Kilima Camp (FC)2017-07-12T07:23:09+01:00

Het Kilima Camp ligt aan de westelijke grens van het Masai Mara Game Reserve. Kilima Camp is gebouwd op een prive concessie die grenst aan het natuurreservaat. Kilima betekent “berg of heuvel in het Swahili”, het safarikamp is dan ook gebouwd op een steile berghelling (Mount Siria – ook wel Oloololo Falaise genoemd). Het kamp ligt op 1.800 meter boven de zeespiegel terwijl de Masai Mara-rivier en de Masai Mara vlakte op een hoogte liggen van 1.500 meter. Daardoor heeft u vanuit het safarikamp een fantastisch en fenomenaal uitzicht over de Masai Mara vlakte en de Mara rivier.

De exclusieve locatie van het Kilima Camp zorgt voor een natuurlijke mate van privacy. Er is volop gelegenheid om de lokale fauna te ontdekken en te leren over de Masai gewoonten en tradities. Kilima Camp ligt nabij de westelijke ingang van het Masai Mara National Reserve (Oloololo Gate) en de lokale airstrip (Kichwa Tembo). Het safarikamp vormt daardoor de perfecte uitvalsbasis om de Masai Mara te verkennen. Het Kilima Camp werd in 2007 geopend.

Adres
Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie
Kilima Camp is een intieme luxe eco-lodge met 12 tenten, elk met hun eigen veranda en een eigen badkamer (met flush toiletten, stromend water en een warme douche). Alle safari tenten profiteren van een fantastisch uitzicht over de Masai Mara vlakte en de Mara rivier. De safaritenten zijn ruim, comfortabel en stijlvol ingericht, compleet met comfortabele bedden, bureau, zithoek, voldoende kastruimte en elektrisch licht.

Faciliteiten
De ruime centrale safaritent (“mess” tent) vormt de ontmoetingsplaats, waar de gasten verzamelen om te eten, drinken, praten, spelletjes spelen, lezen, of gewoon genieten van het uitzicht voor of na een safari in de Masai Mara (game drive). Elke dag bespreekt de manager de gasten – voor of na uw diner – het programma voor de volgende dag, om beter te kunnen inspelen op uw specifieke interesses en wensen.

De chef-kok heeft ruime ervaring met het beheer van keukens in luxe safari tented camps, waardoor een keur aan internationale en lokale gerechten op het menu staan, aangevuld met een selectie van fijne wijnen.

De “a la Carte” lunch wordt meestal geserveerd in de “mess” tent. Het diner wordt geserveerd in de “mess” tent of onder de sterrenhemel, als het weer het toelaat. Voor en na het eten kunt u relaxen bij het kampvuur, of bij onze zeer speciale bush bar.

Gasten kunnen voor het opladen van accu’s (van laptops, camera’s en mobiele telefoons) gebruik maken van een oplaadpunt in de centrale safaritent. Er is ook een kleine gift shop bij de receptie.

Activiteiten
Het Kilima Camp verzorgt elke ochtend en avond safaritochten in de Masai Mara, zowel per auto als te voet. Maar ook rond het Kilima Camp zelf kunnen prima safaris worden gemaakt. Van juli tot oktober vormt Kilima Camp de ideale basis om getuige te zijn van de “Great Migration”, waar meer dan een miljoen wildebeesten en zebra’s de Mara rivier oversteken. Dit is een unieke jaarlijkse gebeurtenis, die u nergens anders in Afrika kunt zien.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan