×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Binnenlandse vluchten in Kenia

KLM en Kenya Airways vliegen dagelijks non-stop van Amsterdam naar Nairobi. Vluchten via diverse andere Europese steden zijn ook mogelijk. Rechtstreekse vluchten naar Mombasa worden in het toeristenseizoen verzorgd door chartermaatschappijen.

Binnenlandse vluchten in Kenia tussen belangrijke steden en toeristencentra worden onderhouden door Kenya Airways en enkele chartermaatschappijen. We proberen binnenlandse vluchten in Kenia altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op een internationale vlucht en het reisprogramma. Verbindingen per klein (sport)vliegtuig - bijvoorbeeld tussen parken en steden - worden geboekt door onze lokale agent.

Het is aan te bevelen om bij aankomst vanaf het vliegveld een taxi te nemen. Spreek met de chauffeur van tevoren een prijs af. De meeste hotels beschikken ook over hun eigen taxivoorzieningen (voor de rit terug naar de luchthaven).Nairobi Jomo Kenyatta International AirportDe luchthaven van Nairobi is de grootste en drukste van Oost-Afrika. Behalve voor bezoekers aan Kenia is het een belangrijke luchthaven voor aansluitende vluchten naar andere landen in de regio. In 2006 is de luchthaven uitgebreid met meer taxibanen en is de terminal gemoderniseerd. Nairobi Airport verwerkt de laatste jaren ruim 4 miljoen passagiers per jaar. De passagiersterminal heeft drie afdelingen: Unit 1 en 2 zijn voor internationale vluchten, Unit 3 wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Vervoer van en naar de luchthaven van Nairobi

De luchthaven ligt 16 kilometer ten zuidoosten van Nairobi, en is gemakkelijk te bereiken. U volgt de weg naar de badplaats Mombassa (A-104, Mombassa Highway). Na het voorstadje Embakasi ziet u duidelijke borden die de route naar het vliegveld aangeven. Er is geen treinverbinding tussen Nairobi Airport en de stad. De goedkoopste manier om naar het stadscentrum te gaan is per shuttlebus. Er gaan echter ook openbare bussen naar de stad, u ziet de bushalte voor het terminalgebouw. KBS buslijn 34 vertrekt zeer frequent naar het centrum van Nairobi. Ook de Riverside Shuttle Service (rijdt tussen Nairobi, en Arusha en Moshi in Tanzania) doet de luchthaven aan. Een plaats in deze bus moet u wel van tevoren boeken!Binnenlandse vluchten in Kenia

Autohuur op de luchthaven van Nairobi

Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Nairobi Airport. Naast lokale bedrijven ziet u er internationale als Avis, Budget, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij ons (vraag daarvoor een offerte aan).

Taxi vanaf of naar de luchthaven van Nairobi

De veiligste manier om van de luchthaven naar Nairobi te gaan of omgekeerd is per taxi. Meteen na de douane ziet u een balie waar u een taxiticket tegen een vastgestelde prijs kunt kopen. U kunt ook naar buiten lopen, maar Keniase taxichauffeurs zijn berucht om het vragen van veel te hoge tarieven. Een rit naar het centrum van Nairobi duurt ongeveer een half uur (buiten de ochtend- en avondspits) en kost zo’n 800-1000 shilling. Een goed taxibedrijf is Kenatco Cab (+254 (0)20 21561).

Parkeren op de luchthaven van Nairobi

Zowel de plaatsen voor kort als voor lang parkeren liggen vlak bij het terminalgebouw. Informatie over de parkeertarieven is niet beschikbaar.

Hotels op de luchthaven van Nairobi

Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. De dichtstbijzijnde betere hotels vindt u in Nairobi zelf of net daarbuiten.

Winkelen en restaurants op de luchthaven van Nairobi

Er zijn enkele restaurants, (snack)bars en cafés in de luchthaventerminal. Het Simba restaurant op de bovenste verdieping is populair; u heeft er een fraai uitzicht op de vliegbewegingen. Koffieliefhebbers gaan naar het Java Coffee House (bij Gate 14). Verder zijn er automaten met frisdranken en versnaperingen. Ook zijn er ruim voldoende winkels in de luchthaven terminal te vinden; veel duty-free shops, maar ook winkels met Afrikaanse souvenirs, kleding en sieraden. Ook is er een winkel gespecialiseerd in Keniase koffie.

Bagageafhandeling op de luchthaven van Nairobi

Bij de bagage-afhandeling is een loket waar u bagage kunt stallen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot een van de algemene informatiebalies. In beide terminals is een kantoor van de Airport Manager te vinden (+254 (0)20 822 111). Verder zijn er algemene informatiebalies.

Zakelijk diensten op de luchthaven van Nairobi

Behalve de diensten die de lounges van luchtvaartmaatschappijen aanbieden, zijn er geen zakelijke faciliteiten op Nairobi Airport. In het internetcafé bij Gate 9 (Chapex travel services) kunt u ook faxen en kopiëren. Uitgebreide zakelijke faciliteiten, waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen, zijn beschikbaar in de grote zakenhotels in Nairobi (zie bij Hotels).

Gehandicapten service op de luchthaven van Nairobi

Nairobi Airport is matig toegankelijk voor gehandicapten. Alle liften zijn aangepast voor rolstoelers, maar verder is de service niet overweldigend. Voor assistentie kunt u zich wenden tot een van de informatiebalies.

Overige services op de luchthaven van Nairobi

Wisselkantoren, banken en een postkantoor vindt u verspreid over de terminal. In de internationale Aankomsthal is een Barclay’s Bank met een geldautomaat. Er is een EHBO-post, voor medische assistentie wendt u zich tot een informatiebalie. Bij Gate 9 is een internetcafé en draadloos internet is op enkele plaatsen beschikbaar (onder meer bij Gate 10). Bij Gate 11 is een kinderspeelplaats.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Vanaf € 3.909

per persoon

Into the wild - Masai Mara Explorer

Een fantastische combinatiesafari in twee prachtige privé reservaten die grenzen aan het beroemde Masai Mara.

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Safari
Vanaf € 2.025

per persoon

Op weg naar de Indische Oceaan

8 of 13 dagen durende reis waaronder een bezoek aan Lake Nakuru National Park niet kan ontbreken.

Lees meerOfferte aanvragen

Familie reis
Vanaf €7.076

per persoon

Familiereis Kenia

Tijdens deze 8-daagse reis beleef je de Afrikaanse wildernis met het hele gezin. Spot de Big Five tijdens safari's en leer de lokale cultuur van...

Lees meerOfferte aanvragen

Big Five
Vanaf € 5.609

per persoon

De Big Five in stijl

Een luxueuze fly-in safari van 8 dagen geeft u het beste wat Kenia te bieden heeft. Deze rondreis is een geweldige en unieke ervaring!

Lees meerOfferte aanvragen

Diamant van Kenia
Vanaf € 3.3853

per persoon

Diamant van Kenia

Tijdens deze 5-daagse luxueuze reis van Nairobi naar Mombasa komt u misschien wel oog in oog met een kudde olifanten of spot u zebra's op de...

Lees meerOfferte aanvragen

Spelende Leeuwen
Vanaf € 2.097

per persoon

Kenia Intensief

Een rondreis van 8 dagen in een kleine groep met gids. Tijdens deze rondreis kom je verschillende landschappen tegen en is er een kans om de Big Five...

Lees meerOfferte aanvragen

Mombasa Region
Vanaf € 778

per persoon

Mombasa Rendezvous

Dit is een begeleide rondreis in kleine groepen van 4 dagen. U reist hier van en naar Mombasa en komt onderweg verschillende dieren tegen.

Lees meerOfferte aanvragen

Amboseli Serena
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Het beste van Kenia is gecombineerd in deze 13 dagen durende reis. Bezoek nationale parken en leer de lokale cultuur kennen.

Lees meerOfferte aanvragen

Nairobi
Vanaf € 965

per persoon

Van Nairobi naar de kust

Tijdens deze 5-daagse rondreis maakt u kennis met het wildleven van Kenia. U bezoekt onder andere de nationale parken Amboseli, Tsavo West en Tsavo...

Lees meerOfferte aanvragen

Antilope
Vanaf € 1.775

per persoon

Best of Kenya

Tijdens de rondreis 'Best of Kenya' reist u naar de bekendste wildparken van Kenia. Dit is dé klassieke Kenia safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Ervaar de wijde dierrijke grasvlaktes van de Masai Mara, de Great Rift Valley met Lake Nakuru en zijn fascinerende vogelwereld, en het Amboseli...

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.