×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Lake Victoria

Lake Victoria is het op één na grootst zoetwatermeer ter wereld, het heeft een oppervlakte van circa 65000 km². Het meer vormt de bron van de rivier de Nijl. Het ligt ongeveer 350 km ten westen van Nairobi. Het Victoriameer grenst aan drie landen: Kenia, Tanzania en Oeganda - waarbij het aandeel van Kenia het kleinste is (3785 km²). De Engelse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke ontdekte in 1860 - na een reis langs de westelijke oever van het meer - in de buurt van het meer de bron van de Nijl. Hij gaf de plaats de naam Ripon Falls, maar de tegenwoordige naam is Jinja Falls. Het meer kreeg in 1858 de naam Lake Victoria, ter ere van de toenmalige koningin Victoria van Groot-Brittannië.

De belangrijkste Keniaanse stad aan het Victoriameer is Kisumu. Dagelijks varen er passagiersbootjes en kleine vrachtschepen van Kisumu naar plaatsjes in Tanzania en Oeganda. Kisumu is de thuishaven van een aantal kleine bedrijven die voornamelijk vis verwerken, katoen en andere goederen vervaardigen aan het Victoria meer. De stad ontstond bij de aanleg van de Uganda Railway (in 1901), een spoorweg met een lengte van meer dan 1000 kilometer vanaf Mombasa - aan de Indische Oceaan.

De visserij op nijlbaars en tilapia voorziet voor het grootste deel in het levensonderhoud van de Luo stam, die aan de Keniaanse zijde woont langs het meer. De gevangen vis wordt verkocht op de lokale markt of verkocht aan visverwerkingsbedrijfjes, ten behoeve van de doorvoer naar Nairobi of voor de export. De meeste vissers maken nog gebruik van kleine "dugout" kano’s, uitgerust met kleine masten met zeil.

Het gebied rond het Victoriameer heeft de laatste 30 jaar steeds meer te kampen met ernstige ecologische problemen, die vooral het gevolg zijn menselijke invloeden. Zo is een groot aantal oorspronkelijke vissoorten in het meer vrijwel uitgestorven ten gevolge van de introductie van de nijlbaars - een roofvis die de kleinere vissoorten meedogenloos opeet.

Verder vormen de drijvende plakaten waterhyacinten op het meer een steeds grotere plaag, dit ten gevolge van ontbossing, erosie en de verhoogde uitspoeling van nutriënten langs de oevers door de toegenomen landbouw activiteiten.

Halverwege tussen Kisumu en Homa Bay - in de buurt van Kendu Bay - ligt de Sindi vulkaan met een klein kratermeer, waar flamingo’s fourageren naar smaragdgroene algen. Er is ook een beroemd gebied vlakbij Kisumu, waar talloze grote water vogels in de periode maart en juli hun broedplaats hebben.

Op het schiereiland in het Keniaanse deel domineert Homa Mountain. De berg beschermt tevens de stad van Homa Bay, waar 2 eilanden voor de kust liggen, genaamd: Rusinga Island en Mfangano Island. Rusinga Island wordt lokaal geprezen als het graf van Tom Mboya, één van de grondleggers van onafhankelijke staat Kenia (die in 1969 in Nairobi werd vermoord). Op elk van deze eilanden, maar ook op het nabijgelegen Takawiri eiland, kunt u bij lokale vissers een boot huren.

Het Impala Wildlife Sanctuary is een opvangpark voor dieren (metname Impala’s) die in de omgeving in de problemen zijn gekomen dieren. U ziet er ook veel reptielen en vogels. Ook de Sitatunga - een zeldzame moeras antiloop - kan hier goed worden gezien.

Het Ndere Island Park ligt op een klein eiland (van slechts 4,2 km²) aan de noordelijke oever van het Victoriameer. Ndere betekent: ’Meeting Place’ in de taal van de lokale Luo stam. Volgens de Luo folklore vond Kit Mikayi - de moeder van de stam - de weelderige kustlijn zo prachtig, dat zij en haar mensen in de buurt van Ndere verbleven om zich tenslotte te vestigen in deze Nijl-vallei. Het park vormt het leefgebied voor ondermeer de visadelaar, de gierzwaluw, het nijlpaarden en de krokodil. Als u geluk heeft ziet u hier ook de minder bekende bonte krokodil. Ook impala’s zijn hier vaak te zien aan de bosrand en aan de oevers. Activiteiten die u in het park kunt ondernemen zijn ondermeer wandelen, traditioneel vissen, bootsafari’s en picknicken. Er zijn in het park geen accommodaties beschikbaar.

Ruma Nationaal Park is het meest westelijke park van Kenia en ligt ongeveer 10 km van het Victoriameer ter hoogte van Homa Bay. Het park vormt het leefgebied van de met uitsterven bedreigde Roan-antilope (zwart paard antilope). Het park ligt in de Lambwe Valley in Zuid-Nyanza, 140 kilometer van de stad Kisumu. Dit 120 km² grootte Park bestaat uit een mix van rollende savanne, bossen, rivieren en heuvels. U kunt mooie wandeltochten maken door het park en er zijn tal van ornithologische observatiestations. Het wildleven in het park bestaat ondermeer uit bohor, reedbuck, rothschild giraf, Jackson’s hartebeest, Roan-antiloop, buffel, luipaard, cerval katten en hyena, alsmede diverse vogels. Ook in dit park is geen accommodatie beschikbaar (wel twee campings).

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.