×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Rekero Camp (MC+)

Het Rekero Camp ligt midden in het Masai Mara Game Reserve, vlakbij de plek waar de Mara en Talek rivieren samenstromen. Dit seizoensgebonden Eco-safarikamp is ideaal gelegen voor de observatie van de ’Great Migration’. Jaarlijks trekken tussen juli en september enorme kuddes gnoes en zebra’s vanuit het droge Serengeti Park naar de Masai Mara. Het Rekero Camp bevindt zich vlakbij de rivier waar eens per jaar een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s een gevaarlijke oversteek maken, wat spectaculaire beelden opleverd. Maar ook in de andere seizoenen weten de gidsen van Rekero u te boeien met fascinerende tochten door het wildreservaat. Het Rekero Camp is geopend van juni t/m oktober en december t/m maart). Uw gastheer en vrouw zijn Gerard en Rainee Beaton. Hun familie leeft al 120 jaar in de Masai Mara en kent het gebied als geen ander. Tijdens uw verblijf bent u ervan verzekerd dat u onder de auspiciën van topgidsen het gebied ontdekt. Het team van professionele gidsen en kamp ’crew’ werken al jaren met elkaar samen, zodat u een zorgeloos en aangename verblijfservaring heeft.

Adres

C14, Keekorok (Talek River), Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie

Rekero bestaat uit het Rekero Camp en de villa Acacia House. Rekero Camp beschikt over 8 ruime safaritenten (waarvan één familie tent). Alle hebben een eigen badkamer met safari douche, wastafel en spoeltoilet. De tenten zijn comfortabel ingericht met houten meubilair, Oost-Afrikaanse vloerkleden en elegante details. Wanneer u het canvas van uw tent opzij rolt, kijkt u uit op de stromende rivier en de inheemse begroeiing die het kamp omringt.

Het Acacia House ligt in het noordelijke puntje van het Masai Mara Conservation Area en kijkt uit op de Rekero waterplaats. Vanaf de veranda kunt u hier regelmatig wild zien drinken. Acacia House is gebouwd in vakwerkstijl, u ziet overal de natuurlijke stammen en balken terug die de fundamenten van de villa vormen. Dit geeft een ambachtelijk tintje aan het interieur.

De villa omvat twee slaapkamers met luxe ensuite badkamer en een derde zolderkamer die zeer geschikt is voor kinderen. Acacia House is daarom ideaal voor gezinnen. Verder beschikt u over een woonkamer met een lounge met open haard en een eetgedeelte. Ook op de ruime veranda kunt u de maaltijden nuttigen, met uizicht op de natuurlijke omgeving.

Faciliteiten

De hoofdtent van Rekero Camp is ruim en is elegant ingericht met rustieke meubelstukken en kleurrijke vloerkleden. Er is een lounge waar u kunt ontspannen onder het verkoelende canvas. ’s Avonds wordt de tent sfeervol verlicht met kaarsen en olielampen. U dineert aan een lange tafel met de andere gasten. De chef van het kamp bereidt heerlijke maatlijden waarin u zowel westerse als oosterse invloeden proeft, waarbij zoveel mogelijk dagverse ingrediënten worden verwerkt. Er wordt rekening gehouden met speciale dieetwensen. Ontbijt bestaat uit eieren naar wens, versgebakken brood, vers fruit en sappen. De lichte lunch wordt in de regel in de ’mess’ tent geserveerd, vanwege de hoge temperatuur midden overdag. Het heerlijke diner bij kaarslicht bestaat uit 3-gangen. Het personeel van Rekero Camp organiseert graag een picknick in de bush voor u.

Wanneer u in het Acacia House verblijft, kunt u eveneens genieten van smakelijke maaltijden. De chef maakt allerlei creatieve gerechten voor u klaar met verse producten uit Kenia die u vervolgens nuttigt in de privacy van uw eigen villa. Een privégids leidt u rond het wildreservaat in een 4x4-voertuig dat exclusief tot uw beschikking staat.

Het Rekero Camp beschikt ook ’s nacht over een elektrische verlichting, door middel van een zonne-energie inverter systeem. Een oplaadpunt voor uw accu’s is beschikbaar bij de receptie, er zijn geen stopcontacten in de tenten. Kerosine lantaarns aan de voorzijde van de safaritenten zorgen voor een romantische verlichting aan de buitenkant.

Activiteiten

Safaritochten door het reservaat met een 4x4-voertuig vertrekken zowel vanaf de villa als vanuit Rekero Camp. U kunt de safaritocht stijlvol afsluiten met een sundowner in de bush.

Wanneer u in het Acacia House verblijft, kunt u een bezoek brengen aan een nabijgelegen dorp, de school aldaar en het handelscentrum. Ook bent u meer dan welkom om een steentje bij te dragen aan een ontwikkelingsproject van Rekero. U kunt bijvoorbeeld meehelpen met de dagelijkse computertraining in het Rekero Trust klaslokaal.

Wanneer u in Rekero Camp verblijft kunt u schitterende wandelsafari’s maken met een lid van de Masaï als gids. Hij kent de wildernis op zijn duimpje en kan u wijzen op allerlei leuke details. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een van de dorpen van de gidsen, die u er rondleiden en laten zien hoe het dagelijkse leven er daar uitziet.

Tegen een meerprijs kunt u een ballonvaart maken over het schitterende Masai Mara wildreservaat.

Duurzaam toerisme

Rekero Camp zet zich sterk in voor natuurbehoud en ontwikkelingsprojecten voor de lokale bevolking. Zo sponsort de lodge scholen in de buurt, zorgt voor schoon drinkwater, financiert gidsen in opleiding en zorgt voor internettoegang voor de bevolking. Rekero Camp wil de bevolking bewust maken van de waarde van de natuur die hen omringt en op die manier bijdragen aan het behoud ervan.

Locatie van Rekero Camp (MC+)