Kitich Camp (MC+)

Kitich Camp (MC+)2017-07-11T23:18:25+01:00

Adres
Mathews Mountain Range / Namunyak Conservancy, 00517 , Kenia

Ligging
Kitich Camp ligt op een privé concessie van 180.000 hectare in de verlaten Ngeng vallei van de Matthew’s Mountain Range, een zelden bezocht gebied, maar wel vlakbij het populaire Samburu National Park. Het Kitich Camp kijkt uit over een rivierbedding en een groen bos van vijgenbomen, inheemse bloeiende struiken en prehistorische Cycad palmen, dat het leefgebied vormt voor olifanten, leeuwen, luipaarden, kudu’s, waterbokken, bosvarkens, buffels, wilde honden, schitterende vlinders en wilde orchideeën. Ook leven hier meer dan 200 verschillende vogelsoorten. Kitich Camp is een uniek eco-safarikamp, gerund door de Italiaan Giulio Bertolli.

Accommodatie
Kitich kamp beschikt over 6 grote semi-permanente safaritenten, met een open badkamer (douche emmer, lange drop toilet en wastafel) achter de tent. De tenten zijn zeer comfortabel, met goede bedden, kleine kast en tafel, en een veranda. De stormlampen geven een echte ‘Out of Africa’-sfeer.

Faciliteiten
Het restaurant vormt het centrale deel van het safarikamp, met een grote eetruimte en zitruimte, maar ook een gezellige bar. Het eten is zo goed als het zou moeten zijn, met een Italiaans fijnproever als supervisor ! Een heerlijke mix van Italiaanse en Midden-Oosten gerechten, maar ook af en toe barbecues. De gezellige lounge van Kitich Camp – met een open vuur – kijkt uit over de Ngeng rivier. Vanuit de lounge kunt u de wilde dieren zien grazen en drinken. De keuken is traditioneel Toscaans. De olijfolie komt van de olijfgaard van de eigenaar, Giulio Bertolli. Huiswijnen zijn inbegrepen. Er is alleen elektriciteit ’s morgens en’ s avonds. De kamers worden verlicht met olielampen.

Activiteiten
Vanuit Jitich Camp kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals wandelsafari’s onder begeleiding van ervaren gidsen, vogelspotten, bush picknicks of een bezoek brengen aan een lokale Samburu familie of een lokale markt. U kunt ook heerlijk zwemmen in de natuurlijke rotspoelen of de kristalheldere bergstromen.

U kunt wandeltochten maken over de meer dan 50 km wandelpaden door de bossen rondom Kitich Camp. U wandelt hier over de heuvels, door de dalen en langs rivieren en watervallen. Onderweg vindt u tal van goede zwemplekken. Het is werkelijk prachtig hier. Giulio leidt regelmatig zijn gasten geboeid door het bos, met een nauwe blik op de olifanten en andere dieren die hier leven.

Kitich Camp is een weelderige oase van rust in dorre omgeving en is één van de echte successen als het aankomt op de instandhouding van het authentieke Kenia. Een “grass roots” aanpak die heeft geresulteerd in een win-win situatie voor de mensen, de natuur en het milieu. Het concept van Kitich Camp is er één van: simpelweg genieten van de natuur, zonder impact op het milieu. Kinderen op Kitich Camp zijn welkom vanaf 12 jaar. Het droge seizoen strekt zich hier uit van november t/m maart (regenseizoen: april / mei en eind oktober).

Fair Trade / Responsible Tourism
Giulio heeft de Englai Conservation Group opgericht, waarmee het safarikamp de lokale gemeenschap ondersteunt door middel van retributies op overnachtingkosten en landingsrechten op de landingsbaan. Het fonds heeft ondertussen aantal projecten gefinancierd, zoals de medische kosten voor de armsten, het opknappen van een basisschool en het betalen van de leraarsalarissen.

Voor meer informatie over het Noorden van Kenia, ga naar

, Meru National Park, Kenia ” type=”roadmap” width=”100%” height=”300px” zoom=”13″ scrollwheel=”yes” scale=”yes” zoom_pancontrol=”no”][/fusion_map]

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan