Manda Bay Island Lodge (FC)

////Manda Bay Island Lodge (FC)
Manda Bay Island Lodge (FC)2017-07-12T08:51:10+01:00

Adres
Manda Island

Lamu, Lamu Island, Kenya

Ligging
De Manda Bay Lodge ligt op een schiereiland aan de noordwestkust van Manda Island, onderdeel van de Lamu- of Kiwayu-archipel. Deze kleinschalige eco-lodge ligt aan een mooie lagune op een eiland voor de noordkust van Kenia. Het eiland heeft een rijke flora en fauna en de lodge is omringd door koraaltuinen. De lodge helpt actief mee aan de instandhouding van dit paradijs en gebruikt de inkomsten uit het toerisme voor de sponsoring van lokale projecten.

Zowel het schiereiland als Manda beschikken over een eigen landingsstrip. De eerste wordt uitsluitend gebruikt voor privécharters, de tweede voor binnenlandse vluchten van en naar Mombasa en Nairobi. De vluchttijd naar beide steden bedraagt respectievelijk driekwartier en anderhalf uur.

Kamers
Er zijn 16 bandas (rietgedekte huisjes) waarvan 7 aan het strand liggen en 9 iets meer landinwaarts. Ze hebben allemaal zicht op zee en beschikken over een veranda, bedden met muskietennet, plafondventilator, badkamer met douche en toilet. De inrichting bestaat uit handgemaakte houten meubels, gecombineerd met natuurlijke kleuren.

Faciliteiten
De Manda Bay Island Lodge is een exclusieve vier-sterrencomplex is opgetrokken uit natuurlijke materialen en gebouwd in Swahili-stijl. De lodge beschikt over een restaurant, bar, lounge, privéstrand, zwembad, watersportcentrum met eigen zeiljacht.

De aangeboden activiteiten bestaan uit zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen, windsurfen, zeekajakken en diepzeevissen. De lodge biedt excursies aan naar het koraalrif voor de kust, naar de Takwa-ruïnes die herinneren aan de Afro-Arabische cultuur uit de 16e en 17e eeuw en naar Lamu-Stad met zijn eeuwenoude huizen in Swahili-stijl die behoren tot het werelderfgoed. U kunt ook te voet of per fiets het eiland verkennen of 2- of 3-daagse cruises maken met de grote dhow, een traditioneel houten zeiljacht.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan