Mara Simba Lodge (MC+)

Mara Simba Lodge (MC+)2017-07-12T08:09:17+01:00

De Mara Simba Lodge heeft een centrale locatie in het Masai Mara Game Reserve, direct aan de oever van de Talek rivier (een zijrivier van de Mara rivier). De lodge is omgeven door een tropische tuin met veel inheemse bomen, waardoor het karakter van een wildernis Lodge bewaard is gebleven. De lodge biedt uitzicht over de savanne van de Masai Mara. Ofschoon de lodge zich bijna een kilometer uitstrekt langs de rivier, zijn de rivieroevers ongerept gebleven. De lodge is ontworpen met de nadruk op exclusiviteit en comfort. Het werd ontworpen en ingericht in de traditionele Masai stijl. Brede, goed verlichte paden verbinden de openbare ruimtes en kamers.

De ervaring leert dat een bezoek aan de Masai Mara voor veel safari liefhebbers een “once-in-a-lifetime” droom is. De Masai Mara vormt het leefgebied van de Big 5, die hier in grote getale voorkomt. Maar tijdens de maanden juli tot november kunt u hier getuige zijn van één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde. Zover het oog kan zien strekt zich over de Mara vlakte een krioelende massa van zebra’s, gnoes, en topi uit – gevolgd door aaseters als de leeuw, hyena, cheeta en het luipaard. Het natuurverschijnsel staat ook wel bekend als de “Great Migration”. Er wordt geschat dat meer dan twee miljoen dieren deel te nemen aan de reis vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara.

Adres
C14, Keekorok / Talek River, Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie
De lodge – deels opgetrokken uit steen en hout – bestaat uit 6 gebouwen van twee verdiepingen met elk 14 kamers. Twee kamers op de bovenverdieping zijn ingericht voor families met kinderen en onderling verbonden met tussendeuren, waarbij zich vier kamers op de begane grond bevinden. De kamers hebben allen een en-suite douche en toilet en zijn comfortabel ingericht met een eigen veranda met vrij uitzicht op de Masai Mara en de lager gelegen Talek rivier.

Faciliteiten
Het hoofdgebouw is gebouwd op palen en voorzien van een makuti grasdak is stervorm. Een grote veranda biedt uitzicht op de Masai Mara en doet dienst als lounge en restaurant.

De tuin bestaat uit inheemse boomsoorten waar veel vogels en vlinders door worden aangetrokken. In de tuin ligt een groot verwarmd zwembad met ligstoelen voor gasten die verkoeling willen zoeken tijdens de warme dagen in de Masai Mara.

Onderdeel van een bezoek aan de Mara Simba Lodge is het genieten van de culinaire kunsten van onze chef-koks. Het menu bestaat uit een breed scala van heerlijke specialiteiten. De Mara Simba Lodge gelooft dat de maaltijden niet alleen uw honger dienen te stillen, maar deze moeten ook een spannende en onvergetelijke gebeurtenis vormen waarbij uw zintuigen worden verleid.

Activiteiten
De Mara Simba Lodge biedt uiteraard ’s ochtends en ’s avonds “game drives” aan door het park. Maar daarnaast behoren ballonsafari’s en wandelsafari’s ook tot de mogelijkheden. Er kan een Bush Diner, Black Tie Diner en een Bush ontbijt worden georganiseerd, waarbij butlers en een chef met u meereizen naar een locatie in het park voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Sundowners zijn een standaard onderdeel van de avond safari’s.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan