Patterson’s Safari Camp (MC+)

Patterson’s Safari Camp (MC+)2017-07-12T10:09:13+01:00

Adres
Tsavo East National Park, Kenia

Ligging
Het Patterson’s Safari Camp ligt aan de oever van de Athi rivier in Tsavo East NP. Het Patterson’s Camp is opgezet in een plek van historische betekenis. Het verhaal gaat dat er in Tsavo in de 19e eeuw twee negen meter lange leeuwen leefden, die bij de lokale bevolking bekend stonden als ‘Ghost’ en ‘Duisternis’. De twee enorme monsters dwaalden rond in het Tsavo gebied en waren constant op zoek naar menselijke prooi. Bij de bouw van de spoorweg van Mombasa naar Nairobi verdwenen 140 werknemers, naar verluid vielen ook zij ten prooi aan de twee monsterlijke leeuwen. Op de plek van het huidige safarikamp werden – na een lange jachtpartij – de twee enorme leeuwen uiteindelijk neergeschoten door de moedige kolonel John Patterson, die belast was met de bouw van de spoorbrug over de Tsavo rivier. Tijdens uw rit naar het kamp passeert u de spoorbrug en mogelijkerwijs enkele afstammelingen van de mensenetende leeuwen, die bij de lokale bevolking angst en ontzag zijn blijven inboezemen. Het Tsavo ecosysteem herbergt de grootste olifanten populatie van Kenia.

Accommodatie
Het Patterson’s Safari Camp bestaat uit 20 ruime tenten, waarvan sommige geschikt zijn voor 4 personen. Alle safaritenten beschikken over een veranda met uitzicht op de rivier de Athi. Alle tenten hebben een eigen badkamer met warm stromend water en zijn ingericht volgens de traditionele Swahili stijl.

Faciliteiten
De maaltijden worden geserveerd in de eetzaal, waar onze internationaal opgeleide chef-kok heerlijke maaltijden voor u bereid. Geniet van een zonsondergang langs de oevers van de rivier de Athi en geniet van de rustige sfeer. Laat u inspireren door de klanken van Afrika. Het Tsavo gebied is vermaard om zijn betoverende schoonheid. Tsavo East is een droom voor fotografen.

Andere hotels / safari-lodges in ditzelfde gebied zijn:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan