Binnenlandse vluchten in Kenia

///Binnenlandse vluchten in Kenia
Binnenlandse vluchten in Kenia2017-07-11T12:18:31+01:00

KLM en Kenya Airways vliegen dagelijks non-stop van Amsterdam naar Nairobi. Vluchten via diverse andere Europese steden zijn ook mogelijk. Rechtstreekse vluchten naar Mombasa worden in het toeristenseizoen verzorgd door chartermaatschappijen.

Binnenlandse vluchten in Kenia tussen belangrijke steden en toeristencentra worden onderhouden door Kenya Airways en enkele chartermaatschappijen. We proberen binnenlandse vluchten in Kenia altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op een internationale vlucht en het reisprogramma. Verbindingen per klein (sport)vliegtuig – bijvoorbeeld tussen parken en steden – worden geboekt door onze lokale agent.

Het is aan te bevelen om bij aankomst vanaf het vliegveld een taxi te nemen. Spreek met de chauffeur van tevoren een prijs af. De meeste hotels beschikken ook over hun eigen taxivoorzieningen (voor de rit terug naar de luchthaven).

Nairobi Jomo Kenyatta International Airport

De luchthaven van Nairobi is de grootste en drukste van Oost-Afrika. Behalve voor bezoekers aan Kenia is het een belangrijke luchthaven voor aansluitende vluchten naar andere landen in de regio. In 2006 is de luchthaven uitgebreid met meer taxibanen en is de terminal gemoderniseerd. Nairobi Airport verwerkt de laatste jaren ruim 4 miljoen passagiers per jaar. De passagiersterminal heeft drie afdelingen: Unit 1 en 2 zijn voor internationale vluchten, Unit 3 wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Vervoer van en naar de luchthaven van Nairobi
De luchthaven ligt 16 kilometer ten zuidoosten van Nairobi, en is gemakkelijk te bereiken. U volgt de weg naar de badplaats Mombassa (A-104, Mombassa Highway). Na het voorstadje Embakasi ziet u duidelijke borden die de route naar het vliegveld aangeven. Er is geen treinverbinding tussen Nairobi Airport en de stad. De goedkoopste manier om naar het stadscentrum te gaan is per shuttlebus. Er gaan echter ook openbare bussen naar de stad, u ziet de bushalte voor het terminalgebouw. KBS buslijn 34 vertrekt zeer frequent naar het centrum van Nairobi. Ook de Riverside Shuttle Service (rijdt tussen Nairobi, en Arusha en Moshi in Tanzania) doet de luchthaven aan. Een plaats in deze bus moet u wel van tevoren boeken!

Binnenlandse vluchten in Kenia

Wat klanten zeggen (t105)

Autohuur op de luchthaven van Nairobi
Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Nairobi Airport. Naast lokale bedrijven ziet u er internationale als Avis, Budget, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij ons (vraag daarvoor een offerte aan).

Taxi vanaf of naar de luchthaven van Nairobi
De veiligste manier om van de luchthaven naar Nairobi te gaan of omgekeerd is per taxi. Meteen na de douane ziet u een balie waar u een taxiticket tegen een vastgestelde prijs kunt kopen. U kunt ook naar buiten lopen, maar Keniase taxichauffeurs zijn berucht om het vragen van veel te hoge tarieven. Een rit naar het centrum van Nairobi duurt ongeveer een half uur (buiten de ochtend- en avondspits) en kost zo’n 800-1000 shilling. Een goed taxibedrijf is Kenatco Cab (+254 (0)20 21561).

Parkeren op de luchthaven van Nairobi
Zowel de plaatsen voor kort als voor lang parkeren liggen vlak bij het terminalgebouw. Informatie over de parkeertarieven is niet beschikbaar.

Hotels op de luchthaven van Nairobi
Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. De dichtstbijzijnde betere hotels vindt u in Nairobi zelf of net daarbuiten.

Winkelen en restaurants op de luchthaven van Nairobi
Er zijn enkele restaurants, (snack)bars en cafés in de luchthaventerminal. Het Simba restaurant op de bovenste verdieping is populair; u heeft er een fraai uitzicht op de vliegbewegingen. Koffieliefhebbers gaan naar het Java Coffee House (bij Gate 14). Verder zijn er automaten met frisdranken en versnaperingen. Ook zijn er ruim voldoende winkels in de luchthaven terminal te vinden; veel duty-free shops, maar ook winkels met Afrikaanse souvenirs, kleding en sieraden. Ook is er een winkel gespecialiseerd in Keniase koffie.

Bagageafhandeling op de luchthaven van Nairobi
Bij de bagage-afhandeling is een loket waar u bagage kunt stallen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot een van de algemene informatiebalies. In beide terminals is een kantoor van de Airport Manager te vinden (+254 (0)20 822 111). Verder zijn er algemene informatiebalies.

Zakelijk diensten op de luchthaven van Nairobi
Behalve de diensten die de lounges van luchtvaartmaatschappijen aanbieden, zijn er geen zakelijke faciliteiten op Nairobi Airport. In het internetcafé bij Gate 9 (Chapex travel services) kunt u ook faxen en kopiëren. Uitgebreide zakelijke faciliteiten, waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen, zijn beschikbaar in de grote zakenhotels in Nairobi (zie bij Hotels).

Gehandicapten service op de luchthaven van Nairobi
Nairobi Airport is matig toegankelijk voor gehandicapten. Alle liften zijn aangepast voor rolstoelers, maar verder is de service niet overweldigend. Voor assistentie kunt u zich wenden tot een van de informatiebalies.

Overige services op de luchthaven van Nairobi
Wisselkantoren, banken en een postkantoor vindt u verspreid over de terminal. In de internationale Aankomsthal is een Barclay’s Bank met een geldautomaat. Er is een EHBO-post, voor medische assistentie wendt u zich tot een informatiebalie. Bij Gate 9 is een internetcafé en draadloos internet is op enkele plaatsen beschikbaar (onder meer bij Gate 10). Bij Gate 11 is een kinderspeelplaats.

Naast informatie over binnenlandse vluchten in Kenia, hebben wij ook informatie over:

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan