×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Rusinga Island Lodge (MC+)

Ligging

De Rusinga Island Lodge ligt op Rusinga eiland, een eiland niet ver uit de kust in het Victoria meer waar veel exotische vogels leven. De Rusinga Island Lodge is omgeven door tropische tuinen en wuivende palmen, waardoor het een idyllische setting heeft. Rusinga Island heeft een eigen airstrip en vliegtuig en ligt op ongeveer 20 minuten vliegen van Nairobi. Vanuit Kisumu is het mogelijk om met een veerboot naar het eiland te varen (overtocht duurt ongeveer 3 uur).

Accommodatie

Rusinga Island Lodge beschikt over zeven Cottages, waaronder een Family Cottage. De Cottages hebben hoge rieten daken en zijn verder opgebouwd uit hout en steen. Vanaf de ruime patio’s heeft u zicht op de weelderige tuin en het Victoria meer. De inrichting is elegant, met hedendaags meubilair van hout en crèmekleurige stoffen. De badkamers zijn ruim en hebben een tropisch tintje. De Family Cottage beschikt over twee slaapkamers die aan elkaar zijn gekoppeld met een deur.

Faciliteiten

Ontbijt, lunch en diner kunnen geserveerd worden onder grote vijgenbomen in de tuin of in de eetkamer, aan het verlichte zwembad of op de steiger afhankelijk van het weer. Het zwembad zorgt voor een aangename verkoeling. Er is een winkeltje waar u leuke souvenirs kunt kopen. Rusinga Island Lodge beschikt u over een spa waar u zich kunt laten verwennen na een safari. De spa biedt een scala aan massages en allerlei therapieën waaronder aromatherapie en manicuren. Persoonlijke service staat hoog in het vaandel, dus Rusinga Island Lodge doet er alles aan om uw verblijf geheel naar uw wensen te doen verlopen.

Activiteiten

Rusinga Island Lodge biedt tal van activiteiten, zoals diverse watersporten (zoals waterskiën, tuben en knee-boarden), safaritochten (in het nabijgelegen Ruma National Park), de lokale cultuur proeven of ontspannen in de spa van de lodge. Ook zijn er mountainbikes aanwezig.

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Rusinga Island Lodge. Het Victoriameer zit vol grote vissen die u kunt vangen en die de chef van de lodge graag voor u bereidt als diner. Ook voor vogelliefhebbers is Rusinga Island Lodge een paradijs. U kunt een excursie maken naar het nabijgelegen Bird Island, één van de belangrijkste broedplekken van watervogels in de omgeving. Ook in de tropische tuin kijkt u uw ogen uit.

Vlakbij de lodge bevindt zich de vindplaats, waar Doctor Louise Leakey in 1948 fossiele resten vond van de laatste voorouder van zowel de moderne mens als de grote apen. Ook vindt u op een eiland in de buurt eeuwenoude rotstekeningen.

Rondom Rusinga Island Lodge kunt u schitterende wandelingen maken. U kunt een nabijgelegen dorpje bezoeken om de lokale cultuur te proeven en zien hoe de visvangst van de dag wordt binnengehaald. In het eveneens nabijgelegen Ruma National Park kunt u safari’s maken. Het wildpark ligt zeer afgelegen waardoor de kans klein is dat u hier andere toeristen tegen het lijf loopt. In het bijzondere park leven onder meer een bedreigde antilopensoort, de bedreigde blauwe zwaluw en de Savannah vogel.

Locatie van Rusinga Island Lodge (MC+)