×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Peponi Hotel (MC+)

Adres

Box 24, Lamu Island, Kenia

Ligging

Peponi Hotel ligt op het autoloze Lamu-eiland voor de kust van Kenia. Het koloniale hotel ligt pal aan het strand en kijkt uit op het Lamu Kanaal. Al sinds 1967 wordt het kleinschalige Peponi gerund door dezelfde familie en is sindsdien uitgegroeid tot een charmante verblijfsmogelijkheid met veel karakter. Ondanks de eenvoud hebben hier veel beroemdheden verbleven. In dit hotel proeft u de rijke Swahili cultuur van Lamu, zowel in de inrichting, als in de sublieme keuken en de exotische excursies die Peponi organiseert. Peponi Hotel is origineel en oprecht; u vindt hier geen ingeblikt voedsel, noch ingeblikte glimlachen. Het is een schitterende accommodatie waar u ten volle kunt genieten van dit unieke eilandje. Zeker ter ontspanning na een paar dagen safari, of als hide-away van het drukke Westerse leven is Peponi Hotel een ideale keuze.

Kamers

Peponi Hotel heeft 24 kamers die zijn onder te verdelen in Superior Rooms en Standard Rooms. Alle kamers kijken geheel of gedeeltelijk uit op de zee. Geen twee kamers zijn hetzelfde bij Peponi; ze hebben ieder een eigen karakter. De inrichting is rustiek en elegant, met meubilair in een nautische, koloniale stijl. Verse tropische bloemen staan klaar om u bij aankomst welkom te heten.

De Standard Rooms vormen ondanks hun eenvoud een zeer comfortabele accommodatie. Bovendien kunt u hier volop genieten van de toplocatie van het hotel. U kijkt uit op de schitterende kanaal en de kleurrijke tuin.

De Superior Rooms zijn wat groter dan de Standard Rooms en beschikken tevens over een eigen buitengedeelte. Deze kamers zijn smaakvol gedecoreerd met Swahili meubilair en kunstobjecten. Vijf kamers liggen pal aan het strand en beschikken over een veranda vanwaar u kunt genieten van het uitzicht op de dhows (traditionele zeilbootjes) van lokale vissers die op het water dobberen.

Faciliteiten

Op het prachtige terras van het hotel met uitzicht op de oceaan en de vissersbootjes krijgt u de maaltijden geserveerd. Peponi Hotel staat bekend om de overheerlijke visgerechten en de huisgemaakte lekkernijen. U kunt dineren op een traditionele manier: zittend op de vloer rondom een grote schaal vol Swahili delicatessen.

Het zwembad van het hotel ligt onder twee karakteristieke Baobab bomen en ook hier kijkt u uit op de oceaan. Peponi heeft beschikking over twee eigen dhows die u kunt huren en waarmee excursies worden georganiseerd. Gaat de zeilboot u te langzaam, dan kunt u ook een speedboot huren. Tevens zijn er windsurfplanken, duikfaciliteiten en snorkels aanwezig in het hotel. Tot slot beschikt Peponi Hotel over een modern vissersbootje waarmee u het open water op kunt om grote vissen te vangen.

Activiteiten

Tegen een meerprijs organiseert Peponi verschillende activiteiten en excursies. Zo zijn er allerlei excursies per dhow mogelijk, bijvoorbeeld naar nabijgelegen ruïnes op het Manda eiland of naar een dorpje waar u kunt zien hoe dhows worden gebouwd. Gemotoriseerde dhows kunt u huren om zelf de kusten van Lamu te verkennen.

Met een excursie naar een koraalrif kunt u al snorkelend de schitterende onderwaterwereld rondom Lamu ontdekken. Duikliefhebbers kunnen duiklessen nemen voor beginners tot ver gevorderden. De weersomstandigheden voor de kust van Lamu zijn ideaal voor windsurfers en ook hierin worden lessen gegeven, zowel voor volwassenen als kinderen. De kids kunnen teven les krijgen in waterskiën. U kunt een speedboot huren om de hoogtepunten in de omgeving op te zoeken en tot slot worden er excursies georganiseerd voor visliefhebbers waarbij u grote vissen kunt vangen.

Locatie van Peponi Hotel (MC+)