Lake Naivasha National Park

///Lake Naivasha National Park
Lake Naivasha National Park2017-07-12T00:07:05+01:00

Lake Naivasha ligt in de “Great Rift Valley” (Grote Slenk). Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van Kenia. Velen vinden Lake Naivasha ook het mooiste meer in de Great Rift Valley, met zijn weelderig begroeide oevers, afgesloten lagunes, papyrusplanten en blauwe waterlelies. Voor ornithologen is dit zoetwatermeer een waar paradijs.

Tijdens een boottocht over het meer ziet u enorm veel watervogels, zoals de visarend, pelikanen en flamingo’s, maar u ziet er ook nijlpaarden en krokodillen. Het meer diende in het verleden als luchthaven voor Nairobi. In de periode tussen 1937 en 1950 landden hier de ‘vliegende boten’ die tussen Londen en Zuid-Afrika vlogen. Aan het meer ligt villa Elsamere (van de Adamson familie), bekend van het boek Born free. Het huis – dat nu als museum is opengesteld – kunt u bezoeken, in de prachtige tuin kunt u genieten van een “English high tea”.

Lake Naivasha is bijna 13 km in doorsnede, maar het water is ondiep met een gemiddelde diepte van vijf meter. De grootte van het merengebied varieert enorm door de regenval, met een gemiddelde grootte tussen 114 en 991 km². Aan het begin van de 20e eeuw was Naivasha volledig opgedroogd en daardoor verdwenen. Het ontstane open land werd verbouwd, totdat een paar jaar later zware regens het meer weer vulden en de nieuw gevestigde boerderijen opslokten. Tegenwoordig hebben zich om het meer een aantal rozen- en groentekwekers gevestigd, sommige van Nederlandse afkomst.

Namiddagwinden en -stormen kunnen plotseling ruig water en hoge golven in het meer veroorzaken. Om die reden doopten de lokale Masai het meer Nai’posha, wat “ruig water” betekent en later door de Britten is verbasterd tot Naivasha.

Een groot deel van het meer is omringd door bossen van de Acacia Xanthophlea (met gele stam), beter bekend als de gelekoortsboom. Deze bossen zitten vol met vogels en daarom is Naivasha ook bekend als een vogelbestemming van wereldklasse.

Het water van het meer trekt een grote verscheidenheid aan wild aan. Giraffen dwalen door de acacia, buffels wentelen zich om in de moerassen en colobus apen roepen vanuit de boomtoppen terwijl de grootste nijlpaard populatie van het meer de dag doorbrengt met slapen in het ondiepe water. Boottochten op het meer worden volop aangeboden; een heerlijke manier om de ochtend of middag door te brengen.

Zonsondergangen zijn altijd fantastisch, met de roep van de visarend hoog boven het meer die het einde van een perfecte dag aankondigt.

Wat klanten zeggen (t105)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij het Lake Naivasha National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan