×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Patterson`s Safari Camp (MC+)

Adres

Tsavo East National Park, Kenia

Ligging

Het Patterson’s Safari Camp ligt aan de oever van de Athi rivier in Tsavo East NP. Het Patterson’s Camp is opgezet in een plek van historische betekenis. Het verhaal gaat dat er in Tsavo in de 19e eeuw twee negen meter lange leeuwen leefden, die bij de lokale bevolking bekend stonden als ’Ghost’ en ’Duisternis’. De twee enorme monsters dwaalden rond in het Tsavo gebied en waren constant op zoek naar menselijke prooi. Bij de bouw van de spoorweg van Mombasa naar Nairobi verdwenen 140 werknemers, naar verluid vielen ook zij ten prooi aan de twee monsterlijke leeuwen. Op de plek van het huidige safarikamp werden - na een lange jachtpartij - de twee enorme leeuwen uiteindelijk neergeschoten door de moedige kolonel John Patterson, die belast was met de bouw van de spoorbrug over de Tsavo rivier. Tijdens uw rit naar het kamp passeert u de spoorbrug en mogelijkerwijs enkele afstammelingen van de mensenetende leeuwen, die bij de lokale bevolking angst en ontzag zijn blijven inboezemen. Het Tsavo ecosysteem herbergt de grootste olifanten populatie van Kenia.

Accommodatie

Het Patterson’s Safari Camp bestaat uit 20 ruime tenten, waarvan sommige geschikt zijn voor 4 personen. Alle safaritenten beschikken over een veranda met uitzicht op de rivier de Athi. Alle tenten hebben een eigen badkamer met warm stromend water en zijn ingericht volgens de traditionele Swahili stijl.

Faciliteiten

De maaltijden worden geserveerd in de eetzaal, waar onze internationaal opgeleide chef-kok heerlijke maaltijden voor u bereid. Geniet van een zonsondergang langs de oevers van de rivier de Athi en geniet van de rustige sfeer. Laat u inspireren door de klanken van Afrika. Het Tsavo gebied is vermaard om zijn betoverende schoonheid. Tsavo East is een droom voor fotografen.

Locatie van Patterson`s Safari Camp (MC+)