Kenia Intensief2018-12-05T08:52:31+01:00
  • 8 dagen gegidste rondreis in kleine groep
  • Van/naar Nairobi in comfortabele lodges
  • afwisselende landschappen & de Big Five
  • Vanaf; € 1.879 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

8 dagen rondreis door het noorden van Kenia en de Masai Mara

Tijdens deze rondreis bezoekt u de noordelijke nationale parken van Kenia. Hoogtepunten van de reis: het dorre landschap van Samburu NP, het dichtbeboste Aberdare NP, flamingokolonieën en neushoorns aan Lake Nakuru, en kuddes van verschillende diersoorten, roofkatten en olifanten in de wereldberoemde Masai Mara.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi.
Aankomst in Nairobi en transfer naar uw hotel. Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst kunt u van de dag in de bruisende metropool Nairobi genieten of een optionele excursie maken naar het Karen Blixen museum of het Daphne Sheldrick olifantenweeshuis.
Overnachting Tamarind Tree Hotel

Dag 2: Nairobi – Samburu National Reserve (volpension), start rond 07.30 u. (volpension).
U verlaat Nairobi en reist noordwaarts door adembenemende landschappen, getypeerd door bergrivieren, thee- en koffieplantages. Wanneer u in het Samburu National Reserve aankomt, merkt u dat de vegetatie steeds minder dicht begroeid is, tot u zich in een woestijnachtig landschap bevindt. Na de lunch maakt u uw eerste safari.
2 overnachtingen Samburu Game Lodge.

Dag 3: Samburu NP (volpension).
De hele dag staat in het teken van safari’s in het nationaal reservaat. Gerenoeks (ook wel girafgazellen genoemd) behoren tot de typische dieren die u in Kenia kunt spotten. De middag brengt u door in de schaduw van de acaciabomen van uw camp, op het panoramaterras of aan het zwembad, voor u er in de warme namiddag weer op uit trekt.

Dag 4: Samburu NP – Aberdare NP (volpension).
U verlaat Samburu en keert terug naar de dichtbegroeide regio in de uitlopers van de machtige Mt. Kenya. ’s Middags bereikt u in Aberdare NP uw accommodatie, die een rijke geschiedenis kent. In de voetsporen van Koningin Elisabeth II kunt u wilde dieren observeren die vlak aan de lodge de drinkplaats bezoeken. U kunt zich ook in de ondergrondse observatiepost verschuilen en unieke perspectieven op het wild krijgen.
Overnachting Treetops.

Dag 5: Aberdare NP – Lake Nakuru (volpension).
De reis gaat verder zuidwaarts, naar het merenrijke gebied langs de Oost-Afrikaanse Slenk. Tegen de middag bereikt u uw lodge in Lake Nakuru NP. Na de check-in en de lunch gaat u tot zonsondergang op safari. U kunt witte neushoorns, zwarte neushoorns, talrijke exotische vogelsoorten en zelfs rothschild giraffen spotten, die alleen hier leven en bovendien met uitsterven bedreigd zijn.
Overnachting Lake Nakuru Lodge.

Dag 6: Lake Nakuru – Masai Mara (volpension).
Na het ontbijt verlaat u de regio en reist u naar de Masai Mara. Na de lunch heeft u tijd om te relaxen, voordat u in de middag uw eerste safari maakt in de beroemde Masai Mara.
2 overnachtingen Keekorok Lodge.

Dag 7: Masai Mara (volpension).
Vandaag staat geheel in teken van het wild. Zowel in de ochtend als in de middag gaat u op safari en kunt u genieten van de fantastische natuur en dierenwereld van Kenia. Optioneel heeft u de mogelijkheid om aan een luchtballonsafari (ca. 1 u.) deel te nemen. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 8: Masai Mara (volpension).
Door het uitgestrekte Masai-land rijdt u terug naar Nairobi.

route kenia intensief

Code
56965

Inclusief
Vervoer in een safaribus met pop-up dak (gegarandeerde raamplaats), overnachtingen met vermelde maaltijden, Engelstalige privégids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken en 1 flesje (0,5 l) water p.p.p.d.

Exclusief
Vluchten, visumkosten, optionele excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
Min. 2, max. 7 pers.

Kinderen
Welkom vanaf 7 jaar. Max. 1 kind van 7-11 jaar in de kamer van de ouders krijgt 45% korting. Kinderen van 2-11 jaar in een eigen kamer krijgen 25% korting.

Reisdata
Dagelijks

Optionele toeslag
Daphne Sheldrick olifantenweeshuis: 56 Euro

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.2018 – 15.12.2018: 1.966 Euro
16.12.2018 – 02.01.2019: 2.226 Euro
03.01.2019 – 28.02.2019: 2.068 Euro
01.03.2019 – 31.03.2019: 2.024 Euro
01.04.2019 – 25.06.2019: 1.879 Euro
26.06.2019 – 31.10.2019: 2.200 Euro
01.11.2019 – 15.12.2019: 2.005 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende individuele rondreizen aan in Kenia:

We maken graag vrijblijvend een offerte voor u op maat.

Uiteraard kunt u in Kenia deze reis combineren met een andere rondreis, hotels, resorts, safarilodges, autohuur en binnenlandse vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Kenia (t89)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Kenia is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Kenia & Tanzania

Vanaf 3.822 Euro p.p.

Best of Kenia & Tanzania

13 dagen de hoogtepunten van Oost-Afrika van/naar Nairobi
Met deze reis combineert u de hoogtepunten van Oost-Afrika. Beleef de nationale parken van Tanzania en Kenia en maak kennis met de verschillende culturen van deze 2 landen.
meer informatie

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

Vanaf 3.740 Euro – exclusief vluchten

Combinatiereis Kenia & de Seychellen

11 dagen Out of Africa en het eilandenparadijs in de Indische Oceaan
Na een indrukwekkende safari door de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilanden paradijs Seychellen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan