Samburu Game Lodge (MC+)

Samburu Game Lodge (MC+)2017-07-11T23:22:45+01:00

Adres
Samburu Game Reserve nabij Archers Post, Samburu National Reserve, Kenya

Ligging
Samburu Game Lodge ligt midden in het Samburu Nature Reserve, in een ongerept bosrijk gebied op de westelijke oever van de Uaso Nyiro rivier. Het Samburu National Reserve werd onlangs samengevoegd met de kleinere maar niet minder aantrekkelijk Buffalo Springs Reserve. De natuurparken liggen op een hoogte van 857 meter boven de zeespiegel en op circa 320 kilometers van Nairobi. Samburu is de echte Afrikaanse wildernis, het vormt het leefgebied van vele dieren en vogels, die vaak zelden gezien worden in andere delen van het land. Hier zijn te vinden van de Beisa Oryx, Gerenuk, Grevy’s zebra, Netgiraffe en de Somalische struisvogel.

Accommodatie
De logde beschikt over 60 cottages, elk voorzien van een eigen badkamer (met douche en sommige ook met bad, wastafel en toilet), en veranda met prachtig uitzicht op de rivier. De cottages hebben een interieur bestaande uit vooral lokale en natuurlijke materialen en stoffen. DE kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een bureau, kast en plafondventilator. Er zijn verschillende familiekamers en er is een kamer voor gehandicapte personen.

Faciliteiten
De lodge is groot van opzet en beschikt over een restaurant, lounge, 2 bars, souvenirwinkel, zwembad, fitness centre, wasserij service en 24 uur roomservice. Het restaurant is ontworpen in Afrikaanse stijl en biedt uitzicht op de rivier de Uaso Nyiro. Tijdens het avondeten wordt er voor entertainment gezorgd, zoals dans en muziek van Samburu’s. De Vulture bar weerspiegeld het rijke en unieke vogelleven van dit gebied.

De Crocodile bar ligt op het niveau van de rivieroever, waardoor u onbelemmerd zicht heeft op het leven in en om de rivier. Elke avond zijn er krokodillen en hagedissen te zien en soms ook olifanten en luipaarden. Bij de rivier bevindt zich ook een groot veranda in de vorm van een overkapte cirkel. In de avond worden er spotlights gericht op de overkant van de rivier. Rond half zeven worden de krokodillen gevoerd, die rond deze tijd opduiken vanuit de rivier.

Het zwembad ligt op een verscholen plek in de schaduw van bloeiende struiken. U vindt er ligbedden en een poolbar, welke drankjes en snacks serveert tussen 10.00 en 17.00 uur. Het zwembad beschikt over een jacuzzi. Vanuit het zwembad en het dek eromheen heeft u uitzicht over het park en rivier, waar zich vaak dieren vertonen.

Activiteiten: De Samburu Game Lodge exploiteert een vloot van custom-built “four-wheel drive” voertuigen met dak luiken die zijn ontworpen voor “game viewing” in comfort en veiligheid. De aanbevolen tijden voor game drives zijn:

06.30 tot 08.30 uur
09.30 tot 12.30 uur
16.30 tot 18.30 uur

Het gezegde gaat: “Er zijn game drives en game drives”. De bepalende factor voor het succesvol zien van wilde dieren is de kennis en ervaring van chauffeurs en gidsen. De Samburu Game Lodge kan bogen op de meest ervaren Masai en Samburu gidsen en chauffeurs die er in de omgeving te vinden zijn. Elke avond kunt u om 22.00 uur deelnemen aan vogelspot wandelingen, onder leiding van een “resident” natuuronderzoeker.

Elke avond om 21.30 uur wordt er een traditionele Samburu dansvoorstelling gehouden, afgewisseld met de vertoning van een wildlife video.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan