×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Royal Mara Safari Lodge (FC+)

De Royal Mara Lodge ligt direct aan de Mara rivier in het wildrijkste deel van het hele Masai Mara Ecosysteem - de Westelijke Masai Mara en het Noord-Mara Conservancy (voorheen: ’Koyiaki Conservation Area’ of ’Koiyaki of the Masai Mara’). De lodge ligt op een schiereiland in de populaire "Hippo Bend Lagoon" sectie van de Mara Rivier. De lodge ligt op een paar kilometer rijden van de wereldberoemde oeververbinding ’Koyiaki-Kichwa’ en ’Mara Serena’ (waar in de ’Great Migration’ periode - juni/juli - een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s de Mara rivier oversteken). Tevens ligt de lodge niet ver van de ’Leopard Hangout’ in de ’Leopard Gorge’, waar veel opnames zijn gemaakt voor de BBC Big Cat documentaire.De Royal Mara Lodge is de best gelegen lodge om ’game drives’ te maken langs de Mara rivier en delen van de Noord-Mara Conservancy en het westelijke deel van het Masai Mara Game Reserve. Van januari tot april - als het gras lang is in het Masai Mara Game Reserve - migreren het merendeel van de herbivoren en leeuwen van het Game Reserve naar het Koyiaki gebied, waar het gras dan korter is. Dit biedt de beste kans om de volledige Big 5 (buffel, leeuw, olifant, luipaard en de neushoorn) te zien op één dag. De Royal Mara Lodge is het gehele jaar geopend.

Vervoer

Voor optimaal comfort wordt aanbevolen dat u naar de lodge vliegt, wat tweemaal daags vanaf Nairobi mogelijk is met chartermaatschappijen zoals Air Kenia, Safarilink of Fly540). De meest nabije airstrips zijn Mara Shikar airstrip (15 min van het kamp), Musiara airstrip (35 min van het kamp) en de Kichwa Tembo airstrip. U kunt de Royal Mara Lodge ook bereiken via de weg (zes uur rijden van Nairobi).

Accommodatie

De Royal Mara heeft 8 ruime en luxe suites, allen gelegen met de voorgevel en terras naar de rivier. De suites zijn op een verhoogd dek gebouwd en voorzien van een groot comfortabel hemelbed, bureau, garderobe kast, kluisje, minibar, fauteuils, eetkamertafel en stoelen en ligbedden voor op het terras. De suites hebben een totale oppervlakte van 110 vierkante meter, bestaande uit een slaapgedeelte (36 m²), badkamer (22 m²) en veranda (52 m²).

Alle suites rivier hebben een luxe inrichting met de hand gesneden houten meubilair, hoge kwaliteit linnen en handdoeken, badjassen, slippers en toiletartikelen. De badkamer is voorzien van warme douche, spoeltoilet, bidet en dubbele wastafel. De suites zijn gedecoreerd met Masai vloerbedekking, koloniale antiquiteiten, en Afrikaanse artefacten.

Maaltijden

Bij eeb verblijf in de Royal Mara Lodge zijn het diner, ontbijtbuffet en barbecue lunch inbegrepen. U kunt ervoor kiezen het eten geserveerd te krijgen in de eethoek van de lodge, bij het haardvuur, langs de Mara rivier op het terras of op het terras van uw eigen suite (’private dining’). Ook een picknick lunch tijdens de ’game drive’ op een mooie locatie in het park is mogelijk. Het menu wisselt dagelijks en bestaat uit heerlijke gerechten uit de internationale keuken. Alle maaltijden worden bereid met verse producten, alle brood en gebak wordt dagelijks bij de lodge gebakken. Speciale dieetwensen dienen vooraf te worden doorgegeven.

Elektriciteit en water

De Royal Mara heeft nieuwe betrouwbare elektrische generatoren die elektriciteit van 220-240 Volt leveren. Accu’s voor camera’s, telefoons en laptops kunnen in uw suite zelf worden opgeladen (met een 3 pins vierkante stekker[UK]), maar adapters zijn beschikbaar. De lodge beschikt over een eigen bron met zuiver water, dat regelmatig wordt getest. Alle suites zijn voorzien van stromend warm en koud water.

Safari

De lodge biedt uitgebreide mogelijkheden om wild te bekijken met ’game drives’ en wandelsafari’s. ’Game drives’ worden uitgevoerd met nieuwe op maat gemaakte Toyota Landcruiser voertuigen, met maximaal 4 gasten per voertuig. Alle ’game drive’ gidsen zijn gecertificeerd door de ’Professional Kenya Safari Guides Association’. Wandelsafari’s worden - onder begeleiding van een bewapende gids voor uw veiligheid - in uw eigen tempo uitgevoerd, met stops onderweg voor uitleg, observaties of een picknick.

Eco-toerisme

De Royal Mara Lodge beoogt de impact van uw verblijf op het milieu te minimaliseren. Al het niet-biologisch afbreekbaar afval en afvalwater wordt getransporteerd naar een geschikte locatie buiten het park. Niets wordt gedumpt in de Mara rivier. Alle gebruikte materialen, waaronder ’guest supplies’, schoonmaak artikelen , afvalverwijdering en -methoden, landschapsarchitectuur en de opwekking van elektriciteit worden zo eco-vriendelijk mogelijk uitgevoerd.

Locatie van Royal Mara Safari Lodge (FC+)