×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Neushoorn | Vakantie Kenia

Mount Elgon National Park

Het Mount Elgon Nationaal Park ligt op de grens van Oeganda en Kenia en is vernoemd naar de Elgonyi stam, die vroeger hebben geleefd in de spelonken van de berg. Mount Elgon is als berg bij de Masai bekend als "Ol Doinyo Ilgoon" in het Swahili (de Borstberg) en als "Masawa" aan de Oegandese kant.

Bij het benaderen van het park ziet u de torenhoge vulkanische reus al op grote afstand uitsteken boven de heuvels. De Mount Elgon berg wordt gekroond door een enorme krater. Het is de oudste en grootste solitair gelegen vulkaan in Oost-Afrika en beslaat een gebied van ca. 3500 km² - het is op Mount Kenya na de grootste berg in Kenia.

Mount Elgon National Park is een groot woud. Onderweg ziet u het grasland overgaan van struiken naar bomen en uiteindelijk naar een echt diep regenwoud met talloze riviertjes en beekjes. De berg is gevormd in het glaciale tijdperk. Het is een labyrint van grotten omgeven door vele valleien en cascades van riviertjes gehuld in diep regenwoud. Hier ontstaan twee grote rivieren de Nzoia die naar het Victoriameer stroomt en de Turkwel rivier die uiteindelijk uitmondt in Lake Turkana.

Mount Elgon National Park kent een ongerepte natuur en wordt steeds meer door toeristen ontdekt. Mount Elgon is bezaaid met grotten gevormd uit oude lava buizen. De grotten zijn gebruikt als schuilplaats door vleermuizen, spinnen, en tot voor kort ook door de mens. De Kitum grot wordt regelmatig bezocht door kuddes olifanten, bosbokken, duikers en buffels, die op zoek naar de zouten die in overvloed in grotten aanwezig zijn.

Het wild is hier nog schuw waardoor voorzichtigheid betracht moet worden bij het benaderen van de dieren. De situatie is hier dus niet te vergelijken met die in wildreservaten als Aberdares National Park, Samburu National Park of Masai Mara Game Reserve. Er leven in het park vooral olifanten, Kaapse buffels, grote bos zwijnen, luipaarden, zwarte neushoorns, gouden kat, gouden mol, zwarte duikers, zwarte witte colobus apen.Ook diverse bijzondere vogelsoorten kunt u er zien, zoals de sunbirds, gekroonde adelaars, grijsoor neushoornvogel, Ayres havik adelaar, rufous-borst sperwer. De vegetatie in het park bestaat voornamelijk uit de op grote hoogte groeiende afro-alpine bloemen, terrestrials en epifytische orchideeën, gigantische podo bomen, jeneverbessen, Elgon olijven, en grote bamboe bossen.

Een ’must-see’ in het park is de Itum grot. De ingang van de grot, waar de olifanten in de nacht komen om het zout te likken dat diep verstopt is in de gangen, kunt u via een bospad bereiken. Het is geen zware wandeling of klimpartij, maar vergeet niet een goede zaklantaarn mee te nemen. De bovenwand is bezaaid met vleermuizen die als een zwerm wegvliegen als bezoekers door de grot lopen.

Ook Endebess Bluff - dat een adembenemend panorama uitzicht biedt over de "escarpments, kloven, mesas, en rivieren - mag eigenlijk niet overgeslagen worden als men Mount Elgon bezoekt.

Mount Elgon ligt 140 kilometer noordelijk van het Victoria meer en 30 kilometer van Kitale, waardoor deze bestemming goed gecombineerd kan worden in een safari als tussenstop tussen Lake Victoria, het Kakamega forest en op weg naar Kitale 27 km of Eldoret 70km op weg naar Lake Nakuru. In 2003 werd het park uitgeroepen tot een Biosphere Reserve door de Unesco. Het park is vooral van belang als één van de bronnen voor het Victoriameer en de rivier de Nijl. Het park kent vier toegangspoorten: de Chorlim Gate (belangrijkste), Kassawai Gate, Kiptogot Gate en Kimothon Gate.

Bergbeklimmen

Voor bergbeklimmers kent Mount Elgon vijf belangrijke toppen die beklommen kunnen worden, onder begeleiding van rangers. De Wagagai 4321 meter, Sudek 4302 meter, Koitobos 4222 meter, Mubiyi 4211 meter en de Masaba 4161 meter.

Koitoboss - de hoogste top van de Mount Elgon - kan door wandelaars worden beklommen tot op een hoogte van 4155 meter. Voor deze wandeling moet men ongeveer 2 uur uittrekken naar de top.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.