Lake Baringo

Lake Baringo2017-07-11T23:51:22+01:00

Lake Baringo ligt in de “Great Rift Valley” (Grote Slenk), ruim 200km van Nairobi. Lake Baringo is – in tegenstelling tot Lake Bogoria – een zoetwatermeer en een ware oase voor vogels en wilde dieren. Het meer heeft een oppervlakte van 129 km² en ios zeer visrijk. Vooral de tilapia (‘nijlbaars’) en de meerval komen hier veel voor. Dat verklaart de grote hoeveelheid pelikanen, reigers en aalscholvers rondom het meer.

Lake Baringo is een paradijs voor de vogelliefhebber. Er zijn meer dan 450 verschillende soorten waargenomen. Op Gibraltar Eiland leeft de grootste kolonie Goliath reigers van Oost Afrika en aan de westkant van het meer leven veel adelaars en neushoornvogels. Tijdens een boottocht over het meer vaart u tussen de nijlpaarden en krokodillen.

Lake Baringo is het leefgebied van de Njemp stam, de enige herders die eveneens actieve vissers zijn, dit in tegenstelling to bijvoorbeeld de Masai – die geen vis eten. De Njemp leven in dorpjes rondom het meer maar ook op Ol Kokwe, het centrale eiland in het meer.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij Lake Baringo aanbieden:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan