Keekorok Area2017-07-12T01:09:50+01:00

Keekorok Area is het hart van het Masai Mara Game Reserve, gelegen midden in de oostelijk helft van het park. Dit gebied werd in 1962 een beschermd wildreservaat, en beschikt over een eigen vliegveldje. Het Keekorok gebied is een hoogvlakte, gelegen op 1600 meter boven zeeniveau.

Keekorok betekend “overvloed” in de taal van de Masai – en er is inderdaad een overdaad aan wild te spotten in dit gebied, ook buiten de periode van de “Great Migration”. Het gebied bestaat grotendeels uit uitgestrekte graslanden, doorsneden door kleine kreekjes. De heuvels in het oosten en lopen geleidelijk af richting het zuiden, waar de Sand River stroomt en de grens met Tanzania (en het Serengeti National Park) ligt.

Alhoewel er in het gebied slechts één lodge ligt, zou men kunnen denken dat dit een mooie rustige omgeving is, maar de realiteit is heel anders. Keekorok Lodge is één van de centrale hubs voor minibus safari’s in de Masai Mara, en het verkeer naar en van de lodge kan soms druk zijn. Daarnaast is het gebied geliefd bij ‘raiders’ (beginnende safari-chauffeurs) die vanuit de grote lodges in het Sekenani en Talek gebied naar hier komen voor hun ‘gamewatching’.

Al met al hebben we de neiging om u in overweging te geven dit gebied te vermijden, hoewel af en toe een fraaie safari gemaakt kan worden op weg van of naar de Keekorok landingsbaan, waarvan we gebruik maken voor onze gasten in de betere safarikampen in de aangrenzende Mara Confluence en Mara Southeast.

Het gebied is te bereiken via de Ololamutiek Gate (oostelijke toegang tot het Masai Mara Game Reserve), en de twee ingangen aan de noordoostelijke kant van het Masai Mara Game ReserveSekemani Gate (waar ook het Headquarter is gevestigd) en de Talek River Gate.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in de Keekorok Area van de Masai Mara:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan