×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Mara Porini Camp (MC+)

Het kleine exclusieve Mara Porini Camp ligt in de Wildlife Conservancy van Ol Kinyei, net buiten het Masai Mara National Reserve. Ol Kinyei is een ongerepte wildernis met open savanne vlaktes doorsneden door enkele rivieren. Langs de rivieren groeien bomen die beschutting bieden tegen de zinderende hitte. Vanuit de glooiende heuvels heeft u een spectaculair uitzicht over de Mara vlakte. Ol Kinyei behoort tot de oorspronkelijke jachtgebieden van enkele Masai gemeenschappen. Tegenwoordig is het een toevluchtsoord voor veel bedreigde wilde dieren, waaronder de volledige Big 5.

Adres

Ol Kinyei Conservancy, Masai Mara National Reserve, Kenia

Ligging

Het kamp ligt op minder dan 18 km van de toegangpoort tot het Masai Mara Game Reserve. Ol Kinyei Conservancy ligt op 250 km van Nairobi (ruim 4 uur rijden). Het kamp heeft een eigen airstrip voor prive-charter vluchten en ligt op 16 km van de Siana airstrip, welke wordt gebruikt voor dagelijkse vluchten van en naar Nairobi.

Accommodatie

Het Mara Porini Camp beschikt over 6 safaritenten, welke gelegen zijn in de schaduw van Gele Acacia bomen langs de oevers van de Laetoli rivier. De Laetoli rivier is een permanent stromende rivier binnen Ol Kinyei, welke gedurende het hele jaar veel dieren aantrekt. De tenten van het Mara Porini Camp zijn ruim en hebben elk een en-suite badkamer met douche, wasbak en toilet met stromend water. De safaritenten zijn rustiek ingericht met comfortabele bedden, bureau, zithoek en voldoende kastruimte. Porini betekent letterlijk ’in de wildernis ", en dat is precies wat het safarikamp kenmerkt. Porini is een open kamp, in de zin dat het niet ongebruikelijk is voor wilde dieren - zoals grazende buffels en olifanten - om een nachtelijk bezoek te brengen aan het kamp. Bijgevolg zullen Masai gidsen u begeleiden naar uw tent, om uw veiligheid te garanderen.

Faciliteiten

Het verblijf in het Mara Porini Camp omvat alle maaltijden en picknick lunches, gratis mineraalwater, frisdrank, jenever, bier en huiswijn.

Het restaurant serveert hoogwaardige maaltijden, met zelfgebakken brood en verse salades. Dineren gebeurt normaal gesproken buiten, waarbij de dierengeluiden van de vlakte zich vermengen met de geuren van de maaltijd.

Activiteiten

Gasten hebben een breed scala van opties voor "game viewing". Deze omvatten safaritochten in de Conservancy, waar de dieren minder gewend zijn aan voertuigen en mensen. Ook nachtsafari’s en wandelsafari’s zijn hier mogelijk. Nachtsafari’s geven klanten de mogelijkheid om nachtdieren te zien, zoals het aardvarken, de aardwolf en het luipaard. Vroeg in de morgen kunt u een etno-botanische wandeling maken met een lokale Masai gids, waarbij u de gelegenheid heeft om in alle rust de flora en fauna rond het safarikamp te ontdekken. Uiteraard worden er dagelijks "game drives" georganiseerd in het Masai Mara Game Reserve. Het Porini Camp team is er trots op dat ze een safariervaring leveren met een persoonlijke touch.

Fair Trade / Verantwoord Reizen

Het doel van de Porini kampen is om de gemeenschap te helpen bij de duurzame gebruikmaking van het land en de natuur als een natuurlijke hulpbron. Hierbij worden economische voordelen (zoals inkomen en werkgelegenheid voor de Masai) gecombineerd met het behoud van wilde dieren en de natuurlijke habitat. Op een totaal van 20 werknemers van het Mara Porini Camp zijn er slechts drie van niet-Masai komaf. Opbrengsten van de Conservancy worden aangewend projecten, zoals scholen en watervoorziening.

Locatie van Mara Porini Camp (MC+)