Shompole (FC+)

Shompole (FC+)2017-07-12T00:40:05+01:00

Adres
Magadi 00502, Lake Natron Area, Kenia

Ligging
Shompole is een kleinschalige safari lodge met een heel bijzonder architectonisch ontwerp. De lodge ligt verhoogd op de Nguruman Escarpment en dankt haar naam aan de Shompole berg, waar het op uitkijkt. De lodge ligt op een privéconcessie met uitzicht op de Great Rift Valley in het zuiden van Kenia. De architectuur van Shompole is zeer stijlvol en innovatief; het reflecteert de weidsheid van de omgeving en er heerst luchtige Afrikaanse sfeer. De lodge wordt daarnaast geprezen om de unieke manier waarop het de Masaï bij de onderneming betrekt (zie duurzaam toerisme). Shompole is ontworpen voor reizigers die graag tot rust willen komen in een serene omgeving, maar biedt tevens allerlei mogelijkheden om de schitterende natuur te verkennen. Vooral als romantische hide-away is Shompole absoluut een aanrader.

Accommodatie
Shompole beschikt over acht Chalets: zes kamers en twee suites. Beide kamertypes komen veel overeen, maar de suites zijn ruimer. De Chalets zijn volledig open, maar worden overdekt door een groot rieten dak op palen. Geniet met uw voeten in uw eigen plungepool van de warme wind die door uw kamer waait terwijl u uitkijkt over de schitterende vlakte die zich voor u uitstrekt. Het ontwerp van de Chalets weerspiegelt de kleuren en vormen van de omgeving. Wit natuursteen, bleek riet en bewerkt vijgenhout zorgen voor een hedendaagse ambiance met een Afrikaans tintje. Uw ensuite badkamer is zeer stijlvol en ook hier heeft u een geweldig uitzicht.

Faciliteiten
Het hoofdgebouw is eveneens open en wordt overdekt door een hoog rieten dak. Hier bevinden zich enkele loungegedeeltes op verschillende niveaus vanwaar u uitkijkt op Mount Shompole. In het eetgedeelte worden de maaltijden geserveerd, hoewel u ook kunt dineren in de privacy van uw eigen Chalet. De maaltijden zijn van hoge kwaliteit en worden met veel zorg klaar gemaakt. Een ontbijt in de bush is mogelijk en ook een bushdiner bij kaarslicht wordt graag voor u georganiseerd. In een van de twee zwembaden van Shompole kunt u een paar baantjes trekken en op verzoek kunt u zich laten masseren.

Activiteiten
Tijdens een van de wandelingen in de bush in de koele ochtend of namiddag leert u de details van de Afrikaanse natuur kennen. Uw vaardige gids vertelt u alles wat u wilt weten. Het grotere wild kunt u spotten tijdens een safaritocht in een 4×4-voertuig en na het vallen van de avond neemt u ook zeldzame nachtdieren op die manier waar. Een bezoek aan het Natron meer met vele flamingo’s is zeker een must. Een leuke excursie is ook die naar een lokaal dorp op een marktdag, of naar een werkplaats waar vrouwen traditionele kunst maken voor de westerse markt. Actieve bezoekers kunnen met een mountainbike door de bush rijden (onder begeleiding van een gids) en wanneer het water hoog genoeg staat, kunt u met een kano de Ewaso Nyiro rivier afglijden.

Duurzaam toerisme
Anthony Russell, de initiatiefnemer van Shompole, betrekt de lokale bevolking op een hele bijzondere manier bij de lodge. Hij vond dat het investeren in ondersteuning zoals scholing en voedselprogramma’s voor onvoldoende ontwikkeling zorgt. De lokale bevolking heeft ondanks dit soort programma’s namelijk weinig te zeggen over het land waarop ze woont en vaak eigendom is van rijke bedrijven en particulieren, zo vond Russell. Hij zette The Art of Ventures op, wat er in essentie voor zorgt dat de Masaï die in de omgeving leven mede-eigenaar worden van de lodge en zelf hun winst investeren. Op die manier houden ze Shompole niet alleen operationeel, maar nemen de lodge ook langzaam maar zeker over. Voor deze vernieuwende manier van het doen samensmelten van ondernemen en ontwikkelingshulp bieden, won Anthony Russell onder meer de The Trade Partners Award for Small Businesses in Africa.

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan