Mara Porini Camp (MC+)

Mara Porini Camp (MC+)2017-07-12T07:41:03+01:00

Het kleine exclusieve Mara Porini Camp ligt in de Wildlife Conservancy van Ol Kinyei, net buiten het Masai Mara National Reserve. Ol Kinyei is een ongerepte wildernis met open savanne vlaktes doorsneden door enkele rivieren. Langs de rivieren groeien bomen die beschutting bieden tegen de zinderende hitte. Vanuit de glooiende heuvels heeft u een spectaculair uitzicht over de Mara vlakte. Ol Kinyei behoort tot de oorspronkelijke jachtgebieden van enkele Masai gemeenschappen. Tegenwoordig is het een toevluchtsoord voor veel bedreigde wilde dieren, waaronder de volledige Big 5.

Adres
Ol Kinyei Conservancy, Masai Mara National Reserve, Kenia

Ligging
Het kamp ligt op minder dan 18 km van de toegangpoort tot het Masai Mara Game Reserve. Ol Kinyei Conservancy ligt op 250 km van Nairobi (ruim 4 uur rijden). Het kamp heeft een eigen airstrip voor prive-charter vluchten en ligt op 16 km van de Siana airstrip, welke wordt gebruikt voor dagelijkse vluchten van en naar Nairobi.

Accommodatie
Het Mara Porini Camp beschikt over 6 safaritenten, welke gelegen zijn in de schaduw van Gele Acacia bomen langs de oevers van de Laetoli rivier. De Laetoli rivier is een permanent stromende rivier binnen Ol Kinyei, welke gedurende het hele jaar veel dieren aantrekt. De tenten van het Mara Porini Camp zijn ruim en hebben elk een en-suite badkamer met douche, wasbak en toilet met stromend water. De safaritenten zijn rustiek ingericht met comfortabele bedden, bureau, zithoek en voldoende kastruimte. Porini betekent letterlijk ‘in de wildernis “, en dat is precies wat het safarikamp kenmerkt. Porini is een open kamp, in de zin dat het niet ongebruikelijk is voor wilde dieren – zoals grazende buffels en olifanten – om een nachtelijk bezoek te brengen aan het kamp. Bijgevolg zullen Masai gidsen u begeleiden naar uw tent, om uw veiligheid te garanderen.

Faciliteiten
Het verblijf in het Mara Porini Camp omvat alle maaltijden en picknick lunches, gratis mineraalwater, frisdrank, jenever, bier en huiswijn.

Het restaurant serveert hoogwaardige maaltijden, met zelfgebakken brood en verse salades. Dineren gebeurt normaal gesproken buiten, waarbij de dierengeluiden van de vlakte zich vermengen met de geuren van de maaltijd.

Activiteiten
Gasten hebben een breed scala van opties voor “game viewing”. Deze omvatten safaritochten in de Conservancy, waar de dieren minder gewend zijn aan voertuigen en mensen. Ook nachtsafari’s en wandelsafari’s zijn hier mogelijk. Nachtsafari’s geven klanten de mogelijkheid om nachtdieren te zien, zoals het aardvarken, de aardwolf en het luipaard. Vroeg in de morgen kunt u een etno-botanische wandeling maken met een lokale Masai gids, waarbij u de gelegenheid heeft om in alle rust de flora en fauna rond het safarikamp te ontdekken. Uiteraard worden er dagelijks “game drives” georganiseerd in het Masai Mara Game Reserve. Het Porini Camp team is er trots op dat ze een safariervaring leveren met een persoonlijke touch.

Fair Trade / Verantwoord Reizen
Het doel van de Porini kampen is om de gemeenschap te helpen bij de duurzame gebruikmaking van het land en de natuur als een natuurlijke hulpbron. Hierbij worden economische voordelen (zoals inkomen en werkgelegenheid voor de Masai) gecombineerd met het behoud van wilde dieren en de natuurlijke habitat. Op een totaal van 20 werknemers van het Mara Porini Camp zijn er slechts drie van niet-Masai komaf. Opbrengsten van de Conservancy worden aangewend projecten, zoals scholen en watervoorziening.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan