeling zoeken in het zwembad, genieten van een heerlijke massage of een mooi souvenir scoren in de curio shop. Al vele malen hebben gasten een cheeta jacht kunnen gadeslaan vanaf het terras bij het restaurant, vanuit het zwembad of vanaf de veranda bij hun tent. U bent hier in het hart van de natuur.

Activiteiten
Het safarikamp organiseert safari’s in 4WD safarivoertuigen, begeleide wandelsafari’s, bezoeken aan lokale dorpjes, “night drives” en maaltijden in de ‘bush’.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan