Oostkust en regenwoud

//Oostkust en regenwoud
Oostkust en regenwoud2017-07-12T11:51:33+01:00

De sub-tropische oostkust van Madagaskar wordt gekenmerkt door zandstranden met palmbomen, kokospalmen en casuarina bomen. Maar er zijn ook rotsachtige kusten waarop de golven van de turquoise kleurige Indische Oceaan breken. De koraalriffen bieden een natuurlijke beschutting tegen slecht weer. Vroeger was de kust berucht vanwege de vele piraten die hier leefden.

Het regenwoud van Oost-Madagaskar is vergelijkbaar met de amazone, rijk aan flora en fauna. De enorme regenwoudbomen leveren kostbare houtsoorten, zoals palissander. U ziet er palmen, varens en vele medicinale planten. Er leven lemuren, reptielen – zoals kameleons, kleurrijke vogels en duizenden soorten insecten.

Het tropisch klimaat langs de oostkust van Madagaskar is ideaal voor de landbouw en het gebied is daardoor één van de rijkste regio’s van Madagaskar. U ziet er geïrrigeerde rijstvelden, plantages met exotische vruchten zoals bananen, lychee, breadfruit … en natuurlijke specerijen zoals vanille, kruidnagel, kaneel, peper en gember.

De paradijselijke zandstranden van Fort Dauphin, Vangaindrano, Manakara, Mananjary, Akanin’ny Nofy, Foulpointe, Manompana, Aantanambe, Mananara nord, Maroantsetra, Sambava en Antalaha zijn belangrijke attracties van Oostelijk Madagaskar. Maar ook het kanaal des Pangalanes en zijn talloze natuurlijke en kunstmatige meren zijn in trek bij bezoekers. U ziet er vissersdorpen waar vissers dagelijks in kleine uitgeholde boomstamkano’s de Indische Oceaan trotseren.

U vindt in het oosten van Madagaskar een aantal belangrijke nationale parken, zoals het Mantadia Analamazaotra NP en het Masoala NP, waar u wandeltochten kunt maken. Bij de koraalriffen kunt u duiken en snorkelen en een deel van het jaar kunt u voor de kust bultrugwalvissen zien.

De volgende hotels liggen in dit gebied:

[put_wpgm id=95]

Wat klanten zeggen (t118)

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan