Mara North PC2017-07-12T02:36:07+01:00

De prive-concessie gebieden die ten noorden van het Masai Mara Game Reserve liggen kennen alleen veel lagere bezoekersaantallen, maar hier kunt u ook deelnemen aan wandelsafari’s, nachtsafari’s en culturele interactie met de lokale Masai inwoners die dit gebied beheren.

Mara North is een groot gebied aan de oostelijke oever van de bovenloop van de Mara River. Het gebied bestaat uit een mix van open acacia bossen en brede grasvlaktes, met een aantal prachtige verborgen valleien verder naar het oosten. Mara North is meer heuvelachtig dan en verder verwijderd van het eigenlijke Masai Mara Game Reserve. Gedurende de koloniale tijd was het gebied in gebruik voor veeteelt, maar het is de laatste 20 jaar een beschermd natuurgebied geworden onder de controle van de Conservancy .

De safarikampen in Mara North zijn meestal klein en van hoge kwaliteit. De kampen bieden voertuigsafari’s en wandelsafari aan, maar ook romantische bushmeals en kunt hier ook op ontspannen wijze tussen het wild genieten van mooie zonsondergangen. Vanuit Mara North kunt u relatief eenvoudig een dagexcursie maken naar de meer zuidelijk gelegen Mara Confluence en Mara Triangle, waar u de beroemde River Crossings kunt zien in het migratie seizoen.

Onze hoogst gewaardeerde kampen hier zijn het uitstekende Serian Mara North Camp en westelijk daarvan – bij de rivier – gelegen Serian Mara Ngare Camp. Er zijn drie andere kleine top kwaliteit safarikampen op de oostelijke grasvlaktes van Mara NorthOffbeat Mara Camp, Elephant Pepper Camp en Kicheche Mara North Camp.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t105)

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan