×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Nairobi, Kenia

Nairobi ©Travel Discover Kenya| Vakantie Kenia

Nairobi en omgeving

Nairobi is de bruisende hoofdstad en het industriële hart van Kenia. In en rond Nairobi zijn talrijke bezienswaardigheden. Het Nationaal Museum van Nairobi is een bezoek waard, evenals het Spoorwegmuseum en het Slangenpark. Net buiten het stadcentrum vindt u het Nairobi National Park. Nergens ter wereld kunt u op zo’n korte afstand van de stad zo’n grote variatie aan wild vinden! Verder kunt u in de buurt ook nog the Bomas of Kenya bezoeken, een cultureel park waar de verschillende volkeren van Kenia worden belicht.

Tot het einde van de 19e eeuw was het gebied, waar Nairobi nu ligt, een waterplas die door de Masai stam gebruikt werd voor hun vee. De stad was niet meer dan een tentenkamp langs de spoorlijn van Mombasa naar het hart van Afrika. Langzamerhand is er een stad ontstaan. In 1905 volgde Nairobi Mombasa op als hoofdstad.

Ondertussen is Nairobi uitgegroeid tot een bruisende miljoenenstad met een modern stadscentrum, parken, markten en her en der nog koloniale gebouwen. Om de stad liggen uitgestrekte krottenwijken. Nairobi vormt het bestuurlijke, culturele en commerciële centrum van Kenia. Het is een kosmopolitische stad waarbij de Afrikaners relatief probleemloos samenleven met de Indiers, Japanners en Westerlingen. De stad heeft door een hoge ligging een aangenaam klimaat.

Het stadscentrum

Het centrum is niet al te uitgestrekt en doet erg westers aan met moderne winkelstraten, wolkenkrabbers en vele hotels. Het Kenyatta International Conference Center is het hoogste gebouw in de stad. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Nairobi’s hart bruist met gezellige cafe’s, clubs en plekken waar de shopaholics aan hun trekken komen. De rijkdom van de stad straalt wanneer u door Kenyatta Avenue struint. Ook het nachtleven is in Nairobi goed ontwikkeld, alhoewel we adviseren u goed te laten adviseren waar u gaat. Geniet bijvoorbeeld van de live muziek in het African Heritage Cafe. De culturele rijkdom komt goed naar voren wanneer je in de ‘Bomas of Kenya’ bent beland.

In het Nairobi National Museum heeft een geschiedkundige, volkenkundige en een uitgebreide natuurkundige collectie. Overblijfselen van mensen, dieren en werktuigen uit de prehistorie zijn hier te bewonderen. Ook bij de diverse markten in de stad vindt u kleurrijke taferelen en u kunt u volop souvenirs kopen.

Het is absoluut de moeite waard om een dagje te acclimatiseren in Nairobi - ‘de groene stad in de zon’ - of om hier een extra dag in te lassen voordat u weer naar huis vliegt. Vanwege de ligging van de stad op 2000 meter hoogte, heeft u niet meteen het gevoel dat u in de tropen bent.

Eten in Nairobi

Kenia’s levendige en veelzijdige hoofdstad verandert steeds meer van een stop-over in een bestemming op zich. Nairobi is een echte Afrikaanse stad met een koloniaal Engels sausje en een snufje India. Nairobi heeft een aantal zeer goede restaurants, zoals het half-binnen-half-buiten restaurant Talisman en de Carnivore.

Shoppen in Nairobi

Kenyatta Avenue is de drukke hoofdstraat van Nairobi met een ruime keuze aan winkels. U vindt hier tal van curiosa shops, warenhuizen electronica winkels en boekwinkels. Buiten het centrum vindt u in in het stadsdeel Westlands leuke bric-a-brac winkeltjes, zoals Spinners web in Viking House en Undungu Society bij Westlands Market. In het stadsdeel Sarit - de ambassadewijk van Nairobi - vindt u The Village Market. Dit is een modern en enorm groot winkelcentrum, het is zelfs het grootste winkelcentrum van Oost-Afrika.

De Masai markten staan op vaste dagen in de verschillende winkelcentra. Bijvoorbeeld Capital Centre op woensdag, Village Market op vrijdag en Yaya Centre op zondag. Op de Westlands Triangle Curio Market in het centrum kunt u leuke souvenirs kopen. Bij Colpro kunt u een authentieke safari-uitrusting aanschaffen. Michael Palin (Pole to Pole) kocht hier een safaripak voordat hij de Masai Mara in ging. Ook Legend House op Wilson Airport heeft goede safarikleding.

Buiten het stadscentrum

Nairobi is een behoorlijk uitgestrekte stad, met om het stadscentrum tal van buitenwijken en krottenwijken. Nairobi is een stad van contrasten, met enerzijds sloppenwijken en anderzijds welvarende voorsteden als Karen, Sarit en Westlands. De uitvalswegen buiten het centrum zijn vaak erg druk, het openbaar vervoer is slecht ontwikkeld. Als u buiten het stadscentrum gaat, kunt u het beste een taxi regelen bij uw hotel èn afspreken dat u daarmee ook weer teruggaat.

Karen

Karen ligt ten zuidwesten van het stadscentrum en heeft een grotendeel Europese bevolking. Dankzij de hogere ligging, heeft Karen een zeer aangenaam klimaat. Hier kun je veilig rondlopen. Er is een souvenirmarkt en je kunt bijvoorbeeld het Giraffe Center bezoeken. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is de wijk Karen niet vernoemd naar Karen Blixen, maar naar haar nichtje Karen Melchior, wier vader eigenaar was van de Karen Coffee Company. (Karen Blixen werd Tanne genoemd toen ze in Nairobi woonde.)

Karen Blixen House

Ten zuiden van de stad - 10km uit het centrum - in de wijk Karen kunt u het Karen Blixen House bezoeken, de plek waar de roman "Out of Africa" werd geschreven. De Deense Karen Blixen (die als Isak Dinesen onder meer Out of Africa schreef) trouwde in 1914 met haar neef, Baron Bror von Blixen-Finecke, met wie ze in Nairobi een koffieplantage opzette. Toen na de Grote Depressie de koffiewereldmarkt instortte ging ze failliet en toen in 1931 haar grote liefde Finch Hatton in zijn vliegtuig neerstortte en overleed, ging ze naar Denemarken terug. Het museum, gevestigd in Blixens huis, doet de koloniale tijd herleven. In het museum zijn ook rekwisieten ondergebracht uit de film naar haar boek. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op de Ngong heuvels die Blixen zo romantisch stemden.

Nairobi National Park

Het meest opvallende is misschien nog wel dat op enkele kilometers ten oosten van het stadscentrum een heus Nationaal Park ligt. Buffels, neushoorns, giraffes en cheeta’s schitteren tegen een achtergrond van Nairobi’s ‘skyline’!. Bij het Nairobi National Park kunt u ook het Animal Orphanage bezoeken, een dierenweeshuis met veel olifantjes.

Giraffe Center

In Nairobi kunt u alvast kennismaken met de dieren van Afrika. Zo komen giraffen in het Giraffe Center de pinda’s uit uw hand eten, een heel bijzondere ervaring! Vanuit het hotel ernaast, Giraffe Manor, kunt u de giraffen vanuit uw raam voeren, om daarna zelf te genieten van een high tea.

Olifantenweeshuis

Ook kunt u met babyolifantjes spelen in het olifantenweeshuis van de David Sheldrick Wildlife Trust. Hier worden olifantjes opgevangen van wie de ouders zijn gedood door stropers of geveld door ziekte. Nadat ze zijn teruggebracht in hun natuurlijke omgeving, blijven hun opvoeders nog een halfjaar bij hen, totdat ze zich alleen kunnen redden. Er zijn inmiddels 60 olifantjes gered.

 

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.