×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Manda Bay Island Lodge (FC)

Adres

Manda Island Lamu, Lamu Island, Kenya

Ligging

De Manda Bay Lodge ligt op een schiereiland aan de noordwestkust van Manda Island, onderdeel van de Lamu- of Kiwayu-archipel. Deze kleinschalige eco-lodge ligt aan een mooie lagune op een eiland voor de noordkust van Kenia. Het eiland heeft een rijke flora en fauna en de lodge is omringd door koraaltuinen. De lodge helpt actief mee aan de instandhouding van dit paradijs en gebruikt de inkomsten uit het toerisme voor de sponsoring van lokale projecten.

Zowel het schiereiland als Manda beschikken over een eigen landingsstrip. De eerste wordt uitsluitend gebruikt voor privécharters, de tweede voor binnenlandse vluchten van en naar Mombasaen Nairobi. De vluchttijd naar beide steden bedraagt respectievelijk driekwartier en anderhalf uur.

Kamers

Er zijn 16 bandas (rietgedekte huisjes) waarvan 7 aan het strand liggen en 9 iets meer landinwaarts. Ze hebben allemaal zicht op zee en beschikken over een veranda, bedden met muskietennet, plafondventilator, badkamer met douche en toilet. De inrichting bestaat uit handgemaakte houten meubels, gecombineerd met natuurlijke kleuren.

Faciliteiten

De Manda Bay Island Lodge is een exclusieve vier-sterrencomplex is opgetrokken uit natuurlijke materialen en gebouwd in Swahili-stijl. De lodge beschikt over een restaurant, bar, lounge, privéstrand, zwembad, watersportcentrum met eigen zeiljacht.

De aangeboden activiteiten bestaan uit zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen, windsurfen, zeekajakken en diepzeevissen. De lodge biedt excursies aan naar het koraalrif voor de kust, naar de Takwa-ruïnes die herinneren aan de Afro-Arabische cultuur uit de 16e en 17e eeuw en naar Lamu-Stad met zijn eeuwenoude huizen in Swahili-stijl die behoren tot het werelderfgoed. U kunt ook te voet of per fiets het eiland verkennen of 2- of 3-daagse cruises maken met de grote dhow, een traditioneel houten zeiljacht.

Locatie van Manda Bay Island Lodge (FC)