×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Keekorok Area

Keekorok Area is het hart van het Masai Mara Game Reserve, gelegen midden in de oostelijk helft van het park. Dit gebied werd in 1962 een beschermd wildreservaat, en beschikt over een eigen vliegveldje. Het Keekorok gebied is een hoogvlakte, gelegen op 1600 meter boven zeeniveau.

Keekorok betekend "overvloed" in de taal van de Masai - en er is inderdaad een overdaad aan wild te spotten in dit gebied, ook buiten de periode van de "Great Migration". Het gebied bestaat grotendeels uit uitgestrekte graslanden, doorsneden door kleine kreekjes. De heuvels in het oosten en lopen geleidelijk af richting het zuiden, waar de Sand River stroomt en de grens met Tanzania (en het Serengeti National Park) ligt.

Alhoewel er in het gebied slechts één lodge ligt, zou men kunnen denken dat dit een mooie rustige omgeving is, maar de realiteit is heel anders. Keekorok Lodge is één van de centrale hubs voor minibus safari’s in de Masai Mara, en het verkeer naar en van de lodge kan soms druk zijn. Daarnaast is het gebied geliefd bij ’raiders’ (beginnende safari-chauffeurs) die vanuit de grote lodges in het Sekenani en Talek gebied naar hier komen voor hun ’gamewatching’.

Al met al hebben we de neiging om u in overweging te geven dit gebied te vermijden, hoewel af en toe een fraaie safari gemaakt kan worden op weg van of naar de Keekorok landingsbaan, waarvan we gebruik maken voor onze gasten in de betere safarikampen in de aangrenzende Mara Confluence en Mara Southeast.

Het gebied is te bereiken via de Ololamutiek Gate (oostelijke toegang tot het Masai Mara Game Reserve), en de twee ingangen aan de noordoostelijke kant van het Masai Mara Game Reserve - Sekemani Gate (waar ook het Headquarter is gevestigd) en de Talek River Gate.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.