Mara Confluence2017-07-12T01:44:14+01:00

De Mara Confluence is het centrale deel van het Masai Mara Game Reserve, ten oosten van de Mara River (dus gelegen tussen de Mara Triangle en de Keekorok Area). Dit is het typisch klassieke Afrikaanse steppegebied, waar enorme kuddes gnoes en zebra’s grazen en ​​onder constante aanval staat van een schare aan roofdieren. Het grasland word doorsneden door kreekjes, die door bomen zijn omzoomd en bescherming bieden aan de dieren – maar ook een formidabele hinderlaag bieden voor roofdieren. U ziet hier grote aantallen olifanten, buffels en nijlpaarden. Het is waarschijnlijk het beste gebied voor het waarnemen van de beroemde migratie. De River Crossings vinden plaats eind juli tot eind oktober, waarbij vaak spectaculaire aanvallen zijn te aanschouwen van grote krokodillen, die zich schuilhouden in het water en langs de oevers.

Helaas kent het gebied steeds meer overlast van de aanzienlijke verkeersstromen, die grotendeels worden veroorzaakt door de grotere lodges buiten het gebied. Maar deze drukte kan goed worden vermeden door te verblijven in één van de betere kampen in de hart van dit gebied, waardoor u ’s ochtends eerder terplaatse bent en ’s avonds nog langer kunt genieten van het uitbundige wildleven in dit gebied. De Mara Confluence is met recht één van de top safaribestemmingen van Afrika.

Het Rekero Mara Camp, Nkorombo Camp, Naibor Camp en Sala’s Camp zijn allemaal klein, intiem, authentiek en van zeer hoge kwaliteit. Deze safarikampen worden vaak gecombineerd met ten minste één andere safarikamp in een prive-concessies van Mara North, Mara Olare Orok of Mara Naboisho verder naar het noorden, omdat zij in staat zijn om nachtsafari’s en wandelsafari’s aan te bieden, wat in het Masai Mara Game Reserve zelf niet mogelijk is.

De volgende hotels / safari-lodges liggen bij de Mara Confluence in de Masai Mara:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan