×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Joy`s Camp (MC+)

Adres

Samburu Ecosystem, Shaba National Reserve, Kenia

Ligging

Joy’s Camp is een elegante oase in het droge Samburu land. Het kamp is gebouwd op de plaats waar Joy Adamson tot haar dood, midden jaren ’80, met haar dieren leefde en waar zij de luipaard Penny terug in de natuur zette. Hier schreef zij ook haar laatste boek “Queen of Shaba”.

Joy’s Camp is gelegen in het Shaba National Reserve, dat zijn naam te danken heeft aan een kegel van vulkanisch gesteente. De natuur is hier droog, met afwisselend heuvels en vlaktes, moeras en savannegras. Het park is het leefgebied van de Samburu, een nomadenvolk, die met hun kuddes rondtrekken. Het park is een van Kenia’s meest onbedorven wildparken, met een onaangetaste natuur met dito vergezichten. De belangrijkste attractie in dit park is de rivier Ewaso Nyiro, die zijn oorsprong vindt in Mount Kenia en uitmondt in Lorien Swamp in het oosten van Kenia. Het meeste wild wordt doorgaans langs de rivier gezien, zoals olifant, nijlpaard, krokodil, buffel, leeuw, jachtluipaard, gevlekte hyena en met wat geluk de wilde hond. Met zijn vier waterbronnen is Shaba beter bewaterd dan de naburige reservaten Samburu en Buffalo Springs.

Accommodatie

Het stijlvolle safarikamp bestaat uit 10 ruime tenten, gebouwd op een verhoging. Vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels en op een waterbron, waar veel dieren komen drinken. Elke ruime tent wordt gekenmerkt door tijdloos design, gecombineerd met prachtige lokale decoratiematerialen en somalische bedoeïenkleden, wat een chique, stijlvolle uitstraling geeft. Op de privé veranda kunt u heerlijk tot rust komen, een boek lezen of het wild in uw “voortuin” aanschouwen. De 80 m2 grote tenten zijn voorzien van een en-suite badkamer met douche, wastafel en toilet.

Faciliteiten

Joy’s Camp beschikt over een lounge, bar, restaurant, souvenirshop , wasserij service en 24 uurs roomservice. In de uren dat het wild niet actief is, kunt u verkoeling zoeken in het zwembad, genieten van een heerlijke massage of een mooi souvenir scoren in de curio shop. Al vele malen hebben gasten een cheeta jacht kunnen gadeslaan vanaf het terras bij het restaurant, vanuit het zwembad of vanaf de veranda bij hun tent. U bent hier in het hart van de natuur.

Activiteiten

Het safarikamp organiseert safari’s in 4WD safarivoertuigen, begeleide wandelsafari’s, bezoeken aan lokale dorpjes, "night drives" en maaltijden in de ‘bush’.

Locatie van Joy`s Camp (MC+)