Informatie over Madagaskar

//Informatie over Madagaskar
Informatie over Madagaskar2017-07-12T10:26:49+01:00

Praktische informatie over Madagaskar

Madagaskar is het land van de vele soorten lemuren (halfapen), die alleen op Madagaskar leven. De unieke flora en fauna en haar vriendelijke bevolking zijn met geen enkel ander land te vergelijken en is eigenlijk een continent op zich. Er zijn verschillende natuurgebieden, dorpjes met vriendelijke bevolking en er is het prachtige en machtige Isalo bergmassief.

Madagaskar heeft van alles wat. Uit Azië en Afrika heeft de bevolking zijn eigen gebruiken en geloof meegenomen. Uit het Verre Oosten vind je hier riksja’s en rijstterrassen, uit Zwart Afrika bijgeloof en uitbundigheid en in de huidskleur zie je alle varianten van geel tot zwart.

Madagaskar is een paradijs voor de natuurliefhebber! Het zuidelijke deel van Madagaskar kenmerkt zich door een ongerepte natuur, het oosten is gekenmerkt door regenwouden en kanalenstelsels, het centrale hooglandschap vind je in het ruige westen, en de eilanden ten westen van het hoofdeiland beschikken over witte zandstranden en vele watersportmogelijkheden. In alle gebieden tref je ook nog een uitgebreide dierenpopulatie aan! Kortom veel afwisseling op een wonderschone bestemming.

Bevolking
Officieel wordt het eiland bewoond door 18 aan elkaar verwante etnische bevolkingsgroepen van Maleise, Afrikaanse en Arabische afkomst. Het eiland telde in 2006 19,4 miljoen inwoners.

Ligging
De hoogvlakte in centraal Madagaskar heeft een gemiddelde hoogte van 1.100 m. In oostelijke richting daalt het hoogland steil af, terwijl het hoogteverschil richting het westen heel geleidelijk verloopt. De Maromokotro is de hoogste berg van het eiland met 2.876 m.

Accommodaties
De Madagassische standaard kan niet worden vergeleken met Europa. De middenklasse accommodatie is eenvoudig.

Paspoort/visa
U heeft een visum nodig dat bij aankomst wordt afgegeven voor een verblijfsduur van maximaal 90 dagen. De visumkosten bedragen ca. € 58. Uw paspoort dient na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Eten en drinken
De Madagassische keuken wordt sterk beïnvloed door de Franse keuken, maar er wordt ook veel rijst gebruikt. U kunt het beste mineraalwater drinken.

Gezondheid
Een malariakuur wordt sterk aangeraden. Vergeet ook niet om muggenzalf en zonnecrème mee te nemen!

Inentingen
Reizigers die korter dan 1 jaar geleden in een gebied zijn geweest waar gele koorts heerst, dienen ingeënt te zijn tegen gele koorts. Daarnaast zijn de gebruikelijke inentingen aan te bevelen: hepatitis A en B, tyfus en DTP (difterie-tetanus-polio).

Kleding
Afhankelijk van de reistijd en het gebied, maar katoenen zomerkleding én regenkleding volstaat meestal. In het hooggebergte zijn een warme trui en dichte schoenen aan te bevelen.

Informatie over Madagaskar

Wat klanten zeggen (t118)

Klimaat/reistijd
Het tropische klimaat van Madagaskar kent 2 seizoenen. De droge tijd loopt van mei tot november, waarbij de dagtemperatuur varieert van ca. 25 graden aan de kust tot ca. 18 graden in de bergen. ’s Nachts kans op vorst. Tijdens de regentijd (december tot april) is het aan de kust ca. 35 graden en ca. 28 graden in de bergen. Aan de kust is het vaak warmer dan in Tana, dat op 1.300 m ligt. In het oosten moet het hele jaar door rekening worden gehouden met neerslag. In het zuidwesten regent het weinig.

Tijdverschil
Tijdzone: GMT plus 2 uur. Geen zomer- of wintertijd. Het tijdsverschil met Centraal Europa bedraagt +3 uur in de winter en +2 uur in de zomer.

Talen
Frans is de ambtelijke taal en het Malagasy is de officiële taal. Engels wordt maar langzaam populairder.

Transport en verkeer
Er wordt rechts gereden. Het wegennet is goed op de hoofdverkeersaders van Tana naar Tulear. Recentelijk is men begonnen om ook de overige wegen te verbeteren. Meestal wordt een auto met chauffeur en een compleet reisprogramma geboekt. Reizen met de veelal overvolle lokale taxi’s wordt niet aangeraden.

Valuta en betaalmiddelen
De munteenheid is de ariary (vervanger van de voormalige Malagasy franc). Visa creditcards worden uitsluitend in grote hotels en banken geaccepteerd. Contant geld en traveller cheques in coupures van maximaal € 50 kunt bij de grotere wisselkantoren in de hoofdstad omwisselen.

De volgende hotels liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan